به گزارش گروه استان های اخبار از کرمانشاه ؛ حسین بیگلری رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: باتوجه به نزدیک شدن به اواخر تابستان ضرورت توجه به گروههای در معرض خطر اعم از سالمندان، بیماران دارای بیماریهای قلبی عروقی، ریوی، کلیوی، دیابت، زنان باردار، افراد دارای نقص سیستم ایمنی و کودکان و نیز کارکنان بهداشت و درمان دو چندان میشود، زیرا آغاز فصل پاییز و همزمانی آنفلوانزا و کرونا ممکن است برای این گروهها مخاطره آمیز باشد.
او گفت: بر همین اساس توصیه میشود گروههای پرخطر در ماههای شهریور و مهر به تدریج نسبت به تلقیح واکسن آنفلوانزا که توسط داروخانههای کشور در اختیار میگیرند، اقدام کنند.
او اظهار داشت: حدود ۱۵ تا ۲۰ روز طول میکشد تا واکسن آنفلوانزا در بدن ایمنی ایجاد کند بنابراین از آنجا که در ابتدای پاییز هم مساله شیوع این ویروس مطرح است ایده آلترین زمان برای تلقیح واکسن آنفلوانزا شهریور و مهرماه است.
او گفت: خط تولید واکسن آنفلوانزا مشخص است و ممکن است به همه آحاد جامعه نرسد بنابراین باید ابتدا این واکسن در اختیار گروههای پرخطر قرار گیرد.
او با اعلام اینکه جمعیت جوان و سالم ضرورتی به تلقیح این واکسن ندارد، افزود: هر ساله واکسن آنفلوانزا جداگانه ساخته میشود و واکسن سالهای گذشته قابل استفاده نیست.
رییس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه آنفلوانزا موجهایی دارد که از ابتدای آبان ماه آغاز میشود و تا انتهای اردیبهشت ماه سال بعد ادامه مییابد، گفت: پس از تهیه واکسن آنفلوانزا باید با نگهداری در یخچال زنجیره سرد آن رعایت شود و در نخستین فرصت پس از بیرون آمدن از یخچال تلقیح شود.
بیگلری افزود: امسال همزمانی آنفلوانزا و کرونا حساسیت تلقیح این واکسن را بیشتر کرده در حالی که در سالهای قبل هم این ویروس وجود داشته است.
او اضافه کرد: اهمیت تلقیح این واکسن برای گروههای در معرض خطر و کادر بهداشت و درمان بیشتر است با این حال واکسن آنفلوانزا هیچگونه ارتباطی با ویروس کرونا و سرماخوردگی ندارد.
او گفت: پس از تلقیح واکسن آنفلوانزا ایمنی نسبی تا ۸۰ درصد در مقابل بیماری آنفلوانزا در بدن ایجاد میشود.
او بیان کرد: فرآیند ساخت واکسن کرونا در برخی از کشورها در حال طی شدن است و تا زمانی که به خط تولید انبوه و مصرف عمومی برسد ماههای طولانی در پیش است.
ز
پاسخ ها