او افزود: در پی پایش منطقه و پس از دو روز بررسیهای میدانی در حد فاصل منطقه حفاظت شده درونه و پناهگاه حیات وحش دشت لاغری، تیم اعزامی در چند نقطه موفق به تصویر برداری از ردپای یوز پلنگ شدند و با ثبت این رکورد، دومین حضور این گونه در زیستگاههای خراسان رضوی مستند شد.
همتی افزود: گزارشات متعددی در خصوص مشاهده یوزپلنگ در این شهرستان از سوی مردم دریافت شده و به نقل از منابع محلی در تیر ماه سال جاری نیز یک قلاده یوز پلنگ در همان حوالی مشاهده شده است که امکان حضور گونه یوزپلنگ و زاد و ولد آن درمنطقه وجود دارد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با اشاره به اینکه در طول دوره پایش منطقه، جمعیتهای متعددی از پرندگان همچون کبک و تیهو و بیش از ۲۰ سر خرگوش مشاهده شده که منبع غذایی خوبی برای این شاهکار طبیعت هستند گفت:خوشبختانه منطقه حفاظت شده درونه بردسکن، زیستگاه و مأمن مناسبی را برای یوزپلنگ فراهم آورده است و تائید رد پای این گونه از سوی کارشناسان امور حیات وحش، حضور یوزپلنگ را در این شهرستان قطعیت بخشیده است.
او تصریح کرد: نخستین بار در مردادماه سال ۱۳۹۱ یوزپلنگ آسیایی در منطقه حفاظت شده درونه مشاهده و توسط محیط بانان عکس برداری شده بود و پس از آن تاکنون هیچ سندی که حضور یوزپلنگ را در منطقه اثبات کند دریافت نکرده بودیم و این پیشامد، یک خبر خوب و انرژی بخش برای محیطبانان و دوستداران طبیعت بود.
پاسخ ها