به گزارش خبرنگار گروه سیاسی اخبار ، شرایط و عملکرد نماز جمعه در دوران کرونا امشب ۶ مرداد ماه در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور حجت الاسلام و المسلمین محمدجواد حاج علی اکبری رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه مورد بررسی قرار گرفت
حاج علی اکبری با اشاره به اینکه در شهرهایی که وضعیت سفید و یا زرد دارند بر اساس مصوبه ستاد مبارزه با کرونا نمازهای جمعه دایر است، گفت: از وقتی که مناطق سفید و زرد اعلام شد که میتوانند نماز جمعه داشته باشند ۷۰۰ نمازجمعه بازگشایی شد.
او با بیان اینکه براساس شرایطی که پیش آمد در مجموعه نمازهای جمعه کشور عملاً برپایی نماز نداشتیم، تصریح کرد: بعد از مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در ۷۰۰ شهر نماز جمعه برگزار شد البته به تدریج با توجه به اینکه دوباره وضعیت نا مناسب شد در برخی از شهرها روند رو به کاهش گذاشت و به ۴۰۰ شهر رسید لذا از ۹۰۰ شهری که در آنها نماز جمعه برگزار میشد، در ۵۰۰ شهر نماز جمعه برگزار نمیشود.
حاج علی اکبری با اشاره به اینکه برای ما نخستین روزی که نماز جمعه در تهران تعطیل شد بسیار سخت گذشت، افزود: جزء اولین مجموعههایی بودیم که سریع هماهنگ شدیم و در اولین فرصت نماز جمعه را برای حفظ سلامت و قطع زنجیره شیوع کرونا تعطیل کردیم.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه افزود: بلافاصله هماهنگی کاملی با ستاد مقابله با کرونا، برای پشتیبانی از نهاد سلامت صورت گرفت بنابراین همکاری و هماهنگی با ستاد ملی در بخش شرعی و میدانی صورت گرفت.
او با اشاره به شکل گیری گروههای جهادی خاطرنشان کرد: همه مصلیهای نماز جمعه کشور که بسیاری از آنها مسجد هستند به پایگاههای یاری رسان مجموعه سلامت تبدیل شدند.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با اشاره به اینکه بلافاصله قرارگاههای استانی، شهرستانی و شهری شکل گرفت گفت: پیرامون قرارگاهها مجموعههای مردمی سازماندهی خوبی پیدا کردند و لذا محور کار در میدان، مساجد بود به نحوی بود که توانستیم پس از دوران جنگ دوباره تجربه خوبی را در همدلی مردم کسب کنیم.
او با اشاره به اینکه در کل ۹۰۰ پایگاه نماز جمعه در کشور داریم ادامه داد: مجموعههای نهادی و مردمی سریع به قضیه پیوستند و مردم مشاهده کردند که اگر نماز جمعه را ندارند به گونهای دیگر میتوانند در عرصه حضور پیدا کنند و در این راستا ائمه جمعه به خوبی توانستند عمل و در صحنه حضور پیدا کنند و نشان دادند که ظرفیت نماز جمعه و ستادهای نماز جمعه بسیار برای همبستگی ملی فوق العاده است.
حاج علی اکبری با اشاره به اینکه اکنون در ۴۰۰ شهر نماز جمعه برقرار میشود، اظهار کرد: تعطیلی نماز جمعه از جهت بار معنوی برای ما سخت بود، نماز جمعه از جایگاه خاصی برخوردار است لذا تاکید زیادی در برگزاری نماز جمعه است، اما به محض اعلام ستاد ما سریع وارد عمل شدیم.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه خاطرنشان کرد: از نظر سطح هماهنگی ما هیچ استرسی نداشتیم و لذا حجت بر ما معلوم بود به طوری که نظر مقام معظم رهبری اعلام شده و ما در کمال آرامش با ستاد ملی مقابله با کرونا همراه شدیم.
او با اشاره به اینکه در این پنج ماه از طرف نهاد نماز جمعه به هیچ وجه فشار، استرس و اضطراری برای بازگشایی نماز جمعه وجود نداشت، بیان کرد: با مصوبه این ستاد، پروتکلهای مربوط به مصلیها و مساجد اجرایی شد و با برگزاری مراسم شبها قدر رزمایش ما شروع شد به طوری که مصلیها و مساجد امتحان خوبی را در استفاده از ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی و ضد عفونی پس دادند لذا بعد از شروع بازگشاییها این موارد کاملا رعایت شده است.
حاج علی اکبری با اشاره به اینکه نمازهای جمعه بر اساس نظر ستاد ملی مقابله با کرونا رتبه اول رعایت پروتکلها را در کشور کسب کردند، عنوان کرد: جوان سازی فضای نمازهای جمعه یکی از اصلیترین راهبردها است لذا کیفیت جمعیت شرکت کنندگان بر اساس حضور جوانان باید شکل بگیرد، حضور جوانان در محیط نماز جمعه باید تقویت شود به طور که این موضوع در دستور کار ائمه جماعات قرار گرفت.
او با اشاره به اینکه جذبهای جدیدی برای ائمه جماعات داشتیم، گفت: در گزینشهای جدید ائمه جمعه باید موضوع حضور جوانان مورد توجه قرار بگیرد، در ستاد نماز جمعه واحدهای دانش آموزی و دانشجویی شکل گرفته است لذا گزارشهای ما نشان دهنده این است که مسیر افزایش حضور جوانان هموار شده است.
پاسخ ها