🖊آخرین اخبار

🖊آخرین اخبار

جدیدترین خبرهای ایران و جهان🌍 پربیننده ترین اخبار روز. مهمترین اخبار روز. آخرین و جدیدترین اخبار جهان
توسط ۴۹ نفر دنبال می شود
 ۶ نفر را دنبال می کند

برای اولین بار در دنیا ارائه روشی نوین برای تکثیر گل ارکیده از سوی زوج مخترع دهلرانی

به گزارش گروه استان های  اخبار  از ایلام ؛ از آنجایی که تکثیر گل ارکیده به عنوان گل ارزشمند در حوزه تجارت بین‌المللی با دشواری‌هایی مواجه است، گروهی از محققان دانشگاهی روشی را برای تکثیر این گل ارائه کردند که به گفته آن‌ها این روش آلودگی‌های فرآیند‌ها را به حداقل می‌رساند.

زوج مخترع و محقق دانشگاهی، روشی را برای تکثیر گل "ارکیده" ارائه کردند که به گفته آن‌ها این روش آلودگی‌های فرآیند‌ها را به حداقل می‌رساند.

اختراع اولین سرنگ تلقیح گیاهی دنیا در ایران چالش جدیدی را در دنیا به وجود آورده است.

از آنجایی که ساخت این سرنگ توسط زوج جوان و دانشمند دهلرانی ساخته شده، خبرنگار اخبار در دهلران با این زوج مخترع دهلرانی گفتگویی ترتیب داده که مشروح به این شرح است:

مهدی شعبانی پور، یکی از مخترعین این سُرنگ با اشاره به اینکه، تلقیح مصنوعی به منظور دو رگ گیری و یا تولید بذر در کشت بافت برای اهداف اصلاحی و تولیدی است، گفت: در شرایط اکولوژیکی، گل ماده معمولا به وسیله حشرات تلقیح می‌شود و انسان نمی‌تواند کنترلی در خصوص اصلاح این گیاه برای تولید رقم جدید و یا گرفتن بذر به منظور تکثیر در گلخانه‌ها داشته باشد.

او در تبیین این اختراع توسط مخترعین ایرانی اظهار داشت: در قرن ۱۹ کشت بافت این گیاه با توجه به قیمت بالای آن برای اهداف تجاری آغاز شد که این امر نیازمند تلقیح مصنوعی می‌باشد. در طول هفتاد سال افراد زیادی تلاش کردند که این گیاه را به صورت تجاری در محیط کشت بافت قرار دهند که تا سال ۱۹۳۷ این امر محقق نشد.

شعبانی افزود: نخستین بار knodson در سال ۱۹۳۷ اولین نتایج تحقیقی خود را با تلقیح مصنوعی گل ارکیده در شرایط آزمایشگاهی و قرار دادن در محیط کشت بافت بررسی نمود. در زمینه تلقیح تا کنون دستگاهی برای تلقیح گل ارکیده چه در سطح داخلی و چه بین المللی طراحی نشده و از ابزار‌های متفاوت مثل چاقو، سوزن، چوب و وسایل پیش پا افتاده استفاده می‌شود.

این مخترع جوان، در خصوص ثبت و ارزش این اختراع برای اولین بار در دنیا تصریح کرد: با توجه به پژوهش در حوزه خانواده ارکیده تاکنون سرنگ تلقیح مصنوعی برای این خانواده از هیچ یک از متخصصین گیاهان زینتی ارائه نشده است. مهمترین ارزش این اختراع را می‌توان اینگونه بیان کرد که فرآیند تلقیح به سادگی و بدون هیچ آلودگی انجام می‌شود. در دو رگ گیری ارکیده که بسیار حساس است، انتقال آلودگی از اندام نر یک رقم به پایه مادری رقم دیگر به راحتی اتفاق می‌افتد و در مرحله کشت بافت قطعا متخصصین با آلودگی درون شیشه‌ای ارقام دو رگ روبرو شده است که به واسطه همین آلودگی ثانوبه انجام می‌شود. با ارائه این دستگاه قطعا هیبرید‌های جذاب و بدون آلودگی در فرآیند کشت بافت را خواهیم داشت.

این محقق دانشگاهی، اظهار کرد:ساخت این دستگاه قطعا روند تولید بذر و تولید گیاه ارکیده را برای کارشناسان افزایش می‌دهد.

او عنوان کرد: لازم است از ریاست دانشگاه زنجان دکتر سید محسن نجفیان و ریاست دانشگاه زابل جناب دکتر پیمان افراسیاب برای کمک به پژوهشگران دانشگاهی و همکاری‌های لازم در این اختراع تشکر ویژه‌ای داشته باشیم.

دکتر شعبانی پور با اشاره به طراحی و ساخت سرنگ تلقیح مصنوعی گل ارکیده فلانوپسیس، افزود: این دستگاه متشکل از دو پیستون، شاسی، چراغ و سوزن‌های تلقیح متشکل از خلال دندان ساخته شده است که ضمن صرفه اقتصادی، کارایی دستگاه را برای تلقیح تا ۱۰۰ درصد بالا برده است.

🖊آخرین اخبار
🖊آخرین اخبار جدیدترین خبرهای ایران و جهان🌍 پربیننده ترین اخبار روز. مهمترین اخبار روز. آخرین و جدیدترین اخبار جهان

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋