سرپرستی که ورود پر حاشیه و خروجی دور از انتظار داشت. در حالی که با توجه به مدت زمان کوتاه باقی مانده از دولت وزارت مدرس خیابانی را قطعی به نظر میرسید، اما اوضاع بازار و عملکرد ۳ ماهه سرپرست مدرس خیابانی او را از صندلی وزارت به پایین کشید.
مدرس خیابانی در این ۳ ماهه اتفاقات مثبت و منفی زیادی را رقم زد، از عزل و انتصابهای متوالی گرفته تحول در سازوکار عرضه خودرو که با ورود او آغاز شد. ورود مدرس خیابانی با تغییر در سازوکار عرضه خودرو همراه شد، طرحی که قوانین و بندهای آن بارها و بارها توسط شخص سرپرست و تیم او تغییر کرد، اما در نهایت آتش بازار خودرو را پایین نکشید و آشفتگی و موج افزایش قیمت هنوز بر این بازار حاکم است. از تمام تصمیاتی که در آن جلسه گرفته شد، افزایش قیمت خودروها در کارخانه تنها وعدهای بود که محقق شد.
۳ ماه سرپرستی مدرس خیابانی در دوران کرونا بود و در این مدت روند تهیه و تولید ماسک و اقلام مقابله با کرونا روند بهبودی خود را ادامه داد. در دوران سرپرستی خیابانی با حجم عظیمی از عزل و انتصابها مواجه بودیم. از چندین مدیر در معاونتهای مختلف گرفته تا تغییر معاونینی مثل دبیر ستاد تنظیم بازار یا رئیس هیئت عامل ایدرو؛ عزل و انتصابهایی که دلیل آنها مشخص نشد. گویا آقای سرپرست انتصاب خود را به عنوان وزیر صمت قطعی میدانست.
اگرچه بنا بر قانون رئیس جمهور ۳ ماه فرصت دارد تا فرد دیگری را به عنوان گزینه پیشنهادی برای وزارت صنعت به مجلس معرفی کند، اما با توجه به شرایط خاص کشورمان و بازار آشفتهای که بر کشور حاکم است انتظار میرود هر چه زودتر تکلیف سرپرست و وزیر احتمالی این وزارتخانه مشخص شود.
در حال حاضر گزینههای مختلفی برای وزارت صنعت پیشنهاد شده است، اما از این بین اسامی علیرضا رزم حسینی استاندار خراسان رضوی، غریب پور رئیس فعلی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و اردشیر سعد محمدی مدیر عامل شرکت ملی صنایع مس ایران پررنگتر از سایر گزینهها است.
با توجه به اخبار به دست آمده از وزارت صمت، علیرضا رزمحسینی مهمترین گزینه در این بین به نظر میرسد. او متولد ۱۳۴۰ در کرمان و استاندار خراسان رضوی است رزم حسینی تحصیلکرده کارشناسی علوم اقتصادی و بازرگانی از دانشگاه شهید باهنر کرمان است. از سوابق اجرایی رزمحسینی میتوان به مشاور بازرگانی بنیاد مستضعفان و جانبازان، عضویت در هیئت مدیره شرکت سرمایهگذاری و توسعه استان کرمان، مدیر عاملی و ریاست هیئت مدیره مجتمع صنعتی کرمان، مدیر عاملی شرکت ماشینآلات راهسازی کرمان، ریاست هیئت مدیره شرکت صنایع فلزی آلیاژ کاران دوهزار، مدیر عاملی شرکت تکنوپروم جنرال تریدینگ، مدیر عاملی شرکت ماشینآلات راهسازی کاترپیلار، نایب رئیسی انجمن تولیدکنندگان و واردکنندگان ماشینآلات ساختمانی و معدنی کشور، ریاست مجمع شرکت آستانه ریل و رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت همیار ماشین اشاره کرد.
او قائم مقام فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله کرمان، به فرماندهی قاسم سلیمانی، و جانشین عملیات قرارگاه خاتمالانبیا در دوران جنگ بود است.
گزینه بعدی خداداد غریب پور است که در حال حاضر ریسات هیئت عامل ایمیدرو را بر عهده دارد. او ۲۳ آذر ۱۳۹۷ طی حکم وزیر وقت به سمت معاون وزیر و رئیس هیئت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران منصوب شد. غریب پور پیش از این، مدیرعامل گروه سرمایهگذاری توسعه ملی بود و افتتاح کارخانه ۵ میلیون تنی کنسانتره و گندله سازی شرکت صنعتی و معدنی توسعه ملی در سنگان و بهرهبرداری پیش از موعد آن را در کارنامه خود دارد.
او پیش از این مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی بوده و در فاصله سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴ به عنوان فرمانداری بویراحمد فعالیت میکرد. او در سالهای ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۵ هم مدیرعاملی پتروشیمی شازند را بر عهده گرفت. غریب پور عضو هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت پتروشیمی شازند، نائب رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری و توسعه صنایع سیمان (سیدکو)، عضو هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت توسعه کشت و صنعت ملی و عضو هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت صنایع گلستان و نیز فرمانداری یاسوج را در کارنامه اجرایی خود دارد.
گزینه احتمالی بعدی اردشیر سعد محمدی است که اکنون مدیر عاملی شرکت ملی صنایع مس ایران را بر عهده دارد.
او داری مدرک دکترای معدن در شاخه استخراج است و در سوابق اجرایی او میتوان به مشاور مدیرعاملی در هلدینگ شستا، مدیرعامل شرکت صدر تامین، مشاور ارشد اجرایی رئیس هیات عامل ایمیدرو، مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، مدیرعامل شرکت ملی مس ایران، مدیرعامل ذوب آهن اصفهان، مدیرعامل هلدینگ توسعه معادن روی ایران، مدیر عامل سرمایه گذاری صبا تامین، نماینده وزارت صنعت، معدن و تجارت در گروه بین الملل تحقیقات مس، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی وزارت صنایع و معادن، عضو شورای انتظامی نظام مهندسی معدن و مواردی از این قبیل را بر عهده دارد.
این افراد گزینههای احتمالی برای سرپرستی این وزارتخانه هستند و احتمال ورود هر نام دیگری در این بین وجود دارد، اما آنچه که پیداست هر سه گزینه برای انتصاب به سرپرستی این وزارتخانه رنگ و بوی معدنی دارند.
پاسخ ها