به گزارش گروه استان های اخباراز کرمانشاه؛ محمود قاسمی فوق تخصص غدد و بیماریهای متابولیک با اشاره به وجود دو نوع بیماری کم کاری تیروئید در افراد گفت: یک نوع کم کاری تیروئید مادرزادی است که به دو دلیل حادث میشود، یکی نبود غده تیروئید در نوزاد و یا کوچک بودن این غده که توانایی ساخت کافی هورمونهای تیروئیدی را ندارد.
او افزود: با توجه به نقش هورمونهای تیروئیدی در تکامل مغز و استخوانها، کمبود یا نبود این هورمونها در نوزادان میتواند موجب عقب ماندگی ذهنی مادام العمر آنها شود.
قاسمی خواب آلودگی، زبان بزرگ، فرورفتگی بیش از حد وسط سر، کندی ضربان قلب، یبوست، زردی طولانی مدت و اختلال در رشد و شکم بزرگ را از جمله مهمترین علائم کم کاری تیروئید در نوزادان عنوان کرد وافزود: تشخیص به موقع این بیماری در نوزادان یک امر حیاتی است، اما متاسفانه در برخی موارد این بیماری بدون علامت است.
این فوق تخصص غدد و بیماریهای متابولیک افزود: در حال حاضر این نوع از کم کاری تیروئید در همان سه تا پنج روزگی بعد از تولد، با نمونه برداری از کف پای نوزاد تشخیص داده شده و این نوع آزمایش هم اکنون برای تمام نوزادان انجام میشود.
قاسمی بیان کرد: با تشخیص این نوع بیماری با تجویز قرص هایی، کمبود هورمونهای تیروئیدی جبران میشود و مصرف این قرصها برای نوزادانی که غده تیروئید ندارند تا پایان عمر باید صورت بگیرد.
او افزود: نوع دیگر از کم کاری تروئید کم کاری اکتسابی است که عمدتا در بزرگسالان بروز میکند و یبوست، ریزش مو، احساس سرما، خشکی پوست، اختلال در حافظه، چاقی و اضافه وزن، بی حالی، خستگی، اختلالات خونریزی رحمی و کم شدن ضربان قلب از مهمترین علائم کم کاری تیروئید است.
قاسمی بیان کرد: در برخی از موارد شدید این نوع بیماری احتمال نازایی هم وجود دارد و افراد دچار اختلال در حافظه و یادگیری میشوند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بیان کرد: این نوع از کم کاری تیروئید با مصرف دارو قابل درمان است و بعد از درمان نیاز است افراد هر چهار تا شش ماه یکبار آزمایش هورمونهای تیروئیدی را انجام دهند تا از وضعیت عملکرد غده تیروئید خود آگاه شوند.
پاسخ ها