مرجان پلوئی کارشناسی ارشد روان شناسی عمومی در گفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی اخبار ،اظهار کرد: معمولا با بازگشایی مدرسه، ترس در دانش آموزان پیش دبستانی و کلاس اولیها دیده میشود و والدین نگران می شوند، در خانوادههایی که سبک فرزندپروزی سهل گیرانه دارند و حمایتهای بسیاری از فرزندان صورت می گیرد، این مشکل بیشتر نمود پیدا کند.
او گفت: در بعضی از کودکان این ترس موقتی است و ترس به محض تجربه اتفاق های خوشایند و مطلوب از مدرسه در چند روز اول، فروکش میکند، اما اگر این اضطراب جدایی به عنوان یک اختلال تشخیص داده شود، بستگی به طولانی شدن نشانههای روانی و علایم جسمانی مثل بی اشتهایی، دردهای شکمی، حالت تهوع، اختلال در خواب و سردرد درمان جدی تری روان شناسی نیاز است، رویکرد شناختی رفتاری وتکنیکهایی مثل حساسیت زدایی منظم، آموزش آرمیدگی، مواجه با ترس و توقف فکر استرس آور میتواند مفید واقع شود.
این کارشناسی ارشد روان شناسی عمومی ادامه داد: ریشه ترس از مدرسه ممکن است به مشاجره های خانوادگی برگردد که بین والدین به وجود می آید، احتمال طلاق هم می تواند موجب ترس کودک شود، او گمان میکند، اگر روزی به مدرسه برود، یکی از والدین او را ترک میکنند.
او با اشاره به روش درمان ترس کودکان عنوان کرد: در قدم اول باید با کودکی که می ترسد، همدلی کرد، به هیچ عنوان هنگام گریه کردن کودک، از جملاتی مثل تو دیگه بزرگ شدی نباید گریه کنی, توبیخ کردن کودک, خندیدن یا مسخره کردن کودک استفاد نکنید، نباید احساسات کودک را نادیده بگیریم و با جملاتی که میدانم ترسیدی و این ترس تو را درک میکنم، ولی بیا در موردش صحبت کنیم کودک را آرام کنید.
پلوئی ادامه داد: اگر روز اول مدرسه با جشن و سرود وموسیقیهای شاد همراه باشد، استرس کودک کمتر خواهد شد، در شروع مدرسه، والدین میتوانند تا مدتی در کنار کودک باقی بمانند تا اضطراب کودک کمتر و او با محیط آشناتر شود.
کارشناسی ارشد روان شناسی عمومی گفت: داشتن خواب کافی و مناسب در رفتار کودک در طول روز تاثیر دارد، توصیه می شود که بیشتر زمان کودک را به بازیهای مناسب سطح سنی او اختصاص بدهید، با توجه به شرایط جدیدی که امروزه به خاطر بیماری کرونا در جامعه پیش آمده است و بعضی مناطق شرایط قرمز دارند، کلاسها کاملا مجازی خواهد بود.
او افزود: پیشنهاد می کنیم، در بین فاصلههای کلاسهای درسی معلم با دانش آموزان گپ دوستانه داشته باشد. در روزهای نخست سال تحصیلی، اگر کودکانی که مدرسه هراسی دارند، لحظات شادی را در محیط مجازی تجربه کنند، در آینده نزدیک در محیط واقعی مدرسه استرس کمتری را تجربه خواهند کرد.
پاسخ ها