ظریفی کارشناس مسئول پیشگیری از معلولیتها در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های اخبار از بیرجند ، گفت: یکی از دغدغههای والدین در دوران بارداری مادر در راستای پیشگیری از تولد کودک با توجه به شیوع بالای بیماریها در زمینه ارثی و ژنتیکی است .
او با اشاره به اینکه نگرانی معلولیت جنین در بین مادران با سابقه فامیلی به مراتب بیشتر از مادران بدون سابقه میباشد، افزود: با انجام تستهای غربالگری نوع معلولیت از نظر سندروم داون و سایر اختلالات کروموزومی از جمله تریزومی ۱۳ و ۱۸ و ناهنجاریهای کروموزومی جنسی تشخیص داده می شود.
ظریفی با بیان اینکه به مادران باردار توصیه میشود در ۱۲ هفتگی جنین به آزمایشگاه مراجعه کنند و آزمایشی تحت عنوان آزمایش دو گانه انجام دهند تصریح کرد: در ۱۵ هفتگی جنین آزمایشی تکمیلتر به نام آزمایش چهارگانه صورت میگیرد.
کارشناس مسئول پیشگیری از معلولیتها با بیان اینکه آزمایشهای غیر تهاجمی یعنی به جنین آسیب نمیرسه و از مادر نمونه خون گرفته میشود بیان کرد: مجموع اینها اقدامات غربالگری غیر تهاجمی است.
او با اشاره به اینکه آزمایشهای تهاجمی شامل آمینیوسنتز در ۱۵ هفتگی جنین، که نمونه مایع دور جنین و آزمایش نمونهای از پرزهای جنینی که در ۱۲ هفتگی انجام می شودتصریح کرد: به منظور رسیدن تشخیص قطعی باید از روشهای تهاجمی استفاده نماییم.
ظریفی با بیان اینکه هدف از غربالگری جنین پیشگیری از تولد فرزند معلول است گفت:کاهش فشارهای روانی، بهداشتی و اقتصادی اغلب بیماریهای ژنتیکی کشنده بوده و درمانی هم ندارند.
کارشناس مسئول پیشگیری از معلولیتها به تمامی خانوادهها و زوجین در شرف ازدواج با سابقه معلولیت در خانواده یا فامیل درجه توصیه کرد: قبل از بارداری جهت انجام اقدامات تشخیصی و تعیین نوع معلولیت و تعیین جهش ژنی جهت مشاوره به مراکز مشاوره ژنتیک مراجعه نمایند.
پاسخ ها