به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی اخبار ، دانش فنی تولید ۱۵۰ نوع ماده شیمیایی مورد نیاز صنایع کشور بومی سازی شدند. این موفقیت از طریق همکاری محققان دانشگاهی با شرکتی دانش بنیان در حالی به دست آمده است که اکنون بیش از ۹۰ درصد مواد شیمیایی پایه کشور، وارداتی هستند.
همکاری دو سویه دانشکده شیمی دانشگاه امیر کبیر با یک شرکت دانش بنیان حالا منجر به تولید مواد شیمیایی مورد نیاز در مراکز آزمایشگاهی و صنعتی شده است.
مهران جوانبخت عضو هیئت علمی دانشگاه امیر کبیر گفت: مواد استفاده شده در این کار شیمیایی بوده است؛ چرا که در مراکز تحقیقاتی، نیاز به مواد شیمیایی با گریدهای خالص و درجه خلوص بالا داریم.
او افزود: این کار برای اولین بار در کشور صورت گرفته و با هدف رفع نیاز داخلی از محصولات وارداتی دانش فنی تولید مواد شیمیایی بومی شده است و بر این اساس بیش از ۱۵۰ نوع ماده شیمیایی ساخت ایران در حال حاضر تولید شده است.
خدیجه هوشیار، فناور تصریح کرد: در گام بعدی این شرکت در نظر دارد تا تعداد این محصولات را به بیش از ۲۰۰ نوع و با درصد خلوص بالای ۹۹/۹ درصد افزایش دهد؛ مواد شیمیایی کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف دارند و با بومی سازی این محصولات ارزش افزوده حاصل شده، میتواند موتور محرک تولید در صنایع بالادستی شود.
بیشتر از ۱۱ نوع نمک لیتیوم تولید شده که کاربرد آنها در باطریهای لیتیومی است و به عنوان یکی از تکنولوژیهای مهم جایگزین باطری سرب اسید مطرح هستند.
در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد صنعت مواد شیمیایی پایه در کشور وارداتی است و میتواند سهم ۲۰ درصدی از ارزش افزوده یک محصول داشته باشد همچنین این شرکت دانش بنیان در حال تبدیل شدن به یک کارخانه بزرگ است تا بتواند نیازهای کشور را رفع کرده و در کنار آن ارز آوری هم داشته باشد.
پاسخ ها