به گزارش گروه استان های اخبار از کرمانشاه ؛ وحید عزیزی رئیس اداره بهرهبرداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه از منابع طبیعی به عنوان بزرگترین سرمایه ملی و بستر حیات و توسعه پایدار کشور یاد کرد و گفت : باید با انجام پروژههای احیایی و توسعهای مانع از نابودی گونههای گیاهی به ویژه گونههای در معرض انقراض شویم.
او با بیان اینکه برداشت بی رویه و غیراصولی گونههای گیاهی در منابع طبیعی میتواند زمینهساز نابودی و انقراض گونههای گیاهی شود، گفت : انجام اقدامات احیا و توسعه کشت گونههای گیاهی علاوه بر اینکه از نابودی این گونههای ارزشمند جلوگیری خواهد کرد، به معیشت و اقتصاد بهرهبرداران محلی هم کمک میکند.
رئیس اداره بهرهبرداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با بیان اینکه در استان کرمانشاه حدود ۱۴۰ گونه گیاهی شناسایی شده داریم که حفاظت و حراست از این گونههای گیاهی برای جلوگیری از انقراض آنها اهمیت دارد، افزود: چند سالی است کشت گونههای گیاهی در معرض نابودی مثل کنگر، ریواس، آنغوزه، پیچک، سورانه، چویر (چنور)، کندل کوهی (زو)، باریجه، آوندل (گنور)، علف گاوزبان، زیره و آویشن در برنامه استان قرار دارد.
عزیزی گفت: پارسال توسعه کشت ۵۵۰ هکتاری گونههای گیاهی در مراتع استان کرمانشاه اجرایی شد که این سطح در صورت تخصیص اعتبار امسال به ۳۵۰۰ هکتار خواهد رسید.
او ادامه داد: اعتبار لازم برای کشت و احیای این گونههای گیاهی از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی تامین میشود و اعتبارات لازم در اختیار تعاونیهای مجری طرحهای مرتعداری استان قرار خواهد گرفت.
او ادامه داد: امسال برای اجرایی کردن برنامه کشت گونههای گیاهی در مراتع استان به حدود هفت میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم .
پاسخ ها