به گزارشگروه استان های اخبار از بیرجند ، اکبری معاون برنامهریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی خراسانجنوبی گفت: سیل سال گذشته خسارتهای زیادی را در خراسانجنوبی به واحدهای دامی و کشاورزی وارد کرد که برای جبران آن اقدامات متعددی انجام شد.
او با اشاره به اینکه بعد از سیل، هشت هزار و ۶۳۹ خسارت دیده در بخش کشاورزی و دامی در استان شناسایی شدند، افزود: به این خسارت دیدگان ۴۵ میلیارد و ۷۰۵ میلیارد تومان اعتبار بلاعوض اعطاء شد.
اکبری ادامهداد: همچنین هشت هزار و ۱۶۳ نفر خسارت دیده نیز حدود ۵۱ میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه دریافت کردند.
او با اشاره به مسائل و مشکلات پیش روی زرشککاران خراسانجنوبی گفت: شیوع کرونا و در پی آن کاهش مصرف زرشک موجب افت قیمت این محصول استراتژیک خراسانجنوبی شد و خسارتهایی را به زرشککاران وارد کرد.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با بیان اینکه میزانی از زرشک زرشککاران عمده استان روی دست آنان مانده است، بیانکرد: باید در زمینه رفع مشکلات برشکاران خراسانجنوبی تدابیری ویژهای اندیشد.
اکبری اظهار کرد: یکی از پیشنهادات ما برای رفع مشکلات زرشککاران خراسانجنوبی تشکیل صندوق حمایت از تولید و صادرات زرشک و عناب است که در سفر قریبالوقوع وزیر جهاد کشاورزی به استان آنان را مطرح خواهیم کرد.
او در زمینه تشکیل کنسرسیوم زرشک نیز گفت: ما در راستای بهبود وضعیت زرشک و رونق صادرات آن و ورود این محصول استراتژیک خراسانجنوبی به بازارهای صادراتی بی شک از همکاری با بخش خصوصی بهره خواهیم برد و از این جهت از فعالیت بخش خصوصی در قالب کنسرسیوم زرشک توسط اتاق بازرگانی بیرجند حمایت میکنیم.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با اشاره به اینکه زنجیره تولید محصولاتی، چون پنبه و زیتون در خراسانجنوبی تکمیل شده است، یادآور شد: در سال جاری برای اولین بار زنجیره تولید محصول کلزا نیز در استان تکمیل شده است و روغن این دانه گیاهی در استان تولید میشود.
اکبری اظهار کرد: در زمینه افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی چارهای جز رونق بیشتر کشت گلخانهای نداریم چرا که این مهم در افزایش صادرات محصولات کشاورزی نیز مؤثر است.
پاسخ ها