همزمان با این موضوع طی روزها و هفتههای گذشته با بالاگرفتن تنشها میان رژیم صهیونیستی و مقاومت غزه هیئتهای میانجیگر مصری تلاشهایی را در راستای آرام کردن اوضاع منطقه انجام دادند اقداماتی که سال هاست صورت گرفته، اما در عرصه برداشتن محاصره همه جانبه (دریایی-زمینی-هوایی) غزه تاثیر قابل ملاحظهای نداشته است.
درباره آخرین تغییر و تحولات فلسطین با "یوسف الشرافی" نماینده حماس در پارلمان فلسطین گفتوگویی را انجام دادیم.
مشروح گفتوگو بدین شرح است:
جنگندههای صهیونیستی حملات وحشیانهای را علیه نوار غزه انجام دادند؛ حملاتی که با هدف جبران پرتاب بالنهای آتش زای فلسطینی به اراضی اشغالی صورت میگیرد. فلسطینیها معتقدند که این حملات بایستی تا رفع بخش وسیعی از تحریمها علیه باریکه ادامه داشته باشد. به نظر شما راهکار مقاومت برای اداره اوضاع به نفع خود چیست؟
در ابتدا تشکر میکنم از شما که به تحولات فلسطین که موضوعاتی مهم و اساسی برای امت اسلامی هستند، توجه میکنید. این محاصرهای که نزدیک به ۱۵ سال است بر نوار غزه اعمال شده نمونهای بارز از نسل کشی و جنایت انسانی علیه کودکان و جوانان و سالخوردگان فلسطینی ساکن نوار غزه است که تعدادشان اکنون به ۲ میلیون نفر میرسد.
اکنون به همین مناسبت فلسطینیان نوار غزه این حق را دارند که به هر شکل ممکن چه پرتاب بالن و چه اشکال دیگر واکنش نشان دهند و از ناموس خود دفاع کنند.
واکنش رژیم صهیونیستی هم تنها برای سرکوب و از بین بردن جوانانی صورت گرفت که این بالنها را پرتاب کرده بودند. صهیونیستها با بمباران نوارغزه خیال کردند که نسل این جوانان از ریشه در آورده میشود؛ زهی خیال باطل.
سران جنایتکار صهیونیستی در تلاش هستند مقاومت و فلسطین، بویژه مقاومت باریکه تحت فشار غزه را درهم شکنند. این گفته خود سران اسرائیلی است که میگویند: «اگر (جنایت هایی) مانند دیر یاسین نبود اسرائیلی هم وجود نداشت!»
من و تمامی همفکرانمان در مقاومت غزه معتقدیم که دشمن اشغالگر اسرائیلی بایستی از خاکمان بیرون رود حالا با هر وسیله و هر طریقی که میخواهد باشد چه پرتاب بالن چه حمله مستقیم و چه موشک باران.
ارزیابی شما از آمادگی رژیم صهیونیستی برای مواجهه با پرتاب بالنهای آتش زای غزه چیست؟ آیا این توانایی را دارد که همزمان با درگیری در جبهههای شمالی، جنوبی و شرقی، جنگی جدید به راه بیندازد؟
اینگونه نیست که مردم فلسطین آنقدر صبر کنند که در این صبر به آرامی جان بدهند و هیچ اتفاقی هم نیفتد. دشمن اسرائیلی به خوبی این موضوع را میداند. فلسطینیها از تمامی ابزارهای موجود برای مبارزه با صهیونیستها استفاده میکنند.
این رژیم بر پایه ظلم و جنایت بنا شده است و راه دیگری جز انجام حملات کوبشی و روبه جلو ضد دشمن وجود ندارد. من اینگونه فکر نمیکنم که ادامه این روند جنگی را در پی داشته باشد چراکه همانطور که گفتید ارتش اسرائیل اصلا برای متحمل شدن یک جنگ تمام عیار و دادن هزینههای گزاف در راستای از بین بردن مقاومت غزه به اندازه کافی توانایی ندارد. اگر بخواهد غزه را از بین ببرد حزب الله را میخواهد چه کند اگر تمام توان خود را برای از بین بردن حزب الله بگذارد جبهه سوریه را میخواهد چه کند و اگر هم مجموع اینها را در نظر بگیرد بایستی با قدرت پخش شده و بشدت تضعیف شده تنها روزگار بگذراند.
با این حال مقاومت همچنان آمادگی خود را دارد و در برابر سناریوهای دشمنانه اشغالگران اسرائیلی واکنش نشان خواهد داد.
جامعه بین الملل که خود را به مثابه یک جامعه بین الملل کاملا دروغگو طی سالهای گذشته نشان داده است بارها تا زمان برگزاری انتخابات سال ۲۰۰۶ تاکید کرد که اگر انتخابات برگزار شود همان نتیجه قابل احترام خواهد بود و بر اساس آن غزه و کرانه باختری اداره خواهد شد، اما پس از اینکه انتخابات و نتایج آن به طور واضح مشخص شد دیدیم که چه کردند و پشت حماس و مردم غزه را تاکنون که نزدیک به ۱۵ سال (محاصره) است خالی کردند؛ بنابراین میبینیم که راههایی از جمله پناه بردن به جامعه بین الملل برای انجام مذاکرات با رژیم اشغالگر اسرائیلی علاج فلسطینیها نیست بلکه تنها برقراری موازنه قدرت است.
هیئتهای مصری طی ماهها و سالهای گذشته بنابر گفته هایشان تلاش کرده اند از طریق مذاکره با فلسطینیها و سران رژیم اشغالگر درگیری و تنش را خاتمه دهند، اما تا امروز بارها شکست خورده اند. به نظر شما دلیل این شکست چیست؟ مطالبات غزه چیست؟
مقاومت تا امروز همچنان تاکید دارد که محاصره باید پایان یابد. محاصرهای که از هوا و زمین و دریا بر غزه اعمال شده است. مردم در نوار غزه یک قسمت قابل توجهی از زندگی شان بر تجارت دریایی از جمله صید ماهی استوار است. تجار غزه بایستی منافذی برایشان وجود داشته باشد تا بتوانند با دیگر کشورهای عربی و قاهره وارد معامله شوند تا بلکه از این طریق فشارهای اقتصادی بر باریکه کاهش پیدا کند. براساس انتظارات، مسئولان مصری وظیفه دارند تا این درخواستها را در اراضی اشغالی و از سران رژیم اشغالگر بخواهند و پیگیری کنند.
مسئولان تشکیلات خودگردان بخصوص محمود عباس مسئول ریخته شدن خون شهدا و اسرای فلسطینی در زندانهای رژیم اشغالگر هستند وقتی صحبت از محاصره و تحریم میشود به طور خودکار از وظیفه تشکیلاتیها به عنوان فلسطینی یاد میشود آنها هم بایستی در رفع محاصره دست بجنبانند و از طریق روابط شان فشار وارد کنند.
دلیل شکستهای هیئت مصری هم به این برمی گردد که اسرائیل نمیخواهد به هر شکل ممکن امتیازی به فلسطینیها و به طور ویژه ساکنان نوار غزه بدهد و در این سوی میدان فلسطینیها هم تمام تلاش خود را بکار گرفته اند تا برای بدست آوردن حقوق شان راههایی مانند پرتاب بالنها و راکت و برگزاری مانور موشکی و ... را امتحان کنند امری که بشدت سران اسرائیلی را عصبانی میکند در نتیجه طبیعی است که ببینیم اشغالگران اسرائیلی به پیمان هایشان در قبال غزه عمل نکنند و وضع بدین گونه پیش رود.
نظر شما درباره اقدامات اخیر امارات علیه ملت فلسطین چیست؟
اینکه امارات توسط ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی مسلح شود موضوع بسیار مهمی است. رژیم اشغالگر سال هاست که زنان و کودکان و جوانان فلسطینی را در قدس و سرتاسر فلسطین به خاک و خون میکشد و اینکه حالا حکام خائن امارات در پی آن هستند تا با این دشمن دزد و خیانتکار ارتباط برقرار کنند مایه مباهات دولتهای عربی است؟!
هیچ شکی وجود ندارد که ملتهای عربی بویژه ملت امارات با این تصمیم اشتباه سران شان که بی آبرویی و گستاخی بی حد و حصر آنان را نشان داده مخالف هستند و روزی پاسخ این گامهای ضد عربی و ضد اسلامی حکام امارات را میدهند.
درباره ورود العمادی سفیر قطر در فلسطین هم باید بگویم که نسبت به ورود و کمک نمایندگان هر کشور اسلامی و عربی که برادر ما باشند و به مردم تحت فشار غزه کمک کنند، در هر حوزه سیاسی و اقتصادی و امنیتی و... خوش آمد میگوییم و از آنان استقبال میکنیم. العمادی و کشورش هم تاکنون کمکهای وسیعی به فلسطین انجام داده اند.
مقاومت چندین بُعد دارد کمک کشورهای هم فکر و هم دغدغه به فلسطینیها و تمامی ملتهای تحت فشار هم یک نقطه از خط مبارزه در برابر رژیم اشغالگر و استعمارگری چون اسرائیل است.
پاسخ ها