امامی تاکید کرد: در مهلک بودن کرونا هیچ تردیدی وجود ندارد بنابراین همه در قبال سلامت جامعه مسئول هستیم و باید اصول بهداشتی و جوانب احتیاط را تا زمانی که برای درمان بیماری چارهاندیشی شود، رعایت کنیم.
حجت الاسلام حیدرعلی پوراحمدی مسئول دفتر نمایندگی، ولی فقیه در امور اهل سنت مهاباد نیر در این زمینه گفت: امسال بر اساس اعلام ستاد مقابله با کرونا شهرستان، هر گونه اقامه نماز و تجمع در مساجد ممنوع است و نمازگزاران تا زمان اعلام این ستاد نباید در مساجد حضور پیدا کنند.
پوراحمدی افزود: این موضوع از طریق پیامک به روحانیون و ائمه جماعت مساجد شهری و روستایی اعلام شده است و همگان ملزم به رعایت این دستور هستند.
حجت الاسلام پوراحمدی اذعان کرد: از دوم اسفند ماه سال گذشته با توجه به شیوع کرونا، دستور تعطیلی مساجد و اماکن مذهبی از سوی ستاد مقابله با کرونای شهرستان ابلاغ شده و تاکنون دستوری مبنی بر بازگشایی این اماکن از این ستاد صادر نشده است.
محمد ارجمندی رئیس دفتر کانون مساجد شهرستان مهاباد نیز افزود: هم اکنون ۵۸ مسجد در مناطق شهری و ۲۳۰ مسجد در مناطق روستایی این شهرستان فعال هستند و در تمامی این مساجد روحانی و ائمه جماعت حضور دارند.
ارجمندی یادآور شد: کار بازگشایی مساجد تنها با دستور ستاد مقابله با کرونا شهرستان و با همکاری روحانی و هیات امنای مساجد برگزار میشود و تاکنون دستوری مبنی بر این بازگشایی صادر نشده است.
آیین اعلام عید هنگام اقامه نماز عشا روز قبل از عید قربان با استفاده از بلندگو برای مردم محله پخش میشود و در آن ابتدا مناجات نامهای توسط یکی از هیات امنای مسجد به زبان عربی و یا کُردی خوانده میشود و سپس امام جماعت مسجد با خواندن دعا و نیایش و شکرگزاری از خداوند، عید را اعلام میکند.
حاضران در مسجد نیز با سردادن تکبیرهای "الله اکبر، الله اکبر، الله اکبر، لا اله الا الله و لا هو اکبر، الله اکبر" با آهنگ و ریتمی خاص از فرا رسیدن عید قربان استقبال میکنند، اما امسال قرار است این آیین برگزار نشود.
اقامه نماز عید قربان در صبح روز عید و قبل از طلوع خورشید در مساجد برگزار میشود که در ابتدا چند آیه قرآن تلاوت شده و سپس امام جماعت خطبهای در مورد قربان و فضیلتهای آن بیان میکند و در پایان نماز ۲ رکعتی عید به جماعت اقامه میشود.
پاسخ ها