از شب گذشته کاربران متعددی در توئیتر یک توئیت و ادعا را دست به دست میکنند که مدعی است شرکت ارتباطات زیرساخت با تغییر مسیر برخی از درخواست صادره کاربران به گوگل، آنها را به سمت سرورهای دیگری هدایت میکرده است.
این تکنیک که به اختصار BGP Hijacking نامیده میشود عبارت است از فرایندی غیرقانونی که طی آن گروهی از آدرسهای IP، با تغییر جدول مسیریابی اینترنت، تحت کنترل اشخاص ثالث قرار میگیرند. پیش از این یک بار نیز در سال ۲۰۱۸ ادعای BGP Hijacking این بار بر روی درخواستهای صادره نرمافزار تلگرام جهت تغییر مسیر آنها عنوان شده بود که مقامات دولتی هیچ گاه صحت و سقم آن را تایید نکردند.
نائب رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت در این زمینه معتقد است که یک اشتباه در تنظیمات تجهیزات شبکه برای مقطعی کوتاه باعث اختلال در شبکه شده است و به همین ترتیب دستکاری در ترافیک گوگل و هدایت آن به مسیر دیگر را رد کرده و این ادعا را اشتباه میداند.
سجاد بنابی بروز اشتباه در تنظیمات زیرساخت شبکه را اتفاق طبیعی میداند و اعلام میکند که Misconfiguration یا به نوعی ایراد در تنظیمات شبکه مشکلی است که در بزرگترین شرکتهای مخابراتی و اینترنتی دنیا هم اتفاق میافتد و سایتها نیز آن را اعلام میکنند:
اینکه یک Misconfiguration یا ایراد در تنظیمات در شبکه اتفاق افتاده درست است و تیم فنی ما باید با بررسی موضوع نسبت به پیشگیری از رخ دادن مجدد این اتفاق اقدام کند.
آنطور که بنابی توضیح میدهد اشتباه ایجاد شده روی تنظیمات شبکه باعث از دست رفتن ترافیک اینترنت کشور نشده است. در ادامه بنابی برای روشن شدن ابعاد فنی این مسئله توضیحاتی ارائه داده که به شرح زیر است:
IP متعلق به گوگل برای چند ساعت در ارتباط Peering به صورت اشتباه advertise شده است. این اتفاق هم تاثیر ناچیزی روی شبکه داشته و با توجه این که این رنجها جزء پریفیکسهای پرکاربرد گوگل نبوده، باعث نشده ترافیک در جایی افت کند.
پاسخ ها