او تصریح کرد: در حال حاضر این رشته قنات با میزان آب دهی نزدیک به هفت لیتر بر ثانیه، امید را به بهره برداران هدیه کرده است.
به گفته همتی؛ لایروبی، کول گذاری، ترمیم میله چاه و ریزش برداری از مهمترین اقدامات انجام شده در مرمت و بهسازی قنات چاه درویشی است.
او با اشاره به اینکه در بررسیهای اولیه توسط مشاور از مثمر بودن عملیات اطمینان حاصل شده بود، بیان کرد: با روان شدن آب از مظهر قنات خانوارهای عشایری در منطقه مستقر و تعداد زیادی از زنبورداران در این محل اسکان یافته اند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین اظهار کرد: بروز خشکسالی در منطقه کشاورزان را با مشکل مواجه ساخته است که با همت و تلاش اداره امور فنی و زیر بنایی این مدیریت و همیاری مردم مرمت و احیای قنوات به جریان افتاده تا تولید رونق دوبارهای داشته باشد.
همتی ابراز کرد: قنوات از قدیم منبع تأمین آب برای کشاورزی به شمار آمده و به عنوان یک میراث فرهنگی اجتماعی دارای اهمیت خاصی نزد مردم هستند.
منابع آبی شهرستان قیروکارزین شامل یک رودخانه (قره آغاج) که از دشت کارزین و افزر میگذرد، ۳۸ رشته قنات، ۱۲ دهنه چشمه، و بیش از ۴۵۰۰ حلقه چاه که بصورت عمیق و نیمه عمیق است.
قیروکارزین در ۱۶۹ کیلومتری جنوب غربی شیراز واقع است.
پاسخ ها