وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه درباره نحوه استعلام مدارک جعلی، اظهار کرد: وزارت علوم در این رابطه دو اقدام انجام داده است. یکی قانون اجرای مقابله با تقلب است که به این وسیله با مراکز و موسساتی که جعل مدرک را انجام میدهد برخورد میکنیم. در دانشگاهها و استان ها، شورای نظارت و ارزیابی و مجموعههای حراستها ماموریت دارند که این مسائل را رصد کنند.
او اضافه کرد: اقدام دومی که در حال انجام است و این تقلبها را بی اثر میکند سامانه جامع استعلام صحت مدارک است که در حال تکمیل آن هستیم. به وسیله این سامانه هر دستگاه، سازمان و یا نهادی میتواند برای هر مدرک تحصیلی که از شخصی دریافت میکند، با وارد کردن اطلاعات برخط استعلام صحت مدرک را هم از نظر تعلق به موسسه و هم از نظر محتوای مدرک بگیرد.
غلامی درباره فرآیند اجرای سامانه جامع استعلام صحت مدارک، بیان داد: استعلام بخشی از این اطلاعات قابل دسترس است و تعداد کمی از دانشگاهها در حال بارگذاری اطلاعات هستند. در کنار آن دانشگاههای غیر دولتی و بعضی از موسسات کوچک هم روی مدارک تحصیلی بارکدهایی را نصب میکنند که میتوان با اسکن این کد توسط موبایل مشخص کرد که اطلاعات این مدرک درست است یا خیر.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تلاشمان این است که بتوانیم در کوتاهترین مدت مکانیزمهای کنترل صحت مدرک را فعال کنیم و از این شیوه برای اطلاع از صحت مدارک استفاده کنیم تا اینکه دنبال افرادی بگردیم که اقدام به جعل مدرک میکنند.
او در ادامه تاکید کرد: از همه نهادها حکومتی، قوای سه گانه و حتی بخشهای خصوصی درخواست میکنیم که از دریافت و پذیرش مدارک بدون استعلام خودداری کنند.
او در ادامه درباره نحوه برخورد با افرادی که مدارک جعلی اخذ کرده باشند، ادامه داد: در این وضعیت دو اتفاق میافتد، ابتدا اینکه اگر محرز شود که مدرک شخصی جعلی است مدرک بلااثر میشود و این لغو مدرک تبعات قانونی دارد، در هر سطح و سازمانی استفادهای از این مدرک شده باشد همه آنها لغو میشود و تمام امتیازاتی که به واسطه مدرک تقلبی اخذ شده باشد بی اثر خواهد شد. برخورد دوم هم توسط قوه قضائیه اتفاق میافتد.
غلامی در پایان گفت: تقلب علمی باید پیگیری، مدرک تقلبی لغو شده و جریمه و خسارت آن هم پرداخت شود.
پاسخ ها