به گزارش گروه وبگردی اخبار ، محمد خالقیپور از مداحان و ذاکران اهل بیت (ع) است؛ وی تاکید میکند چنانچه مداح در انتخاب شعرش دقت کند میتواند تاثیر بسزایی در ترویج فرهنگ و سیره رضوی داشته باشد.
خالقیپور مداح و ذاکر اهل بیت (ع) و از شاگردان مرحوم عابدزاده است که به گفته وی دعای مادرش و عنایت ویژه اهل بیت (ع) باعث شد که وارد عرصه مداحی شود.
برای شنیدن صحبتهای این پیر غلام حسینی که ۶۳ سال سن دارد و نیمی از عمرش را در مدح و ثنای اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در حرم رضوی گذرانده دقایقی با وی همکلام میشویم.
وی در پاسخ به این پرسش که چطور شد که متوجه شدید به مداحی علاقمند هستید میگوید: دوران ۶ ساله ابتدایی خود را در مدرسه عسکریه گذراندم. در این مدرسه من و چند نفر دیگر را صبحهای جمعه برای خواندن اشعاری در مدح امام زمان (عج) به مسجد گوهرشاد میبردند. صدایی خوبی داشتم و پامنبری مرحوم حاج آقای عابدزاده بودم و از طرفی مادرم علاقه داشت که مداح شوم و برادرم بزرگم با شرکت در جلسات حاج آقای موید از مداحان و پیرغلامان حسینی بنده را با خود همراه میکرد و همه این عوامل سبب شد که به مداحی علاقهمند شوم.
۵۰ سال است که روضهخوان اهل بیت (ع) هستم و و ۳۰ به عنوان مداح حرم رضوی و در مناسبتهای مختلف مداحی میکنم.
این پیرغلام حسینی در مورد اینکه آیا در زمان قبل از انقلاب هم مداحی میکردید؟ میگوید: بله. در آن زمان در جلسات خانگی روضهخوانی داشتیم.
اما برای این مداح اهل بیت (ع) نیز مداحی در حرم رضوی، حال و هوایی دیگر دارد؛ «مداحی در حرم رضوی چه تفاوتی با محافل دیگر دارد؟» خالقیپور عنوان میکند: بالطبع مداحی در مضجع شریف امام رضا (ع) متفاوت از سایر اماکن است، چون در اینجا امام معصوم (ع) نظارهگر هستند و زائران حضرتش مستمع روضه هستند از طرفی بیشترین اثری که مداح بر مستمعین دارد حرم است و آن هم به دلیل وجود مقدس امام رضا (ع) است.
این پیرغلام حسینی در مورد اینکه مداح چه نقشی میتواند در ترویج فرهنگ رضوی داشته باشد؟ هم خاطرنشان میکند: چنانچه مداح در انتخاب شعرش دقت کند میتواند تاثیر بسزایی در ترویج فرهنگ و سیره رضوی داشته باشد؛ از طرفی خود شعر در خواندن هم موثر است. امروزه شاعران برجستهای هستند که شعرهای عمیق و موثری سرودهاند و به سهولت در دسترس مداحان قرار دارد.
خالقیپور در مورد اینکه ایجاد شعور حسینی در بین عزاداران باید با چه سازوکاری انجام شود هم بیان میکند: به نظر بنده تا شعور حسینی نباشد شور حسینی ایجاد نمیشود. مداحان باید اشعاری را انتخاب کنند که در شان اهل بیت (ع) باشد. شعرایی که در سرودن، این موارد را رعایت نمیکنند کم لطفی میکنند. مثلا اشعار روز عاشورا باید به گونهای باشد که پیام آن روز را بتواند برساند نه اینکه فقط از مصائب و کشتار و جنایات آن روز صرفا بگوید.
از نظر شما یک روضهخوان اهل بیت (ع) چه ویژگی باید داشته باشد؟ خالقی پور در این زمینه تاکید میکند:اخلاص و تقوا دو مولفهای است که مداح باید داشته باشد و در مرحله بعد باید سطح مطالعه خود را بالا ببرد.
منبع: تسنیم
پاسخ ها