به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی اخبار ، محمد صاحب الزمانی دبیر مجمع انجمنهای علوم آزمایشگاهی کشور در نشست خبری، اظهار کرد: سالانه ۱۵۰ میلیون نفر به آزمایشگاهها مراجعه میکنند و حدود دو میلیارد تست انجام میشود. باید توجه داشت که آزمایشگاههای تشخیص طبی نقش مهمی در بیماریابی و تشخیص بیماریها دارند و ۸۰ درصد تشخیص طبی بیماریها با آزمایش صورت میگیرد.
او تصریح کرد: ۸۵ درصد تجهیزات پزشکی آزمایشگاهی وارداتی است، باید برای ارائه خدمات مناسب، نظام مراقبت از آزمایشگاهها در کشور ایجاد شود.
صاحب الزمانی با اشاره به چالشهای ارزی نظام آزمایشگاهی کشور گفت: بسیاری از کیتهای آزمایشگاهی وارداتی هستند و تعرفه و تامین این کیتها وابسته به ارز است و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با انجمنهای مرتبط با آزمایشگاهها در این زمینه تعامل برقرار کند.
قیمت بسیاری از کیتهای آزمایشگاهی شفاف نیست
او با انتقاد از قیمت گذاری کیتهای آزمایشگاهی گفت: قیمت بسیاری از کیتها مشخص و شفاف نیست و از طرفی عدم تخصیص ارز موجب میشود که با کمبود و حتی گاهی بحران مواجه شویم.
صاحب الزمانی ادامه داد: باید تعرفه آزمایشگاهی واقعی دیده شود تا درآمد و هزینه آزمایشگاهها متناسب باشد و نوسانات نرخ ارز و تحریمها هم در قیمت کیت و تعرفه خدمات آزمایشگاهی لحاظ شود.
او با اشاره به نقش مهم آزمایشگاهیان در تشخیص کرونا ادامه داد: ما فقط میتوانیم با کمک کیتهای مولکولی بیماری را شناسایی کنیم و کرونا نقش مهم خدمات آزمایشگاهی را بیش از پیش نشان داد.
او اظهار کرد: متاسفانه در شرایطی که تحریم هستیم و کمبود ارز داریم باید با برنامه ریزی، تخصیص ارز صورت گیرد. دارو و تجهیزات پزشکی از اقلام اساسی و حیاتی محسوب میشوند، اما شاهد آن هستیم که ارز به موقع تخصیص پیدا نمیکند.
دبیر مجمع انجمنهای علوم آزمایشگاهی کشور گفت: تخصیص ارز برای ورود و تامین ماده اولیه کیتهای آزمایشگاهی به درستی انجام نمیشود.
پاسخ ها