مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری زنجان گفت: شهرستان ابهر در زمینههای گردشگری، صنایع دستی و اماکن زیارتی از پتانسیل خوبی برخوردار است و با توجه به قرار گرفتن در مسیر راه ارتباطی تهران و تبریز، زمینه خوبی برای توسعه صنعت توریست دارد.
به گزارش خبرنگار
گروه استانهای
اخبار
از
زنجان
،
امیر ارجمند مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان در جلسه بررسی پتانسیلهای گردشگری شهرستان ابهر در فرمانداری این شهرستان، گفت: با استفاده از پتانسیلهای خوب در این شهرستان، روستاهای هدف گردشگری باید توسعه یابند و محوریت توسعه طبیعت گردی و بوم گردی مورد توجه اداره کل میراث فرهنگی استان در جهت توسعه گردشگری این شهرستان است.او تصریح کرد: به واسطه اماکن تاریخی، طبیعت بکر و روستاهای هدف گردشگری همواره مورد توجه بخش عمدهای از گردشگران قرار دارد، از این رو در راستای توسعه و تقویت ظرفیتهای این شهرستان طی سال جاری پروژههای مرمتی و زیرساخت گردشگری در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قرار گرفته و با پیگیری معاونت میراث فرهنگی و دفتر فنی اداره کل، مرمت و بازسازی برخی از ابنیه تاریخی شهرستان مانند امامزاده اسماعیل ابهر انجام میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان با بیان اینکه شهرستان ابهر دومین شهر پرجمعیت استان زنجان پس از شهر زنجان محسوب میشود و به دروازه آذربایجان و زنجان شهرت دارد و دارای جاذبههای گردشگری میباشد که باید تقویت شوند؛ و با توجه به لزوم ساماندهی منطقه و ایجاد رفاه برای گردشگران، احداث مجتمع بینراهی در این منطقه، ایجاد زیرساختهای مناسب و مسیر دسترسی در سال ۹۹ محقق خواهد شد و مرمت و ساماندهی روستاهای تاریخی مرشون و ازناب این شهرستان از برنامههای اجرایی طی امسال است.
در این جلسه وجیه اله نوروزی فرماندار ابهر به آمادگی کامل فرمانداری و شورای اداری این شهرستان در راستای تسهیل روند اجرای پروژههای سرمایه گذاری گردشگری اشاره کرد و گفت:خوشبختانه امروزه به دلیل تغییر نگاهها میتوان بیشتر به حوزه گردشگری پرداخت و از این راه اشتغال مناسبی در منطقه ایجاد کرد و خواستار تمرکز اعتبارات گردشگری این شهرستان جهت ساماندهی قلعه تپه شد و همچنین خواستار تعویض کلیه تصاویر بیلیبوردهای این شهرستان شد.
محمدرضا ذوالقدریها، شهردار ابهر با تاکید بر ضرورت تعامل میراثفرهنگی و شهرداری در حوزه گردشگری، اظهار کرد: این تعامل در معرفی آثار و تقویت صنایعدستی شهرستان تأثیرگذار خواهد بود ابهر دارای ظرفیتهای بسیاری در حوزههای میراثفرهنگی و تاریخی است و برای جذب گردشگر باید داشتههای بالقوه شهرستان را به بالفعل تبدیل کنیم.
او گفت:قلعه تپه هویت شهر ابهر است که در حال حاضر وضعیت مطلوبی ندارد و خواستار مشخص شدن هر چه سریعتر حریم این اثر تاریخی و روشن شدن تکلیف مردم شهر شد در کنار آثار تاریخی و باستانی باید به حوزه اکوتوریسم ابهر نیز توجه ویژه شود. زیرساختهای مهیا شده در ابهر در حوزه گردشگری نیازمند تبلیغ و شناساندن است.
محمد نجفی، بخشدار ابهر گفت: آبشار گله خانه (کله خانه) منطق زیبای گردشگری و یک سرمایه بزرگ برای استان محسوب میشود و باید متناسب با این نعمت خدادادی، توسعه زیرساختهای آن نیز فراهم شود. این آبشار دارای پتانسیلهای بالایی است، ولی متاسفانه نبود نقشه راه در این حوزه مانع استفاده بهینه از این فرصتها شده است و تقویت زیرساختی و ساماندهی این منطقه زیبای گردشگری لازم است.
او گفت: کمیت و کیفیت زیر ساختها در افزایش فعالیتهای گردشگری به ویژه در جذب گردشگر موثر است. وجود بقاع متبرکه و امامزادگانی از جمله امامزاده اسماعیل شناط، امامزاده یعقوب صائینقلعه، امامزاده یحیی و امامزاده زیدالکبیر بر جاذبههای گردشگری ابهر افزوده است.
شهرستان ابهر دارای ۹۸ آبادی است که از این تعداد آبادی ۶۹ آبادی دارای سکنه و ۲۹ ابادی خالی از سکنه میباشد.
پاسخ ها