به گزارش گروه استان های اخبار از شهرکرد ، شهرستان کوهرنگ با مرکزیت شهر چِِلگرد به دلیل داشتن جاذبههای طبیعی، یک شهرستان توریستی، سیاحتی، عشایری و ورزشی محسوب میشود.
این شهر بزرگترین جامعه ایلی کشور یعنی ایل هفت لنگ بختیاری را در خود جای داده است.
طبیعت بکر و دست نخورده منطقه به همراه جاذبههای گردشگری بینظیر، سالانه گردشگران بسیاری را از سراسر کشور و حتی دنیا به سوی خود جذب می کند.
علیخانی یکی از اهالی چِلگرد در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های اخبار از شهرکرد ،گفت: در فصل زمستان بارش برف در ارتفاعات زردکوه شهرستان کوهرنگ به بیش از ۱۵ متر می رسد که باعث به وجود آمدن یخچالهای دائمی میشود؛ به گونهای که حتی علاقمندان به اسکی تابستانه را در اوج گرمای تابستان به سمت قلل مرتفع منطقه میکشاند.
منصوری یکی دیگر از اهالی منطقه در گفت و گو با خبرنگار ما می گوید: اگر تا به حال راهی پیستهای کشور نشده اید، توصیه میکنیم از سرمای زمستان امسال استفاده کرده و لذت سُرخوردن بر دامنههای برفی را تجربه کنید.
استان چهارمحال و بختیاری دارای سه پیست اسکی بارده، شیخ شبان و کوهرنگ است که مردم آن به دلیل خشکسالی های اخیر چند سالی زانوی غم بغل گرفته و چشم به آسمان دوخته بودند.
پیست اسکی کوهرنگ یکی از ۱۰ پیست مهم کشور است که از سال ۸۹ به بعد با وقوع خشکسالیهای متوالی از رونق افتاده بود، اما با این حال همچنان گردشگران از تمام استانهای کشور بویژه استانهای خوزستان، اصفهان و یزد، برای طبیعت گردی در فصل زمستان به پیست اسکی کوهرنگ سفر میکردند.
فصل برف تقریبا از روزهای اول آذرماه آغاز شد؛ کمتر کسی است که از بارش و دیدن زمینهای پوشیده از برف احساس شادی و نشاط نکند.
صفر فرامرزی رئیس هیئت اسکی چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های اخبار از شهرکرد ، اظهار داشت: امکانات پیست اسکی کوهرنگ به دلیل عدم بارش برف بلا استفاده مانده و تعطیل بود؛ اما در سال گذشته با بارشهای دو متری برف در این منطقه، باز رونق گرفت به گونه ای که این پیست هر جمعه میزبان حدود پنج هزار گردشگر بود و بار دیگر ورزشهای زمستانی این منطقه در کانون توجه قرار گرفت.
حالا و به دنبال بارش های خوبی که در روزهای اخیر صورت گرفته از کوهرنگ خبر میرسد که پیست اسکی چِلگرد راهاندازی شده است.
فرامرزی با بیان اینکه تعمیرات اساسی در این پیست انجام شده و بالابرهای آن آماده خدمت رسانی به اسکیبازان شده ، گفت: جاده آسفالت، دسترسی به هتل کوهرنگ، سرویس بهداشتی، پارکینگ از جمله امکانات این پیست اسکی است.
او افزود: این پیست فقط در روزهای جمعه برای فعالیت اسکی بازان آماده است.
فرض ما این است که بدون داشتن هیچ گونه تجهیزات و آموزشی راهی پیست اسکی شدیم.
رفتن به پیست اسکی و پرداختن به این ورزش، مثل اغلب ورزشها نیاز به آموزش دارد.
شاید چیزی شبیه به ورزش شنا که اگر شنا بلد نباشید، اجازه حضور در منطقه عمیق را ندارید چرا که برای جان خودتان خطر دارد.
اسکی هم به هیچ وجه ورزش بی خطری نیست و هر غفلتی از جانب شما میتواند برای خودتان و صد البته باقی افراد خطرساز باشد.
رئیس هیئت اسکی چهارمحال و بختیاری در این باره گفت: مربیان مجرب، آماده آموزش اسکیبازان مبتدی و پیشرفته در این پیست هستند.
او با هشدار به تیوب سواران اضافه کرد: تیوپ سواری در محوطه پیست اسکی ممنوع و غیرقانونی است و ضمن اینکه از ورود تیوپ سواران به پیست جلوگیری خواهد شد، تمامی عواقب و صدمات احتمالی آن هم به عهده اشخاص است.
فرامرزی ادامه داد: تیوپ سواری در پیستهای اسکی چهارمحال و بختیاری سال های قبل منجر به وقوع چندین حادثه و حتی در مواردی قطعی نخاع شده است.
پیست اسکی کوهرنگ از شناخته شده ترین و معروف ترین پیستهای اسکی زاگرس در ایران است که در سال ۱۳۵۴ در مجاورت تونل اول کوهرنگ و قسمت شرقی کوه قرار گرفته است.
این پیست با ۸۰۰ متر طول و شیب ۲۰ درصد، به تله اسکی، برف کوب، دستگاههای بالابر در سه محوطه تفکیکی، دو دستگاه بالابر ویژه آقایان و خانمها و یک دستگاه بالابر آموزشی با طول ۲۰۰ مترمجهز است و ظرفیت خدماتدهی به ۱۵۰ اسکی باز را دارد.
پیست اسکی کوهرنگ در حال حاضر دارای سه پیست مجزا ویژه خانمها، آقایان و خانوادگی، هتل و مهمانپذیر است و از مناسب ترین پیستهای اسکی در زاگرس مرکزی به شمار می رود.
سلیمانی یکی از گردشگرانی که به منطقه سفر کرده است در گفت و گو با خبرنگار ما، از نبود برخی امکانات زیربنایی مانند سرویس بهداشتی در منطقه گلایه داشت.
علیرضا غفاری رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان کوهرنگ در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های
اخبار
از شهرکرد
، در خصوص زیرساخت های گردشگری در پیست اسکی این شهرستان گفت: سرویس بهداشتی کنار این پیست در حال تکمیل ساخت است و هتلها و اقامتگاههای این شهرستان آماده اسکان مسافران و گردشگران زمستانی است.
او افزود: اگر اعتبار لازم فراهم شود آمادگی برگزاری جشنواره شهر برفی در این شهرستان وجود دارد.
غفاری ادامه داد: اگر در بودجه سال ۱۳۹۹، اعتباری برای ساخت بازارچه صنایعدستی در کنار آبشار کوهرنگ پیشبینی شود، سال آینده در این محل مکانی برای عرضه محصولات تولیدی و صنایعدستی اهالی شهرستان کوهرنگ ساخته میشود.
شاهرخ پارسا مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های اخبار از شهرکرد ،گفت: هم اینک ارتفاع برف در پیست اسکی کوهرنگ حدود یک متر است.
او افزود: میانگین وزنی سال زراعی جاری استان (اول مهر ۹۸ تا چهارم دی ۹۸) به میزان ۱۵۳ میلیمتر است که نسبت به دوره مشابه سال قبل در حدود ۲۴ درصد کاهش یافته و نسبت به میانگین بلند مدت دوره مشابه در حدود ۱۸ درصد کاهش است.
اگر ماندگاری برف مطلوب باشد پیست چلگرد تا فروردینماه سال آینده برای اسکی بازان قابل استفاده است.
کوهرنگ درفاصله ۹۰ کیلومتری شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است؛ تونلهای کوهرنگ منبع تامین آب رودخانه زاینده رود، کارون و بخشی از دز است.
به گفته برخی کارشناسان، پیست اسکی کوهرنگ باید به ارتفاعات بالاتر زاگرس گسترش یابد چرا که ارتفاع و قابلیت ماندگاری برف در ارتفاعات بیشتر است و موجب افزایش تعداد روزهای استفاده و بهره مندی از پیست می شود.
یکی از مهمترین راهکارها برای افزایش زمان فعالیت پیست اسکی کوهرنگ توسعه پیست به ارتفاعات بالاتر است.
پاسخ ها