به گزارش خبرنگار گروه استان های اخبار از البرز ، بیش از یک دهه پیش طرح احداث مسکن مهر با هدف افزایش سرانه مسکن کشور و تسهیل مسیر خانه دار شدن خانوادههای کم درآمد آغاز شد.
ماهدشت را بیشتر بشناسید
یکی از طرحهای عظیم مسکن مهر در شهر ماهدشت آغاز شد و به پایان رسید. شهر ماهدشت دارای شش هزار و ۱۴۰ هکتار مساحت در جنوب غربی شهرستان کرج و دارای قدمت هفت هزار ساله است.
این شهر با دارا بودن قدمت بالا، دارای جاذبه های گردشگری بسیار و تعدادی از آثار و مناطق دارای ثبت آثار ملی است.
از ظرفیت های شهر ماهدشت می توان به همجواری با فرودگاه پیام و برخی محور های مواصلاتی اشاره کرد که ظرفیت های سرمایهگذاری بسیاری را برای این شهر بهوجود آورده است.
چراغ مسکن مهر از سال ۸۸ در مساحت ۱۵۰ هکتاری ماهدشت در قالب ۱۰ هزار و ۴۴۴واحد روشن شد و در حال حاضر بیش از پانزده هزار نفر در این واحدها زندگی می کنند.
اما زندگی در هر محیط و محلهای نیازمند دریافت خدمات و امکانات رفاهی است تا زندگی را زیر سقف این خانههای آجری رنگ آسانتر کند.
سینا محمدی، از اولین ساکنان مسکن مهر ماهدشت در این باره میگوید: من از اولین کسانی بودم که اینجا ساکن شدم و از همان اول با مشکل تجمع نخالهها در بخشهای مختلف مواجه بودهایم.
با نشستن پای درد و دل شهروندان مسکن مهر ماهدشت و گشتزنی در محوطه این مسکن مهر دریافتیم که دپوی نخاله و پسماند ساختمانی در مسکن مهر ماهدشت از معضلات اصلی این سکونتگاه شهری است که از بدو راه اندازی این منطقه، چالش ساز شده و آن را به تلی از نخاله تبدیل کرده است.
بنابراین به دیدار خلیل تاریقلی، شهردار ماهدشت رفتیم تا دلیل انباشت نخالهها را جویا شویم.
تاریقلی در این باره گفت: در دوره سرپرست قبلی شهرداری وعدههایی داده شده که اشتباه بوده است اما با این وجود خدمات شهری مانند جمع آوری زباله ها، فضای سبز و... در منطقه مسکن مهر ماهدشت ارائه می شود.
شهردار ماهدشت با بیان این که نود درصد تعهدات شهرداری در قبال راه و شهرسازی و مسکن مهر ماهدشت انجام شده است، گفت: علت ازدیاد نخاله در منطقه مسکونی یاد شده فعالیت شرکت کارگاهی طرف قرارداد با راه و شهرسازی است که اکنون هزاران کامیون نخاله در این منطقه وجود دارد.
او با اشاره به این که نخاله های ساختمانی با وزش باد به راحتی باعث ایجاد گرد و خاک در مسکن مهر ماهدشت می شود، افزود: از آن جا که جمع آوری نخاله ها و پسماندهای ساختمانی براساس قانون از شرایط صدور پایان کار است، برای بسیاری از واحد های این منطقه مسکونی سند صادر نشده است.
از آنجا که شهردار ماهدشت اقدامات این شهرداری را در قبال ساکنان مسکن مهر ماهدشت کامل دانست برای دریافت اطلاعات بیشتر و دانستن جزئیات پرونده پر ورق ماهدشت با تقی رضایی، مدیرکل راه و شهرسازی البرز گفتوگو کردیم.
رضایی با اشاره به ارائه خدمات شهری در منطقه مسکونی یاد شده گفت: راه و شهرسازی مبلغ یک میلیارد و ششصد میلیون تومان به همراه چند زمین را در قبال ارائه خدمات شهری به شهرداری ماهدشت پرداخت کردهاست بنابراین مسئولیتی برای جمع آوری زباله و فضای سبز به عهده ما نیست.
او با اشاره به وجود نخاله و پسماند ساختمانی در مسکن مهر ماهدشت، افزود: کارگاه های ما بعضا فعال است اما این ادعا که هزاران کامیون نخاله در این منطقه وجود دارد صحیح نیست.
مدیرکل راه و شهرسازی البرز گفت: شهرداری می تواند بر فعالیت پیمانکار نظارت کند و اگر پیمانکار به تعهد خود برای جمع آوری نخاله عمل نکرد مانع از فعالیت کارگاه شود.
درنهایت بنا شد شهردار ماهدشت و مدیرکل راه و شهرسازی البرز برای بررسی بیشتر موضوع و رفع مشکل نخالهها بازدید مشترکی از مسکن مهر ماهدشت داشته باشند.
اما حقپرست، دیگر ساکن مسکن مهر ماهدشت در گفتوگو با خبرنگار ما، فقدان یک مرکز درمانی مجهز و کمبود فضای آموزشی را از دیگر مشکلات این محوطه مسکونی برشمرد.
بنابراین این موضوع را نیز از تقی رضایی پیگیری کردیم.
او در این باره افزود: مسئولیت راه اندازی مرکز درمانی و آموزشی در مسکن مهر ماهدشت با سایر دستگاه های اجرایی است.
همچنین تاریقلی در واکنش به این موضوع گفت: وظیفه احداث این موارد به عهده سایر دستگاه های اجرایی است و شهرداری وظیفه ای در قبال آن ندارد.
مسکن، پایان مشکلات ماهدشتی ها نیست
با این وجود بهنظر میرسد داشتن سقف برای زندگی در این آسمان خراشهای دور از مرکز استان پایان دغدغههای ساکنان آن نیست بلکه آغاز مشکلاتی است که بعید بهنظر میرسد به این زودیها مرتفع شود.
با وجود این مسائل، سکوت و چشم برهم گذاشتن دستگاههای متولی بر مشکلات مسکن مهر ماهدشت نیاز به نگاه ذرهبینی و موشکافانه رسانهای دارد که در مهلت دیگری به آن خواهیم پرداخت.
گزارشی از دانیال خلج
پاسخ ها