وی گفت: تعداد دارندگان کد بورسی در کشور به ۵۰ میلیون نفر رسیده است که عمده این افراد دارای سهام عدالت هستند، اما با این وجود استقبال قابل توجهی برای دریافت کد بورسی شده است همچنین تاکنون ۳۰ میلیون نفر در بازار بورس حداقل یک بار سفارش گذاشته اند.
وی ادامه داد: در خصوص کدهای بورسی که صادر شده امسال نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهی داشته ایم، در سال گذشته تعداد کدهای بورسی که صادر شده ۸۲۰ هزار کد بوده و این عدد امسال به یک میلیون و ۶۰۰ هزار کد بورسی در سه ماه اول سال رسیده است همچنین ثبتنام سجام هم در سال گذشته سه میلیون بوده و امسال به ۱۰ میلیون رسیده است.
بهزاد فر گفت: برای ورود به بازار سرمایه محدودیتی وجود ندارد به همین دلیل است که عمدتاً همه اقشار جامعه با هر نوع اطلاعاتی از بازار سرمایه وارد این بازار شده اند حتی برخی از افرادی که وارد این بازار شده اند سواد بورسی ندارند. البته در دنیا این افراد راههای غیر مستقیم را مثل شرکتهای سبدگردان و صندوقهای سرمایهگذاری شرکتها را انتخاب میکنند تا از مزیت حضور در بازار سرمایه به خوبی استفاده کنند موضوعی که در کشور ما کمتر اتفاق افتاده است و اجباری هم برای مردم وجود ندارد که راه غیرمستقیم را انتخاب کنند.
وی با اشاره به این موضوع که به میزانی که رشد در سرمایهگذاری بازار سرمایه داشتهایم، اما سواد بورسی افزایش پیدا نکرده است، گفت: ارگانها وظیفه دارند که به مردم راه و رسم سرمایهگذاری در بورس را آموزش دهند که به این موضوع توجه زیادی نشده است. البته برخی شرکتهای کارگزاری مجوز گرفته اند تا در کنار خدمات بورسی به مردم آموزش هم بدهند در کناره این بازار سرمایه هم سایتی را به عنوان بورس مدیا طراحی کرده که مردم میتوانند برای دریافت اطلاع از نحوه کسب و کار در بازار سرمایه به صورت رایگان به این سایت مراجعه کنند.
بهزادفر ادامه داد: اینکه تصور کنیم همه افرادی که تازه وارد بورس شده اند دانش کافی ندارند اشتباه است، برخی از افراد تازه وارد از دانش بالایی در این کسب و کار برخوردارند، اما موضوع اصلی ما ورود افراد تازه واردی است که تجربه کافی ندارند و با رفتارهای هیجانی هم به سرمایه خود آسیب میزنند و هم به بازار سرمایه آسیب میزنند و عمدتاً این گونه افراد به دنبال سود کوتاه مدت هستند که به آنها توصیه میکنیم در خرید و فروش هایشان صبوری به خرج بدهند تا متضرر نشوند نکته دیگر این است که این افراد نسبت به رشد شاخص بازدهی ندارند و بسیار پایینتر از رشد شاخص سود میکنند که این موضوع متاثر از تصمیمات هیجانی این افراد است.
این مسئول افزود: در حال حاضر حدود ۷۰۰ شرکت در بازار سرمایه حضور دارند که همه اینها بازده سود بالایی ندارند و برخی از آنها هم زیانده هستند و این امکان وجود دارد که افرادی که تازه وارد هستند در دام افراد سودجو گرفتار شوند و به سراغ سیگنال فروشها بروند که سهامهایی را معرفی میکنند که آینده خوبی ندارد.
وی با اشاره به این موضوع تصور اینکه همه افراد در بازار سرمایه سود میکنند غلط است، گفت: با وجود این که این بازار در کوتاه مدت هم سود خوبی داشته است، اما به روند بازار که توجه کنیم میبینیم که زمانهایی هم بوده است که این بازار منفی بوده پس مردم انتظار نداشته باشند در این بازاری که ریسک دارد همیشه سود کنند وقتی مردم سهام یک شرکت را میخرند یعنی بخشی از مالکیت آن را خریده اند و شما در سود و زیان آن شریک هستید.
وی گفت: یکی دیگر از علتهایی که باعث زیان دیدن افراد تازه وارد میشود این است که آنها در زمان منفی بودن سهمشان را میفروشند و زمان مثبت بودن سهام میخرند که این موضوع هم باعث آسیب دیدن این افراد است.
بهزادفر در پایان گفت: افرادی که اصرار بر این دارند که در بازار سرمایه خودشان مستقیم سرمایهگذاری کنند باید دانش کافی را داشته باشند در غیر این صورت باید به سراغ روش غیرمستقیم بروند که در این بازار متضرر نشوند و سود هم بکنند و نکته قابل توجه دیگر این است که مردم تا میتوانند با پس اندازشان وارد این بازار شوند و با سرمایه اصلی زندگیشان به این بازار ورود نکنند افرادی هم که تمایل به خرید صندوقهای سبدگردانی دارند میتوانند به سایت FIPIRAN.IR مراجعه کنند تا صندوقهای پربازده بودند را انتخاب کنند.
پاسخ ها