به گزارش خبرنگار
گروه استانهای
اخبار
از
زنجان
، تاراسی رئیس سازمان
جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه ملخها از جمله خطرناکترین آفات محصولات کشاورزی هستند گفت: ملخها به علت تنوع گونهای و تغذیهای میتوانند به فرآوردههای زراعی باغی مراتع و جنگلها خسارت وارد کنند.
تاراسی با اشاره به اینکه از آنجایی که کانون ملخها دور از مزارع و غالباً در مراتع است افزود: کشاورزان تمایلی به مبارزه با این آفت خارج از مزارع و باغات ندارند و از اینرو از آن بهعنوان آفات عمومی تلقی میشوند.
او خاطرنشان کرد: چنانچه سطح آلودگی محدود یا تراکم پایین باشد استفاده از سمپاشهای دستی و شیوههای مبارزه ساده مطلوبتر است و اگر آلودگی وسیع و گسترده باشد باید از شیوههای استفاده کرد که در حداقل زمان حداکثر سطح آلوده را پوشش دهد.
این مقام مسئول با بیان اینکه استفاده از سمپاشهای «توربولاینر» و «ulv پاش» برخی از راههای سمپاشی برای مبارزه با این آفت است افزود: استراتژیهای مختلفی برای مبارزه با ملخ بسته به شرایط مختلف آب و هوایی و مرحله زندگی آفت به کار میرود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه عملیات مبارزه شیمیایی با
آفت ملخ در شهرستان طارم از پنجم فروردین امسال آغاز شده افزود: تیمهای مبارزه کننده و ردیاب در نقاط مختلف شهرستان طارم همچنان در حال فعالیت هستند .
تاراسی با اشاره به انجام عملیات ردیابی و پایش در سطح بیش از 52 هزار هکتار از اراضی شهرستان طارم گفت: در سطح حدود ۲۴ هزار هکتار از اراضی نیز توسط همکاران جهاد کشاورزی شهرستان طارم و همکاران ستادی سازمان پایش، سمپاشی و نظارت انجام شده است.
او افزود : میزان سمپاشی در مدت مشابه سال قبل ۱۴ هزار و پانصد هکتار بوده که بدلیل ضرورت کنترل کانونهای این آفت برای سال آینده، میزان مبارزه بیش از ۶۰ درصد افزایش داشته است.
او اظهار کرد: در حال حاضر نیز در مناطقی که
ملخ مراکشی بالدار شده است و همچنین در مناطقی که ملخهای بی بال (در ارتفاعات) مزارع و باغات کشاورزان هجوم میآورند طعمه مسموم برای مبارزه استفاده میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: با آفت ملخ در حدود ۲۴ هزار هکتار از اراضی شهرستان طارم مبارزه شده است.
پاسخ ها