به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی اخبار ، مریم حضرتی در نشست نمایندگان صنفی دانشجویی پرستاری، از همکاری و فعالیت ۹۱۲ دانشجوی سال آخر پرستاری در همه گیری کووید ۱۹ در کنار همکاران پرستار در بیمارستانهای ریفرال خبر داد و افزود: این دانشجویان در قالب قراردادهای ۱۰۰ ساعته ارائه خدمت کردند.
او در این نشست، در پاسخ به پرسشهای دانشجویان حاضر در خصوص موضوعات مختلف پرستاری، به جایگزینی دانشجویان داوطلب در بخشهای عادی و انتقال پرستاران با تجربه به بخشهای ویژه اشاره کرد و افزود: برخی از دانشجویان که توانمندی لازم را داشتند نیز در بخشهای ویژه و سامانه ۴۰۳۰ برای آموزش مردم همکاری داشتند.
حضرتی در پاسخ به موضوع طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری، بیان کرد: بیش از یک دهه از تصویب این موضوع گذشته و دلایل مختلفی از جمله عدم تامین بودجه آن را به تعویق انداخته است، اما امیدواریم به دنبال دستور مقام عالی وزات به معاونت توسعه این موضوع دنبال شود؛ ما هم به صورت جدی پیگیر هستیم.
او در ادامه به تهیه استانداردهای خدمات مراقبت در منزل برای بیماریهایی مانند سکتههای مغزی، سرطان، نارسایی مزمن قلب، انسداد مزمن ریوی و اخیرا کووید ۱۹ که بیشترین درصد اشغال تختهای بیمارستانی را به خود اختصاص داده است، اشاره کرد و گفت: تعرفه خدمات مراقبت در منزل برای بیماران مبتلا به کووید ۱۹ و بیماران مبتلا به سکته مغزی ترخیص شده از ICU، ابلاغ شده است.
همچنین طرح اینترنشیب پرستاری از سوالات دیگر دانشجویان بود که معاون پرستاری وزیر بهداشت در این خصوص عنوان کرد: این طرح به صورت آزمایشی در هفت نیمسال متوالی در دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اجرا و تحقیقات کامل و همه جانبهای روی آن انجام شده که نتایج موفقیت آمیزی نظیر کاهش هزینهها، افزایش اعتماد به نفس دانشجویان، بسترسازی برای انتقال تجربیات موفق پرستاران بالینی به دانشجویان و افزایش رضایت پرستاران و دانشجویان را به دنبال داشته است. نتایج طرح توسط دبیرخانه توسعه علوم پرستاری در دانشگاه اصفهان به معاونت آموزشی وزارت متبوع ارائه شده و احتمالا در نیمسال آتی در دانشگاههای داوطلب اجرا خواهد شد.
حضرتی در خصوص الکترونیک شدن ثبت و گزارشهای پرستاری نیز تصریح کرد: حرکت به سمت الکترونیکی شدن ثبت فرآیندهای پرستاری آغاز و اقدامات لازم در این زمینه در دست انجام است. الکترونیکی شدن ثبت گزارشها و مستندسازی خدمات پرستاری میتواند در جهت افزایش زمان ارائه مراقبت مستقیم به بیماران، ارتقاء حرفه پرستاری، استفاده بهینه از زمان کاری پرستاران و ارائه خدمات کیفی موثر باشد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت در پایان نیز به طرح پرستار تخصصی که از برنامههای در دست اقدام این معاونت است، اشاره کرد.
پاسخ ها