به گزارش گروه وبگردی اخبار ، به طور ویژه، اگر گوشی هوشمند خود را در طول شب به شارژ زده یا ساعتها بعد از ۱۰۰ درصد شارژ شدن همچنان به پریز متصل باقی میماند، فرآیند پیر شدن باتری گوشی خود را تسریع میبخشید.
دومینیک شولت، مدیر کمپانی یک آلمانی که در زمینه باتریها مشاوره میدهد در این باره گفته است: «اگر میخواهید که گوشی موبایل خود را ۱۰۰ درصد شارژ کرده و همچنان ۱۰۰ درصد شارژ شده نگه دارید- یعنی آن را مدام در شارژ نگه داشته و در طول شب به شارژ بزنید- این کار تاثیر منفی بر کاهش عمر باتری شما دارد». با کم شدن عمر باتریهای لیتیومی-یونی یا طولانی شدن مدت استفاده از آن ها، شیمی درون آن تغییر کرده و در ذخیره کردن و انتقال شارژ الکتریسیته به گجت الکترونیکی شما عملکرد ضعیف تری خواهد داشت. البته تمام باتریهای لیتیومی-یونی کهنه شده و طول عمر محدودی دارند و هر کاری که بکنید، ظرفیت باتری گوشی شما که همان طول عمر آن است با گذشت زمان و افزایش مدت استفاده از آن، کیفیت خود را از دست خواهد داد. با این وجود عادات شارژ کردن شما نقش مهمی میتواند در کاهش سرعت این فرآیند و بردن حداکثر استفاده از پتانسیل باتریهای لیتیومی-یونی داشته باشد.
در این شرایط، کمپانیهای سازنده گوشیهای موبایلی که در دست و جیب شما قرار دارند ظاهراً اهمیت زیادی به نگرانیهای شما در مورد مدت ظرفیت باتریهای آنها و مدت زمان حفظ شارژ ندارند. به طور کلی اکثر این کمپانیها میگویند که زدن گوشی به شارژ در طول شب یا نگه داشتن آن در حالت شارژ بعد از ۱۰۰ پر شدن نگران کننده نیست و تاثیری در طول عمر باتری ندارد. یکی از مدیران تولید در گوگل در این باره میگوید: «در کل، این ذهنیت که شارژ بیش از حد بد است یا شارژ کردن برای دفعات زیاد بد است با توجه به باتریهای کنونی و تکنولوژیهای بهینه سازی شارژی که کمپانیها در دستگاههای ساخت خود به کار میگیرند دیگر از مد افتاده است».
وی در ادامه میگوید: «وقتی که باتری یک گوشی به ۱۰۰ درصد میرسد، شارژ باتری درونی گوشی در واقع عملیات شارژ کردن را برای جلوگیری از شارژ بیش از حد متوقف میسازد». اما شولت بسیاری ار سازندگان گوشیهای هوشمند بر یک نکته توافق دارند: وقتی یک گوشی که نمیخواهید از آن استفاده کنید را در جایی میگذارید، باید شارژ باتری آن را در یک حد خاص نگه دارید و این یعنی اینکه باتریهای گوشیهای هوشمند از ۱۰۰ درصد شارژ شدن خوششان نمیآید. شولت میگوید که باتریهای لیتیومی-یونی زمانی که بین ۳۰ تا ۵۰ درصد شارژ داشته باشند با کمتری سرعت کهنه میشوند و این دقیقاً همان درصد شارژی است که کمپانیهای تولید کننده گوشی موبایل توصیه میکنند هنگامی که قصد دارید برای مدتی گوشی تان را کنار بگذارید، در باتری آن وجود داشته باشد.
کمپانی سامسونگ در وبسایت خود در این باره نوشته است که باید شارژ باتری را دستکم در ۵۰ درصد نگه دارید و اپل میگوید که آیفون باید زمانی که برای مدت طولانی بلااستفاده باقی میماند نیمه شارژ باشد تا طول عمر باتری آن افزایش یابد. در نهایت میتوان گفت که بهتر است برای طولانی مدت از شارژ کامل و ۱۰۰ درصد گوشیهای هوشمند خود در صورتی که از آنها استفاده نمیکنید خودداری کنید. در نهایت شولت میگوید: «شارژ کردن گوشی در هنگام صبح یا هر زمان دیگری خیلی خوب است، اما نباید گوشی را در طول شب در حالت ۱۰۰ درصد شارژ نگه داشت». گفتن اینکه شارژ شبانه چگونه باعث تسریع کاهش عمر باتریهای لیتیومی-یونی گوشیهای هوشمند ما میشود دشوار است.
اما اگر هر سال یا هر دو سال یکبار یک گوشی جدید بخرید نباید نگرانی زیادی در مورد کاهش طول عمر باتری یا کیفیت شارژدهی آن داشته باشید. با این وجود، اگر به دلیل خاموش شدنهای سریع تلفن هوشمند خود همواره در حال خریدن گوشی جدید هستید ممکن است لازم باشد که در عادات شارژ کردن گوشی تان بازنگری کنید. با این وجود فاکتورهای دیگری نیز در کاهش عمر باتری تلفنهای هوشمند تاثیر دارند که باید به آنها توجه کرد. برای مثال سعی کنید هیچگاه شارژ باتری گوشی تان قبل از شارژ مجدد صفر نشود. همچنین از قرار دادن گوشی هوشمند خود در دماهای بسیار بالا یا بسیار پایین نیز خودداری کنید.
منبع: روزیاتو
پاسخ ها