به گزارش گروه وبگردی اخبار ، هندوانه یکی از میوه های غنی از آب است و لذا، میوه مناسبی برای هضم غذا و کمک به گوارش می باشد زیرا حاوی ویتامین A، C و پتاسیم، روی، چربی و دارای کالری اندک می باشد.
این میوه جادویی نه تنها به خاطر خود میوه بلکه به خاطر دانه هایش دارای مزیای شگفت انگیزی برای سلامتی ماست.
اما قبل از اینکه دانه های هندوانه را بخوریم، باید ابتدا دانه هایش را پوست بکنیم و هرگز نباید دانه های این میوه را بدون کندن پوستشان ببلعیم.
در واقع برای بهره مند شدن از خواص بی نظیر دانههای هندوانه ما باید قبل از بلعیدن، آنها را خوب بجویم تا دچار مشکلات معده نشویم.
هر ۱۰۰ گرم دانه های هندوانه ۶۰۰ کالری انرژی را برای بدنتان فراهم می آورد.
این کالری برابر با کالری ۱۰ برش نان است. فقط ۴۰۰ کالری در چربی دانه های هندوانه وجود دارد.
سطح چربی ۱۰۰ گرم از دانه های هندوانه حدود ۸۰٪ از چربی روزانه مورد نیاز ما را تامین می کند.
یک سوم از دانه های هندوانه دارای مقدار پروتئین مورد نیاز برای بدنمان هستند.
مهم ترین پروتئین موجود در دانه های هندوانه نی سین است.
دانه های این میوه جادویی منبع خوبی از انواع ویتامین B مانند تیامین، نیاسین و فولیک هستند.
هر ۱۰۰ گرم از دانه های هندوانه حاوی مواد معدنی مورد نیاز بدن ما مانند منیزیم (۱۳۹٪)، منگنز (۸۷٪)، فسفر (۸۲٪)، روی (۷۴٪)، آهن (۴۴٪)، پتاسیم (۲۰٪) و مس (۳۷٪ ) است و لذا این میوه می تواند بسیاری از مواد معدنی مورد نیاز بدنمان را فراهم آورد.
دانه های هندوانه غنی از آهن، پتاسیم، ویتامین، چربی و کالری هستند که جزو مواد لازم برای بدن ما به حساب می ایند.
بدن ما به عنوان یک ارگان طبیعی، به منظور داشتن عملکردی مناسب به مصرف آمینو اسید کافی نیاز دارد.
بدن ما اسید آمینه را به شکل گلوتامات اسید و تریپتوفان دریافت می کند.
دانه های هندوانه منبع طبیعی و غنی ای از اسید آمینه هستند.
دیگر اسید آمینه های موجود در بذر هندوانه آرژنین و لیزین می باشند.
لیزین عنصری است که برای جذب کلسیم و تشکیل کلاژن ضروری است و بدن بدون این ماده قادر به انجام چنین کارهایی نمی باشد.
آرژنین نیز برای افزایش و تحریک متابولیسم بدن و سلامت قلب و عروق مورد نیاز می باشد.
بنابراین، مصرف این اسید آمینه می تواند سیستم متابولیسم بدن، سلامت جنسی و ارگان ها و سیستم قلبی عروقی ما را تقویت نماید.
منیزیم یکی از مواد معدنی مهم و ضروری برای بدن ما است.
طبق نظر پزشکان، ۱۰۰ گرم از دانه های هندوانه حاوی ۱۳۹ درصد منیزیم است که می تواند منیزیوم مورد نیاز برای بدن ما انسان ها را فراهم کند.
منیزیوم ماده ایست که باعث افزایش متابولیسم، سنتز پروتئین و نرمال شدن فشار خون ما خواهد شد.
علاوه بر این، این ماده می توانند دیابت و فشار خون بالا را کنترل نماید.
وجود ویتامین های مختلف در این میوه باعث آرام شدن جریان خون می شود و لذا برای سلامت خون نیز مناسب است.
این میوه ی آب دار فعالیت سیستم عصبی ما را متعادل نموده و سیستم ایمنی بدن ما را قوی تر خواهد کرد.
لیکوپن موجود در دانه های هندوانه مانع از پیر شدن ما می شود بنابراین با خوردن این میوه همیشه جوان تر خواهید ماند.
بیماران دیابتی می توانند از دانه های هندوانه به عنوان بخشی از داروی خود استفاده کنند و حتی از این دانه ها به عنوان دارو استفاده کنند.
بنابراین بهتر است بذر هندوانه را برای ۴۰ تا ۴۵ دقیقه بجوشانید و آن را مانند چای روزانه ی خود مصرف کنید و حتی می توانید این نوشیدنی را جایگزین چای خود کنید.
دانه های هندوانه به عنوان یکی از عناصر ضروری لازم برای افزایش قدرت حافظه ما در نظر گرفته می شوند.
استفاده از دانه های هندوانه به ما کمک می کند که حافظه خود را قدرتمندتر کنیم و بتوانیم به راحتی خلاق تر شویم.
اغلب افرادی که دانه های هندوانه را در منوی غذایی روزانه ی خود می گنجانند، حافظه ی قوی تری خواهند داشت.
پروتئین موجود در بذر هندوانه شامل چندین اسید آمینه ی مختلف است.
یکی از آنها آرژنین است. آرژنین ماده ای است که برای کنترل فشار خون و بهبود بیماری های قلبی عروقی ضروری می باشد.
دیگر از اسید آمینه های موجود در دانه های هندوانه عبارتند از تریپتوفان ، اسید گلوتامات و لیزین. بیشترین ماده ی معدنی موجود در دانه های هندوانه منیزیوم است.
منیزیم در سلامتی ما به ویژه برای عملکرد منظم قلب، نقش اساسی ای را بر عهده دارد؛
زیرا فشار خون و همچنین متابولیسم و سوخت و ساز کربوهیدرات را در بدن ما کنترل می کند
دانه های هندوانه غنی از فیبر و ویتامین B هستند و بدن ما نیز به ویتامین B برای تبدیل نمودن غذای مصرفی خود به انرژی نیاز دارد.
بیشترین ویتامین B موجود در دانه های هندوانه نیاسین است.
نیاسین برای حفظ عملکرد مناسب سیستم عصبی، سیستم گوارش و سلامت پوست ما ضروری می باشد.
از دیگر ویتامین B های موجود در دانه های هندوانه می توان به فولیک، تیامین، ریبو فلاوین ، ویتامین B6 و پانتوتنات اسید اشاره نمود.
دانه های هندوانه حاوی مواد معدنی بسیار زیادی هستند.
منیزیم اصلی ترین ماده ی معدنی موجود در این دانه هاست.
منیزیم برای کنترل فشار خون ما و تنظیم سوخت و ساز کربوهیدرات، بسیار مهم است.
از دیگر مواد معدنی مهم موجود در دانه های هندوانه می توان به فسفر، آهن، سدیم، مس، منگن و روی اشاره نمود.
چربی موجود در دانه های هندوانه اسید چرب تک اشباع ، چربی های اشباع نشده و اسید چرب امگا ۶ هستند.
براساس گفته انجمن قلب آمریکا، هر دوی این چربی ها می توانند سطح کلسترول را کاهش داده و امگا ۶ نیز ممکن است باعث کاهش و کنترل فشار خون شود.
دانه های هندوانه به عنوان بخشی از داروهای عروق کرونر و بیماری های قلبی، دارای تاثیر باورنکردنی ای هستند چرا که آنها حاوی پروتئین بسیار زیادی می باشند.
پروتئین موجود در دانه های هندوانه شامل چند جزء بوده و از اسید آمینه های مختلف تشکیل شده است و اسید آمینه نیز یک ماده ی ضروری برای درمان بیماری های قلبی عروقی است.
لیزین موجود در دانه های هندوانه در بدن ما برای تولید کلاژن ضروری است و کلاژن نیز پوست ما را سالم نگاه داشته و مانع از پیر شدن آن می شود.
غذاهای فرآوری شده با دانه ی هندوانه می توانند به عنوان یک میان وعده ی سالم مورد استفاده قرار گیرند.
زیرا این نوع غذاها می توانند مواد غذایی ای را که بدن ما به آنها نیاز دارد تامین نمایند و لذا می توان این غذاها را به عنوان یک میان وعده ی غذایی سالم استفاده نمود.
چندین پژوهش بین المللی توانسته اند اثبات نمایند که، دانه های هندوانه حاوی مواد مختلف مفیدی هستند.
ویتامین B موجود در دانه های هندوانه نیاسین است که برای محافظت از دستگاه گوارش و پوست مفید می باشد.
دانه های هندوانه برای افزایش رشد مو مفید هستند زیرا حاوی مس می باشند.
بدن ما به رنگدانه هایی نیاز دارد که به موها و همچنین پوست ما رنگ می دهند.
مقدار مس موجود در دانه های هندوانه می تواند باعث تولید هموگلوبین شود.
یک عدد بذر هندوانه در بر دارنده ۱۹۲ میکرو گرم یا ۲۱ درصد مس است که می تواند نیاز روزانه ی ما به این ماده را تامین نماید.
روغن دانه ی هندوانه می تواند برای مرطوب نمودن مو مورد استفاده قرار گیرد.
زیرا این روغن بسیار سبک بوده و به راحتی و بدون اینکه منافذ پوست سر ما را مسدود نماید جذب می شود.
روغن بذر هندوانه غنی از اسید های چربی است که برای موهایمان ضروری هستند و به حفظ رطوبت پوست سرمان کمک می کنند و از شکنندگی موها ، ریزش مو و بروز موخوره جلوگیری می نمایند
استفاده از دانه های هندوانه برای تهیه ی اسنک خانگی:
دانه هندوانه½ فنجان دانه های هندوانه.
¼ قاشق چای خوری روغن زیتون.
کمی به ان شکر اضافه کنید.
خوب آنها را با هم مخلوط کنید
آنها را در یک سینی فر بریزید
و سپس به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه در دمای ۳۲۵ درجه سانتی گراد حرارت دهید.
میان وعده دانه هندوانه خانگی شما آماده خوردن است
در واقع هندوانه و دانه های آن می توانند منافع متعددی را برای سلامتی ما به ارمغان آورند.
ما می توانیم این میوه را مستقیما با دانه اش بخوریم یا می توانیم آنها را در قالب غذاهای فرآوری شده با هندوانه میل نماییم، زیرا این میوه برای سلامتی ما بسیار ضروری است.
با این حال، توصیه می شود که در طول رژیم غذایی دانه هندوانه مصرف نکنید زیرا دانه های آن حاوی کالری زیادی هستند.
با این حال، میان وعده هایی که از دانه های هندوانه درست شده اند را می توانید، قبل از انجام ورزش میل کنید، زیرا این دانه ها سوخت و ساز بدنتان را افزایش می دهند.
منبع: میهن فال
پاسخ ها