به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران ؛عمده مرگ و میر ها به علت بروز بیماری های قلبی_ عروقی، سکته مغری، سکته قلبی، قندخون بالا، سرطان، بیماری های مزمن تنفسی و دیابت است که سازمان بهداشت جهانی به عنوان مدیریت کننده بهداشت سلامت در دنیا گفته است حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد عامل بروز بیماری در افراد به علت استعمال دخانیات، آلودگی هوا ، استفاده نامطلبوب از الکل، فعالیت ورزشی ناکافی و تغذیه نامناسب است و از این 5 عامل راحت ترین، مفید ترین و مطمئن ترین برخورد برای مقابله با بروز انواع بیماری ها جلوگیری از افزایش مصرف دخانیات است.
در دنیا سالانه نزدیک به ۷ الی ۸ میلیون نفر به علت بیماری های ناشی از دخانیات
فوت می شوند اما در کشور ایران حدود ۵۵ الی ۶۰ هزار نفر در سال به علت بیماری های ناشی از دخانیات جان خود را از دست می دهند که از این تعداد ۱۰ درصد تنها به دلیل استشمام بوی سیگار فوت میکنند و متاسفانه در ایران ۲۰درصد مصرف کنندگان دخانیات زیر ۱۴ سال سن دارند.
طبق تحقیقات انجام شده در آمریکا ۹۰ درصد مبتلایان به سرطان ریه ناشی از مصرف دخانیات هستند که طبق این آمار ۲۰ درصد از مردان و ۱۶ درصد از زنان سیگاری در سنین ۲۱ تا ۳۴ سال هستند و حدود ۵۴ درصد از کودکان ۳ تا ۱۱ سال در این کشور در معرض دود سیگار قرار میگیرند. طبق گفته پزشکان و متخصصان افراد سیگاری ۱۰ سال زودتر از افراد غیرسیگاری جان خود را از دست میدهند.
با توجه به اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده آمریکا بیش از 5 هزار مواد شیمیایی در سیگار موجود است که مصرف آن به شدت برای بدن مضر است و از نظر بهداشتی می تواند انسان را درکمین مرگ کشاند حتی به گزارش موسسه ملی سرطان در کشور آمریکا کشیدن یک نخ سیگار برگ نسبت به یک نخ سیگار معمولی شانس ابتلا به سرطان های گوناگون مخصوصا سرطان ریه و حنجره را در افراد بالا می برد.
حتی جالب است بدانید که کسانی که اوقات فراغت خود را با کشیدن قلیان می گذرانند زودتر در لیست ابتلا به سرطان قرار می گیرند چرا که ترکیبات سمی و مونوکسید کربن در قلیان بسیار خطرناک تر از مصرف سیگار است.
از آنجایی که یکی از مواد تشکیل دهنده دخانیات وجود نیکوتین در آن است می تواند به راحتی روی سیستم مغز اثر گذارد و سیستم عصبی انسان را دچار اختلالات فراوانی کند. از دیگر مضرات استعمال دخانیات می توان به بروز آب مروارید، دژنراسیون ماکولا، سرطان ریه، عفونت های تنفسی، سرماخوردگی، آنفلوانزا، برونشیت مزمن، آمفزیم، خس خس سینه، تنگی نفس، آسم، ضعف بینایی، افزایش قندخون، کاهش سطح کلسترول خوب، کاهش جریان سیستم گردش خون، افزایش تجمع کلسترول بد، بسته شدن رگ های قلبی_ عروقی، لخته شدن خون، افزایش ابتلا به سکته مغزی، تغییر رنگ پوست، ایجاد چین و چروک در صورت، بروز لکه های زرد رنگ و قهوه ای رنگ روی دندان، التهاب لثه، بیماری های پریودنتال، بوی بد دهان، ابتلا به دیابت نوع دو، سرطان گردن، سرطان رحم، عفونت گوش، سقط جنین در مادران باردار، ضعف چشایی و بویایی در افراد اشاره کرد.
پاسخ ها