به گزارش خبرنگار گروه استان های اخبار از اراک ، نیاز، عامل حرکت و سبب فعالیت و کوشش است، نیاز، محرومیتی است که سبب می شود فرد دست به تلاش بزند تا مشکلات آن را برطرف سازد و در نهایت موجب منزلت اجتماعی می شود، این ها همه تعاریفی از نیاز است که با دسته بندی آنها سلسله مراتب تعریف کرده اند تا درنهایت برآورده شدن تمام نیازهای فرد ، او غرق در خویشتن خویش شود .
اما افرادی هم هستند که با برهم زدن همه این معادلات از خویشتن خویش عبور کرده اند و به جای اینکه دنبال نیاز های خویش باشند با از خود گذشتگی در پی برآوردن نیازهای دیگران هستند.
زمانی که غول میکروسکوپی به نام کرونا در چین از بطری خارج شد و آرام آرام دنیا را گرفت از کشور ماهم سردرآورد، این ویروس موذی نه تنها به جان افراد آسیب زد بلکه با تعطیل کردن کسب کارها به نان عده ای هم آسیب زد و برخی از مردم ایران را نیاز مند کمک کرد.
در این زمان بود که مردم ایران که رسم جوانمردی و مرام مردانگی در تارک وجودشان تنیده شده و بارها گذشتن از خود و کمک به همنوع را به اثبات رسانده اند به جای توجه به نیازهای خود و پرداختن به خویشتن به فرمان رهبر حکیمشان وارد میدان شده و با حرکت خودجوش و جهادی و راه اندازی پویش کمک مومنانه به یاری آسیب دیدگان شتافتند و در حد توان به افراد کم بضاعت کمک کردند.
بعد از فرمایشات رهبر معظم انقلاب یک رزمایش بسیار وسیع در کشور ایجاد شد که همهی اقشار و طیفهای جامعه برای پیوستن به این رزمایش از یکدیگر سبقت گرفتندو به کمک مومنانه لبیک گفتند.
قشر فرهیخته جامعه هم یکی از این اقشار بودند که با تمام توان به رزمایش همدلی پیوستند ، دانشجویانی که تا دیروز با سلاح قلم وکاغذ با فتنه و دشمن مقابله می کردند حالا در مقابله با ویروس فتنه گر سلاح عوض کردند و هر چه در توان داشتند برای کمک به افراد نیازمند شتافتند.
دانشجویانی که داشتن درس و امتحان را مانعی برای کمک مومنانه ندیدند و به گفته یکی از آنها به برکت همین علم و سواد و درس اخلاقی که استادان در کلاسها یاد داده اند پا در میدان نهادند.
در دانشگاه اراک با یکی از این دانشجویان هم صحبت شدم و انگیزه اش برای این کار را جویا شدم.
فرید قاسمی دانشجوی ترم ۴ رشته شیمی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های اخبار از اراک ، میگوید: بعد از اینکه متوجه شدم بسیج دانشگاه می خواهد با کمک دانشجویان بستههای غذایی و معیشتی آماده کرده و در بین نیازمندان توزیع کند آمادگی خودم را اعلام کردم و بسیار خوشحال شدم که دانشجوها نسبت به وضع جامعه بی تفاوت نیستند و با بصیرت در این کار خداپسندانه شرکت کرده اند.
فرید اینگونه از شیرینیهای کار میگوید: پس از اینکه برای کمک اعلام آمادگی کردم با من تماس گرفتند و روزی را مشخص کردند تا برای بسته بندی به کمک بروم، وارد جمع با صفای گروههای جهادی شدم و تحت تاثیر ارتباط صمیمی آنها با هم قرار گرفتم و خیلی سریع با بسیجیهایی که کارمی کردند دوست و رفیق شدم.
او از دستاوردها و تاثیرات این کار در زندگی اش هم میگوید: بهترین اجر و پاداش من در این کار پیدا کردن دوستانی بامحبت و صمیمی بود که هر روز با آنها در ارتباط هستم و در مورد مسائل مختلف از جمله مسایل روز جامعه با یگدیگر صحبت میکنیم.
رزمایش کمکهای مومنانه یک همدلی و مهربانی تمام عیار است که انسانیت مردم را نشان میدهد و کمک به نیازمندان و مستضعفان یکی از اعمال بسیار مهم زندگی مؤمنان است که مورد تأکید خدا و رسول گرامی اسلام (ص) و ائمه معصومین (ع) است.
مسئول بسیج دانشگاه اراک هم یکی دیگر از دانشجویان است که هم سرپرستی و مسئولیت این کار را برعهده گرفته و هم در بین دانشجویان در حال بسته بندی کمک به سایرین است و آنقدر سرگرم کار شده که مدتی طول کشید تا متوجه حضورم در کنار خودش شود.
حامد محمدی کرامت بسیج دانشجویی دانشگاه اراک در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های اخبار از اراک ، با بیان اینکه بسیج دانشجویی دانشگاه اراک با تمام ظرفیت برای رزمایش همدلی و توزیع کمکهای مومنانه بین نیازمندان اقدام کرده گفت: بستههای معیشتی و اقلام خوراکی در سه مرحله از سوی گروههای جهادی دانشگاه اراک توزیع شده است.
محمدی کرامت فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر کمک مومنانه را مورد تاکید قرار داد و بیان کرد: در مرحله اول از رزمایش همدلی تعداد ۳۰۰ بسته و در مرحله دوم ۵۰۰ بسته و در مرحله سوم ۷۰۰ بسته از اقلام خوراکی را بین نیازمندان در سطح استان مرکزی توزیع شده است.
او افزود: کمکرسانی به اقشار نیازمند به ویژه در ماه مبارک رمضان یکی از اهداف بسیج دانشجویی است که در همین راستا دانشجویان داوطلب و بسیجی دانشگاه اراک به صورت داوطلبانه برای کمک به نیازمندان و اجرای طرح همدلی به میدان آمده اند و ابتدا در شناسایی خانوادههای بیبضاعت و سپس بسته بندی و توزیع بستههای معیشتی بین نیازمندان به کمک بسیج دانشگاه شتافتند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه اراک تصریح کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در استان مرکزی و شهر اراک، گروههای جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه اراک در راستای کمک به مردم و آسیبدیدگان ناشی از این بیماری وارد عمل شدند و اقدامات خوبی در این مدت انجام شده است.
او ادامه داد: گروههای جهادی و نیروهای داوطلب بسیجی با گند زدایی معابر شهری و تولید و توزیع ماسک بین مردم در چند گروه جهادی سازماندهی شدند و فعالیت خود را با روحیهی جهادی شروع کردند.
محمدی کرامت آگاهی بخشی به مردم را از دیگر اقدامات بسیج دانشجویی برشمرد و گفت: با توجه به ظرفیت بسیج دانشجویی دانشگاه اراک در حوزه رسانه اقداماتی از قبیل ساخت کلیپهای آموزشی برای آگاهی بخشی به مردم صورت گرفته است.
مهربانی هدیه ارزشمند خداوند است که در وجود انسانها قرار دارد و مهمترین اصل انسانیت است، دین اسلام مردم را به مهربانی توصیه کرده و میخواهد تا در هنگام سختیها مردم به کمک یکدیگر بروند.
توزیع بستههای غذایی و معیشتی با همکاری موسسه خیریه آبشار عاطفهها در استان مرکزی انجام شده است و کارهایی از جمله شناسایی خانودههای نیازمند و سازماندهی مددجویان و تنظیم لیست نیازهای خانودهها را انجام داده است.
مبارک آبادی مدیریت امور شعب استانی خیریه آبشار عاطفهها در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های اخبار از اراک ، گفت: موسسهی بین المللی خیریه آبشار عاطفهها در تمام سطح کشور شعبه دارد و مرکز اصلی این خیریه در مشهد است که ازسال ۸۱ شروع به فعالیت کرده است.
مبارک آبادی ادامه داد: این موسسسه خانوادههای بی سرپرست و بد سرپرست و ایتام و نیازمندان به درمان و خانوادههایی که بیماری صعب و العلاج دارند و به طور کلی هر خانوادهای که نیازمند کمک باشد را زیر پوشش دارد.
او افزود: برخی از مددجویانی که زیر پوشش خیریه آبشار عاطفهها قرار می گیرند به صورت مقطعی کمک رسانی میشوند و برخی از مددجویان هم به صورت مستمر تحت پوشش قرار دارند به عنوان مثال برخی از خانوادهها از همان سالهای ابتدا تاسیس خیریه در استان مرکزی تاکنون زیر پوشش خیریه هستند.
مدیریت امور شعب استانی خیریه آبشار عاطفهها اظهار کرد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور شعب خیریه استان مرکزی فعالیت خود را در راستای کمک رسانی برای تامین ماسک شروع کرد و بنابر فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اجرای رزمایش مومنانه کارگاههای خیاطی که خیریه برای اشتغال مددجویان تاسیس کرده بود شروع به تولید ماسک کردند و این کار دارای دو مزیت بود اول اینکه اشتغال مددجویان حفظ شد و دوم اینکه ماسک تولید شده در اختیار مددجویان تحت پوشش خیریه قرار گرفت.
او بیان کرد: در ابتدای ماه رمضان بستههای معیشتی آماده شدند و چون حضور مددجویان در خیریه برای دریافت بستهها مقدور نبود گروههای جهادی بسیج دانشجویی جهت توزیع بستهها به میدان آمدند و بستههای معیشتی را بین مددجویان در سطح شهر توزیع کردند.
مبارک آبادی افزود: رزمایش کمک مومنانه در سه مرحله انجام شد که هر بسته معیشتی دارای ارزش ۲۵۰ هزار تومان بود و علاوه بر مددجویان تحت پوشش خیریه خانوادههای آسیب دیده از کرونا هم این بستهها را دریافت کردند و در مرحله آخر که با عید فطر مصادف شد توزیع نان شب عید در بین مددجویان صورت گرفت،
او در پایان گفت: خیرین برای کمک به خانوادههای نیازمند میتوانند پولی که جهت کمک به نیازمندان در نظر گرفته اند را به حساب خیریه آبشار عاطفهها واریز کنند و یا اینکه به خیریه مراجعه کنند و پول را به شماره حساب افراد نیازمند واریز کنند.
لبیک گفتن به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر کمک به نیازمندان و اجرای مهربانی تفسیر صدای خداست، مهربانی کمک به کودکی است که مهرخدا را در نگاه تو به نظاره نشسته است و شخص مهربان انسانی عزیز در نزد خداوند است.
کمک رساندن به نیازمندان و مستضعفان هم در زندگی خود کمک کنندگان اثرات فراوانی دارد و هم در زندگی افرادی که به آنان کمک میشود،کمک و یاری رساندن به نیازمندان و فقرا و همچنین برآوردن حاجات و گره گشایی از مشکلات آنان همیشه باید در لیست برنامههای ضروری ما مردم باشد .
این که ما به فکر خودمان و رفع نیازهایمان باشیم هنر نیست ، هنر آن است که بتوانیم از خویشتن خویش عبور کنیم و به فکر نیازمندان و رفع نیاز آنها باشیم .
گزارش از رضا جدیدی
پاسخ ها