او افزود: جمعیتی که بیش از ۱۲ درصد آن بالای ۶۰ سال داشته باشند، جمعیت سالمند محسوب میشود که این درصد در استان خراسان رضوی ۹ و نیم درصد است.
آراسته افزود: افزایش پیری جمعیت گناباد علاوه بر تاثیر منفی در روند توسعه به جهت نیروی انسانی، موجب افزایش هزینهها و خدمات تامین اجتماعی میشود، چون سرانه خدمات در جمعیت سالخورده به مراتب بیشتر از جمعیت جوان است. از سوی دیگر بیشترین افزایش جمعیت و زاد و ولد گناباد مربوط به مناطق کمتر توسعه یافته و اقشار آسیب پذیر این شهرستان است که این امر موجب افزایش مشکلات اقتصادی این خانوارها و لزوم حمایتهای اقتصادی از آنها میشود.
رییس اداره بهزیستی گناباد گفت: به خاطر تداوم پدیده خشکسالی و پیامدهای اجتماعی و اقتصادی آن مهاجرت از این شهرستان به دیگر نقاط استان خراسان رضوی و شهرهای دیگر کشور افزایش یافته و تعداد سالمندان گناباد طی سالهای اخیر بسیار زیاد شده است و خانواده و بستگان بیشتر سالمندان گناباد در دیگر نقاط کشور ساکن هستند، اما این قشر به دلیل تعصب و علاقه به زادگاهشان در این شهرستان ماندهاند بنابراین باید نسبت به مراقبت و تامین نیازهای آنان توجه بیشتر شود.
او با بیان اینکه باید قبل از بروز مشکلات حاد در این گروه سنی، سیاستگزاری و تمهیدات لازم اتخاذ شود، تصریح کرد: برای داشتن سالمندانی پویا و فعال باید بر روی گروه سنی میانسالی هدف گزاری کنیم.
رییس اداره بهزیستی گناباد گفت: به منظور تامین حمایتهای اجتماعی از این قشر پیشکسوت وبرنامه ریزی برای انجام برنامههای فرهنگی، ورزشی، تفریحی، درمانی، توانبخشی و توانپزشکی سالمندان امسال با همت خیرین، موسسه خیریه بنیاد فرزانگان مهرجاویدان تاسیس و راه اندازی شده است وجهت ارائه خدمات هرچه بهت و فرهنگ منطقه وعلاقه خانوادهها در شهرستان مبنی بر حضور سالمندان در خانواده، نیاز به تاسیس مرکز سالمندان روزانه میباشد.
آراسته ادامه داد: هم اکنون شهرستان گناباد دارای یک مرکز سالمندان شبانه روزی باظرفیت ۳۵ نفر میباشد.
پاسخ ها