به گزارش گروه وبگردی اخبار ، فصل آلبالو و گیلاس مدتی است از راه رسیده است. چه بخواهید از آلبالو و گیلاس در انواع کیک یا پلو استفاده کنید یا آنها را برای تزیین روی دسر و بستنی بگذارید، یادتان باشد که این میوههای خوشمزه به ما یادآور میشوند که این روزهای گرم، تنبل و شیرین تابستانی پایانی ندارند. نه تنها آلبالو و گیلاس میوههایی ترش و شیرین و خوشمزه اند بلکه فواید زیادی برای سلامت شما دارند. در این مطلب، با روش نگهداری از گیلاس و آلبالو به مدت طولانی در یخچال آشنا خواهید شد.
آلبالو و گیلاس مملو از ویتامین، مواد مغذی و آنتی اکسیدان است و اغلب به آن ابرغذا هم میگویند. هیچ چیز مثل یک پیالهای که پر از این میوههای تازه باشد مفرح و سلامت بخش نیست. اما شما میتوانید کاری کنید که طعم خوش روزهای تابستانی مدتهای بیشتری در خانه شما بماند؛ البته، اگر بلد باشید چطور این مرواریدهای قرمز و آبدار را نگهداری کنید. با روزیاتو همراه باشید تا به راز نگهداری دردانههای سرخ پی ببرید.
چیزهایی که لازم دارید:
۶ تا ۷ پیمانه نیم لیتری گیلاس یا آلبالو
هسته گیر گیلاس یا آلبالو
۴ پیمانه آب
۲ پیمانه شکر
۵ تا ۶ قوطی مربا
۵ تا ۶ درب دو تکه قوطی
کپسول بخار
مرحله اول:
آلبالو و گیلاس را در آب سرد بشویید. هسته و ساقه آن را جدا کنید.
مرحله دوم:
قوطیهای مربای استریلیزه شده را با آلبالو و گیلاسهای شسته شده و بدون هسته پر کنید.
نکته: برای استریلیزه کردن قوطی ها، آنها را در ماشین ظرفشویی با حرارت بالا بشویید. قوطی را تا زمانی که آماده استفاده میشوید، در ماشین ظرفشویی نگه دارید. اگر ماشین ظرفشویی ندارید، شما میتوانید آنها را با دست در آب داغ و مایع ظرفشویی شسته و سپس به صورت برعکس روی قفسه بخارپز یا دیگ بخار قرار دهید. درب آنها را هم بگذارید. آب را جوش بیاورید و تا زمانی که شما داخل قوطیها را پر کنید، بگذارید بخار قوطیها را استریلیزه کند.
مرحله سوم:
با حل کردن دو پیمانه شکر و چهار پیمانه آب شربت ساده درست کنید. گرما روی متوسط تا بالا باشد تا زمانی که شکر حل شود و شربت داغ باشد.
نکته: اگر تصمیم دارید آلبالو و گیلاسهای بیشتری را نگهداری کنید، تقریبا به یک پیمانه آب برای هر قوطی آلبالو و گیلاس نیاز دارید. شما باید یک شربت ساده با دو نسبت آب و یک نسبت شکر تهیه کنید. مثلا برای ۱۰ قوطی آلبالو، لازم است یک شربت ساده حاوی ۱۰ پیمانه آب و ۵ پیمانه شکر تهیه کنید.
مرحله چهارم:
قوطیها را با آلبالو و گیلاس پر کنید؛ به اندازهای که نیم اینچ یعنی حدود یک تا یک و نیم سانت از بالای قوطی خالی بماند. حاشیه قوطی را با یک پارچه تمیز، مرطوب و داغ تمیز کنید و با درب دو تکهای که قبلا استریلیزه شده است ببندید.
نکته: برای استریلیزه کردن درب دو تکه، آنها را داخل یک ماهیتابه کوچک بگذارید و با آب جوش به مدت چند دقیقه بجوشانید.
مرحله پنجم:
کپسول یا دیگ بخار را پر ا آب کنید تا جایی که دو و نیم سانتی متر از بالای آن فاصله داشته باشد. طبقه را داخل آن بگذارید. قوطیها را به طور یکسان و مرتب روی آن قرار دهید. درب کپسول را بگذارید. آب را به جوش برسانید و زمانی که بخار از سوراخهای جلوی کپسول شروع به متصاعد شدن کرد تایمر را تنظیم کنید. این فرایند ۲۵ دقیقه طول میکشد.
مرحله ششم:
بعد از پایان این فرایند ۲۵ دقیقه ای، درب دیگ بخارپز را بردارید و با یک دستکش مایکروفر قوطیها را بیرون بیاورید. آنها را روی یک حوله تمیز قرار دهید. وقتی شنیدید درب بطریها صدا داد، به این معنی است که در حال سفت یا کیپ شدن هستند. وقتی قوطیها خنک شدند، انگشت خود را در مرکز قوطی بگذرید تا مطمئن شوید که خوب کیپ و مهر و موم شده است.
اگر درب قوطی نشت کرده است، به این معنی است که خوب کیپ نشده است و باید در یخچال نگهداری شود. وقتی قوطیهای آلبالو و گیلاس خوب کیپ شده باشند، میتوان آنها را در یک جای خشک و خنک تا ۱۸ ماه نگه داشت. اگر درب قوطی خوب کیپ نشود، فقط حدود یک هفته یا کمی بیشتر در یخچال قابل نگهداری هستند.
حالا، هر وقت که خواستید میتوانید درب این قوطیها را باز کنید و هر چند تا که خواستید برای روی بستنی یا پای آلبالو و گیلاس خود بردارید.
نوش جان
منبع: روزیاتو
پاسخ ها