به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی اخبار ، فرهاد سلطانى، دبیر علمی هفتمین کنگره بین المللی مراقبتهای ویژه ایران اظهار کرد: کنگره بین المللی مراقبتهای ویژه ایران با حضور متخصصین و پژوهشگران برجسته داخل و خارج کشور به همت انجمن مراقبتهای ویژه ایران، ۱۸ تا ۲۰ دی سالجاری در تهران برگزار میشود. در این گردهمای سخنرانانی از رشتههای مختلف، آخرین دستاوردهای پزشکی را در حوزههای گوناگون مراقبتهای ویژه شامل قلب، ریه، مغز و اعصاب، عفونی، فارماکولوژی، مسمومیت، غدد، کلیه، گوارش، آنتی بیوتیک درمانی، سوختگی، مایع درمانى، تغذیه، اقدامات پس از احیا و مامایی ارائه خواهند داد.
او افزود: در این کنگره در خصوص استفاده از تهویه مکانیکی، مانیتورینگ همودینامیک، اولتراسونوگرافی، اکوکاردیوگرافی و تصویربرداری در بخشهای ویژه بهصورت سخنرانی و برگزاری کارگاه پرداخته خواهد شد.
دبیر علمی هفتمین کنگره بین المللی مراقبتهای ویژه ایران ادامه داد: در این کنگره قسمت مجزایی برای طب مراقبت ویژه کودکان و نیز پرستاری مراقبتهای ویژه در نظر گرفته شده است.
سلطانی گفت: در پایان کنگره با ارائه برترین مقالات ارسالی در هر موضوع و نیز برگزاری پانل در انتهای هر قسمت، چالشهای آن موضوع مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت که امید است با مشارکت و همیاری متخصصین رشتههای مختلف کنگرهای پربار همچون سالهای گذشته پیش رو داشته باشیم.
دبیر علمی هفتمین کنگره بین المللی مراقبتهای ویژه ایران بیان کرد: در حاشیه کنگره با توجه به حضور اکثر متخصصین مراقبتهاى ویژه کشور بحث و تبادل نظر در زمینه مشکلات و چالشهاى صنفى و همین طور انتخاب اعضاى انجمن مراقبتهاى ویژه از طریق رفراندوم صورت خواهد گرفت.
سلطانی در ادامه گفت: باتوجه به آمار بالاى حوادث ترافیکى، بیماران سرطانى، قلب و عروق، مرگ و میر ناشى از آنها و اشغال تخت نزدیک به صددرصد بخشهاى ویژه در اکثر بیمارستانهاى دولتى کشور، نیاز به افزایش تختهاى ویژه در مراکز دانشگاهى و دولتى اجتناب ناپذیر میکند.
او افزود: نکته مهم در این زمینه توجه بیشتر به گایدلاینها و استاندارهاى پذیرش و تریاژ توسط همکاران متخصص مراقبتهاى ویژه است بصورتى که اولویت بندى بیماران بحرانى نیازمند بهدرستى انجام گرفته و با به عبارتى استفاده بهینه از تخت ویژه صورت پذیرد.
دبیر علمی هفتمین کنگره بین المللی مراقبتهای ویژه ایران گفت: در همین رابطه همکارى سایر گروههاى تخصصى درگیر در بخشهاى ویژه با متخصصین مراقبتهاى ویژه الزامیست و در اکثر مطالعات در زمینه پذیرش و انتقال بیماران، مدیریت واحد در مقابل مدیریتهاى چندگانه نتایج بهترى در اداره بخشهاى ویژه نشان داده است.
سلطانی ادامه داد: علاوه براین کمبود نیروى پرستارى در این بخش بهشدت بر کیفیت خدمات درمانى تاثیر منفى میگذارد و در حال حاضر کمبود نیروى پرستارى در این بخشها به یک چالش تبدیل شده است.
او یادآوری کرد: کمبودهاى دارویى با وجود تحریمها در بخشهاى ویژه اندک بوده و نکته قابل ذکر بیشتر مربوط به قیمت داروها به ویژه داروهاى واراداتى است که در مراکز خصوصى هزینه سرسام آورى به بیماران تحمیل میکند در حالیکه در بیمارستانهاى دولتى طرح تحول نظام سلامت حمایت بهترى از بیماران در این راستا انجام میدهد.
پاسخ ها