به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی اخبار ، محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان شامگاه ۲۹ شهریورماه با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری درباره سرانجام اقدامات آمریکا علیه ایران در قالب مکانیسم ماشه مطالبی را مطرح کرد.
ظریف وزیر خارجه کشورمان با بیان اینکه هیچ اتفاق خاصی نمیافتد، عنوان کرد: کلیه اعضای شورای امنیت و به استثنای آمریکا و یک کشور دیگر رسما اعلام کردند اقدام آمریکا را به رسمیت نمیشناسند. دو حالت دارید یک زمان که کشورها با آمریکا مخالفند یک زمان که معتقدند آمریکا جایگاهی ندارد. الان حالت دوم را داریم و کشورها معتقدند آمریکا جایگاهی ندارد.
وی با اشاره به قطعنامه آمریکا به شورای امنیت برای تمدید محدودیتهای تسلیحاتی ایران، افزود: آنها این قطعنامه ۳۵ بندی را به چهار بندی تغییر دادند که حتی نیاز به وتو هم پیدا نکرد، ولی اینجا یک وضعیت متفاوت است اینجا ۱۳ کشور به رئیس شورای امنیت نامه نوشتند و گفتند اقدام آمریکا برای استفاده از سازوکار هم اسم ماشه و هم اسنپ بک که آمریکا استفاده میکند هیچ کدام در قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام نیامده است. آمریکا یک کلک تبلیغاتی زدند، چون مردم آمریکا و خبرنگاران و پامپئو هم قطعنامه ۲۲۳۱ را نخوانده است و به صحبتهای کری و اوباما استناد میکند.
وزیر خارجه کشورمان با اشاره به اینکه در قطعنامه ۲۲۳۱ اسنپ بک وجود ندارد، اظهار کرد: پامپئو میگوید یک سازوکار ساده است و آن را نخوانده است و الان منتظر است فیلم برجام بیاید بیرون. این بار ۱۳ کشور نامه نوشتند و گفتند آمریکا حق این کار را ندارد آن کشوری که به ادامه محدودیتهای تسلیحاتی ایران رای داده بود اینجا سکوت کرده و از آمریکا حمایت نکرده است.
وی ادامه داد: الان وضعیت این است که همه اعضای شورای امنیت به استثنای خود آمریکا یا سکوت کردهاند یا کتبا نوشتهاند اصلا آمریکا در این اتاق جا ندارد که صحبت کند و ما موافق یا مخالف باشیم.
ظریف گفت: آمریکاییها ادعا میکنند ۱۲ شب به وقت گرینویچ پایان ۳۰ روز است و قطعنامهها برمی گردند، ولی خودشان میدانند این ادعایشان باطل است. آمریکاییها میدانند این اتفاق نمیافتد و آمدند از روش قلدری خود استفاده کرده و گفتند هر کس به ایران سلاح بفروشد تحریم میکنیم. همین اعلام نشان میدهد آمریکاییها باور ندارند قطعنامهها برمیگردد.
وی افزود: چون آمریکا میداند قطعنامه شورای امنیت نیست مجبور است به راهحل قلدری متوسل شود.
در حال تکمیل...
پاسخ ها