به گزارش خبرنگار گروه استان های اخبار از البرز ، شقایق فولادوند، دبیر انجمن فیزیوتراپی استان البرز گفت: در این ایام سخت که ویروس کووید ۱۹ شیوع پیدا کرده است، همکاران فیزیوتراپیست در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها، ۵ ماه گذشته را در نزدیکترین فاصله ممکن با انجام فیزیوتراپی تنفسی و حتی با تخلیه ریههای بیماران از ترشحات عفونی ریه به کمک بیماران کرونایی رفته اند و به دنبال زمان بستری طولانی بیماران برای بازگشت توانایی جسمی آنها و آموزش راه رفتن، در کنار و دوش به دوش آنها تلاش میکنند و در خطر ابتلا به بیماری هستند.
او افزود: فیزیوتراپی در آموزش، پیشگیری و درمان نقشهای وسیع و متفاوتی دارد و به عنوان یک رشته بالینی به معنی درمان بیماریهای مختلف بدن انسان توسط عوامل فیزیکی است.
فولادوند با اشاره به این که در البرز ۸ نفر از فیزیوتراپیست ها در خط مقدم مقابله با کرونا در بیمارستانهای سطح استان در حال خدمتگزاری هستند گفت: یک نفر از همکاران ما به کووید ۱۹ مبتلا شده بود و خوشبختانه بلافاصله پس از طی دوران نقاهت مجددا به خدمت خود در این مبارزه ادامه داده است.
او افزود: معمولا فیزیوتراپی به منظور کاهش درد، افزایش دامنه حرکت مفصلی، تقویت عضلات و بهبود تعادل انجام میشود و فیزیوتراپی در بیماریهای اعصاب مرکزی و محیطی از جمله ام. اس، فلج مغزی، سکته مغزی و.... کاربرد خاص خود را دارد.
دبیر انجمن فیزیوتراپی البرز گفت: با ابتلا به بیماری های یادشده، عضلات دچار ضعف یا سفتی میشوند و به تقویت یا شل شدن یا ایجاد هماهنگی نیاز دارند البته علاوه بر سیستم عصبی-حرکتی بدن برای برخی ارگانهای داخلی مثل قلب و ریه نیز فیزیوتراپی در مواردی لازم است مثلا در بیماریهای ریوی تمریناتی که فیزیوتراپیست آموزش میدهد، میتواند سبب اصلاح الگوی تنفسی، تخلیه ترشحات از ریه و مجاری تنفسی شود.
پاسخ ها