🖊آخرین اخبار

🖊آخرین اخبار

جدیدترین خبرهای ایران و جهان🌍 پربیننده ترین اخبار روز. مهمترین اخبار روز. آخرین و جدیدترین اخبار جهان
توسط ۵۰ نفر دنبال می شود
 ۶ نفر را دنبال می کند

استفاده از نانوذرات اکسیدآهن در کاتالیزور ها

یک گروه تحقیقاتی از نانوذرات اکسیدآهن و نیکل برای ساخت یک نوع کاتالیزور‌ استفاده کردند و نتایج جالب توجهی به‌دست آوردند.

استفاده از نانوذرات اکسیدآهن در کاتالیزور‌ها
به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی اخبار ،  فلز پلاتین که فلز فعال کاتالیست های ریفرمینگ به شمار می رود دارای اهمیت اقتصادی بالایی می باشد، لذا ضروری است که این فلز پر از ارزش را از کاتالیست های مستعمل جداسازی کرده و دوباره اسفاده کرد. برای این فرایند، روش های مختلفی از جمله استخراج در محیط سیانید، فلورائد، تیزاب پیشنهاد شده است. در این پروژه استخراج پلاتین از کاتالیست های مستعمل در محیط هیپوکلریت مورد بررسی قرار گرفته است.

در این خصوص، آزمایشات متنوعی انجام شده است که در انها اثرات دما، غلظت و نسبت جامد به مایع بر روی استخراج پلاتین تست شده است. نتایج آزمایشات نشان می دهند که با افزایش دما، مقدار بازده استخراج پلاتین افزایش یافته ولی بعد از رسیدن به یک نقطه ماکزیمم سیر نزولی خواهد داشت. بر اساس بررسی های انجام شده، این پدیده به دلی جذب سطحی کمپلکس پلاتین استخراجش ده بر روی پایه کاتالیست رخ می دهد. برای مانع شدن از پدیده جذب پلاتین، اثر افزودنی های مختلف نیز بررسی شدند.

پژوهشگران استرالیایی مقاله‌ای با عنوان Overall electrochemical splitting of water at the heterogeneous interface of nickel and iron oxide در نشریه Nature Communications به چاپ رسانده اند. در این مقاله آنها برای شکستن مولکول‌های آب روشی جدید ساخته اند که با هزینه بسیار کمتر در مقایسه با پلاتین می‌تواند این فرآیند را انجام دهد. این گروه تحقیقاتی نانوذراتی با دو سر ساختند که در آن از نیکل و اکسید آهن استفاده شده است و به دلیل داشتن چند سایت عاملی می‌تواند منجر به تولید گاز هیدروژن شود.

نیکل و آهن به وفور در زمین یافت می‌شوند، بنابراین می‌توان آن‌ها را جایگزین فلزات گران‌بها نظیر روتنیوم، پلاتین و ایریدیم کرد که در حال حاضر در کاتالیزور‌های تجزیه آب استفاده می‌شوند. محاسبات نظیری عملکرد چگالی را نشان می‌دهد که فعالیت کاتالیزوری واکنش تولید هیدروژن توسط نانوذرات به دلیل جفت شدن قوی الکترونیکی میان اکسید آهن و نیکل تقویت می‌شود و این امکان را فراهم می‌کند که یک کاتالیزور دو عملکردی فعال و پایدار برای شکستن مولکول‌های آب ایجاد شود. بازده این کاتالیست ۸۳٫۷ درصد گزارش شده که بالاترین بازده گزارش شده تاکنون است.

در سال ۲۰۱۵ تیم تحقیقاتی چوان ژانو یک الکترود نیکل آهن را برای تولید اکسید با کارایی بالا اختراع کرد. الکترود آهن و نیکل معمولا برای ساخت کاتالیزور گزینه مناسبی نیست، اما جایی که مقیاس نانو پا به میدان می‌گذارد گویی جادویی اتفاق می‌افتد. در واقع مقیاس نانو موجب تغییر خاصیت ماده شده و این کاتالیزور به خوبی پلاتین می‌تواند هیدروژن تولید کند. مزیت دیگر این کاتالیزور آن است که می‌تواند هم اکسیژن و هم هیدروژن تولید کند، بنابراین نه تنها به ما این امکان را می‌دهد که از عناصر فراوان و ارزان برای تولید کاتالیزور استفاده کنیم، بلکه به جای یک ماده، دو ماه تولید می‌کند.

نتایج این پروژه نشان داد که ورود نامتقارن ساختار الکتروکاتالیست می‌تواند اثر هم‌افزایی بی‌سابقه‌ای روی الکتروکاتالیست‌ها داشته باشد. این گروه با استفاده از این روش موفق شدند تا بر محدودیت عملی اکسید‌های مخلوط نیکل و آهن بر الکترولیز آب غلبه کند.

🖊آخرین اخبار
🖊آخرین اخبار جدیدترین خبرهای ایران و جهان🌍 پربیننده ترین اخبار روز. مهمترین اخبار روز. آخرین و جدیدترین اخبار جهان

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋