🖊آخرین اخبار

🖊آخرین اخبار

جدیدترین خبرهای ایران و جهان🌍 پربیننده ترین اخبار روز. مهمترین اخبار روز. آخرین و جدیدترین اخبار جهان
توسط ۵۰ نفر دنبال می شود
 ۶ نفر را دنبال می کند

درخواست ۱۴۰۰ دانشجوی علوم پزشکی برای انتقال به داخل کشور

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی اخبار ، سلام‌زاده رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت در خصوص مشکل دانشجویان ایرانی دانشگاه "سچینوا روسیه" و موضوع انتقالی این دانشجویان به دلیل شرایط کرونا و بالا رفتن قیمت ارز به داخل کشور، گفت: بحث دانشجویان انتقالی یک موضوع جدی و بسیار مهم است و در این رابطه به کمک شما نیاز داریم. در ابتدا باید گفت عزیزانی که به هر طریقی به دانشگاه‌های خارج از کشور رفته‌اند، فرزندان این کشور هستند و خانواده این عزیزان نیز خانواده‌های ما هستند، اما از طرفی باید مراقب باشیم موضوع عدالت آموزشی و کیفیت نحوه پذیرش دانشجویان در سه رشته دندانپزشکی، پزشکی و داروسازی زیر سؤال نرود.

پذیرش هزار و ۴۰۰ دانشجوی ایرانی در یک دانشگاه روسی

سلام‌زاده گفت: هزار و ۴۰۰ دانشجوی ایرانی در رشته های علوم پزشکی که در روسیه تحصیل می کنند، به دنبال انتقال به داخل کشور هستند.

رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه برای این موضوع باید راه کار منطقی پیدا کنیم، اضافه کرد: در خصوص دانشگاه سچینوا و تعداد پذیرش‌های نامعقول و غیرمنطقی که از دانشجویان ایرانی صورت گرفته باید گفت این دانشگاه در دو سه سال اخیر متاسفانه پذیرش‌های بدون ضابطه و کاروانی از فرزندان ایران و به طور عمده در سه رشته دندانپزشکی، پزشکی و داروسازی داشته است.

او ادامه داد: طبق آماری که از رایزن فرهنگی خود در کشور روسیه گرفته‌ایم، حدود هزار و ۴۰۰ دانشجوی ایرانی در این دانشگاه در سه سال اخیر پذیرش شده‌اند؛ اکنون این تعداد به دنبال انتقال به داخل کشور هستند و این اتفاق بار زیادی به دانشگاه‌های ما از جهت عدالت آموزشی ایجاد خواهد کرد؛ این در حالی است که بر اساس آمارها بیش از ۸ تا ۹ هزار نفر از عزیزان داوطلب که برای این سه رشته‌ در کنکور سراسری شرکت می‌کنند و دارای معدل‌های بالای ۱۹ هستند، متوقف می‌شوند.

عدالت نیست، دانشجویان دانشگاه سچینوا  روسی وارد ایران شوند

سلام‌زاده افزود: این که برخی این فرصت را پیدا کنند که کنکور را دور بزنند و وارد این رشته‌ها شوند آن هم در دانشگاه‌هایی مانند سچینوا که مورد تایید وزارت بهداشت ایران نیست، از نظر عدالت آموزشی غیر قابل قبول است. دانشگاه سچینوا از سال ۲۰۱۸ از لیست دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت بهداشت در رشته‌های پزشکی و دندان‌پزشکی خارج شده و صرفا در رشته داروسازی آن هم به دلیل کیفیت رشته و نوع پذیرش که مثل دوره‌های پزشکی و دندانپزشکی به صورت انبوه انجام نداده، مورد تایید بوده است.

او بیان کرد: از سال ۲۰۱۹ نیز در خصوص انتقال دانشجویان ایرانی به داخل، هیچ دانشجوی شاغل به تحصیل در دانشگاه‌های خارج کشور را مجاز به انتقال به داخل کشور نمی‌دانیم؛ این عزیزان باید تحصیلات خود را در خارج کشور به پایان برسانند و در ادامه ارزشیابی شوند.

سلام زاده گفت: در صورتی که در این ارزیابی واجد شرایط بودند، می‌توانند دوره‌های تکمیلی را طی کرده و دانشنامه خود را معادل‌سازی کنند. اکنون هزار و ۴۰۰ دانشجوی ایرانی سچینوا و دانشجویانی که بعد از سال ۲۰۱۹ در دانشگاه‌های خارج کشور مشغول به تحصیل شده‌اند به دلیل کرونا و شرایط اقتصادی درخواست‌های مکرر دارند که برای ادامه تحصیل به کشور بازگردند.

دانشگاه‌های داخل کشور برای پذیرش دانشجو از خارج کشور ظرفیت ندارند

رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت اضافه کرد: در این شرایط تنها بحث نخواستن مطرح نیست بلکه بحث نتوانستن نیز مطرح است؛ به این معنی که ما نمی‌توانیم به دانشگاه‌های داخل کشور برای پذیرش دانشجویان از خارج کشور فشار وارد کنیم.

او ادامه داد: در دو سال اخیر قریب به سه هزار دانشجو به داخل کشور وارد شده‌اند و دیگر توان حضور این افراد در این دانشگاه‌ها وجود ندارد و در حقیقت دیگر ظرفیتی وجود ندارد. شما به عنوان نمایندگان صنوف دانشجویی باید در خصوص تلاش کنید تا این شرایط را تغییر دهید.

این مقام مسئول در خصوص تخفیف شهریه دانشجویان شهریه‌پرداز با توجه به پرداخت این شهریه برای آموزش و کلاس‌های عملی و حضوری که به دلیل کرونا به شکل مجازی دنبال می‌شود، گفت: در این خصوص نمی‌توانیم به شکل دستوری از وزارت بهداشت کار را پیش ببریم زیرا هیأت امنای دانشگاه‌ها تصمیم گیرنده هستند.

او ادامه داد: دانشگاه‌ها هزینه‌های ثابت و هزینه‌کرد خود را با وجود کرونا همچنان دارند؛ از جمله حقوق اساتید، پرسنل، نگهداری سیستم و هزینه‌های ناشی از کرونا که این موارد ثابت است. باید تعادلی از نظر شهریه ثابت و متغیر ایجاد شود مانند طرحی که بر اساس آن دانشگاه اهواز ۵۰ درصد شهریه ثابت را به دانشجویان تخفیف می‌دهد.

پیگیر رایگان شدن اینترنت دانشجویان هستیم

سلام‌زاده در خصوص رایگان شدن اینترنت دانشجویان علوم پزشکی در شرایط کرونا مانند وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی، بیان داشت: در خصوص اینترنت رایگان کاملا حق با شما است و در این خصوص به خانواده‌ها تحمیل هزینه می‌شود. در همان ابتدای شیوع کرونا نامه‌ای از وزارت ارتباطات داشتیم که آی‌پی‌هایی را که مربوط به دانشگاه‌ها و موسسات است اعلام کنیم تا رایگان شوند. ۲۹ اسفندماه سال ۹۸ نامه‌ای در این خصوص به دانشگاه‌ها ارسال شد و بعد از فروردین ماه۹۹ بنا شد از طریق دانشگاه علوم پزشکی مجازی این روند برای یکپارچه و متمرکز شدن، دنبال شود.

بحث اخذ شهریه از دانشجویان مهمان ملغی شده است

رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت با بیان این‌که بحث اخذ شهریه از دانشجویان مهمان ملغی شده است، گفت: سامانه نقل و انتقالات تا ۲۱ مردادماه باز بود و تا ۲۲ مردادماه نیز تمدید شد و دانشگاه‌ها هنوز در خصوص این موضوع وارد مرحله تصمیم‌گیری نشده‌اند. تاکید شده که در بحث پذیرش دانشجویان مهمان انعطاف لازم را داشته باشند.

او ادامه داد: همچنین روز قبل جلسه مفصلی در خصوص دانشجویان کارآموزی و کارورزی برگزار شد که بنا است مهمانی برای آن‌ها نیز انجام شود. از شنبه سامانه‌ طراحی شده در این خصوص باز می‌شود تا دانشجویان دوره کارورزی برای مهمانی در آن ثبت نام کنند. البته قطعا با این مشکل روبه رو خواهیم شد که دانشگاه‌های بزرگ با اورلود درخواست مهمانی برای کارورزی مواجه خواهند شد.

🖊آخرین اخبار
🖊آخرین اخبار جدیدترین خبرهای ایران و جهان🌍 پربیننده ترین اخبار روز. مهمترین اخبار روز. آخرین و جدیدترین اخبار جهان

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋