به گزارش گروه استانهای اخبار از اهواز ، وحید کیانی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان گفت: پس از سال ها، تقسیم بندی جدید در دستهبندی سنی مخاطبان کتابهای کانون پرورش فکری و تولید آثار ارائه شده است.
او افزود: این تغییر در شیوه دستهبندی گروههای سنی محصولات کانون پرورش فکری با بررسی تجربههای جهانی و شرایط بومی صورت گرفته است.
کیانی اظهار داشت: در دستهبندی جدید، گروههای سنی همچون + «نوزاد»، ۲+ «نوگام»، ۴+ «نوباوه»، ۷+ «نوخوان»، +۹ «نونهال»، ۱۲+ «نونگاه»، ۱۵+ «نوجوان» و «اولیای تربیتی، مربیان و پژوهشگران» نامگذاری شده و کمترین سن لازم برای مطالعه، پشت جلد کتابها درج شده و سقفی برای هر گروه سنی تعیین نشده، بلکه فقط ابتدای آن اعلام شده است.
او بیان کرد: بر اساس ردهبندیهای سابق سنی کانون، گروه «الف» شامل کودکان پیش از دبستان میشد، اما بیشتر آثار منتشر شده بهصورت عمده به کودکان ۴ تا ۷ سال اختصاص داشت و تعداد آثار مناسب برای کودکان ۰ تا ۴ سال انگشت شمار بود که این ردهبندی اکنون به ۳ دسته «نوزاد»، «نوگام» و «نوباوه» تقسیم شده است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان ادامه داد: در گذشته مخاطب گروههای سنی «ب» (۷ سال به بالا)، «ج» (۹ سال به بالا)، «د» (۱۱ سال به بالا)، «هـ» (۱۴ سال به بالا) و «اولیای تربیتی کودکان و نوجوانان» در نظر گرفته شده بود، این تغییر پس از بررسی در «شورای عالی کتاب» کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تصویب شد.
این مقام مسئول در پشت جلد کتابهای جدید کانون جدولی افقی طراحی شده که هر خانه آن به یکی از ردهبندیهای سنی اختصاص دارد و گروه سنی کتاب مورد نظر با رنگ سبز تعیین میشود. در این ردهبندی، همچنین نوبت انتشار کتابها نیز با طراحی ویژهای روی جلد آثار جدید کانون درج شده است.
ردهبندیهای سنی، چندین دهه بر روی کتابهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ثبت شده بود با این هدف که به مخاطبان در انتخاب کتابهای مناسب کمک کند، اما در چند سال گذشته بسیاری از کارشناسان حوزه ادبیات و تعلیم و تربیت کودک و نوجوان با توجه به تغییر نظام آموزشی و در عین حال تغییرات نسلی و دانشی مخاطبان، بر لزوم ارائه دستهبندی جدید سنی بر روی کتابهای کانون و دیگر ناشران این حوزه تاکید میکردند.
پاسخ ها