روح الله میرزایی ،مدیرکل سازمان انتقال خون استان کرمان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های اخبار از کرمان ،گفت:بهبود یافتگان بیماری کرونا بعد از یک ماه پس از بهبودی برای اهدای پلاسمای خون خود مراجعه کنند.
او با اشاره به اینکه با تحقیقات و تستهای انجام شده، روش پلاسما درمانی در کشورهای جهان که با تزریق پلاسمای خون افراد بهبود یافته از بیماری کرونا به افراد بدحال این بیماری برای بهبودی بسیار موثر بوده است افزود: این کار در کرمان حدود یک ماه است که انجام میشود.
میرزایی تصریح کرد: پلاسمای خون افراد بهبود یافته دارای پادتن یا ضد ویروس است.
او افزود: افراد بهبود یافته از بیماری کرونا میتوانند با مراجعه به مرکز اهدای خون در بلوار ۲۲ بهمن استان، پلاسمای خون خود را اهدا کنند.
مدیرکل سازمان انتقال خون استان کرمان گفت:برای گرفتن پلاسما دو راه وجود دارد؛ یک راه این است که وقتی فردی خون اهدا میکند از خون اهدایی او گلبول قرمز، پلاکت و پلاسما جدا شده که این نوع پلاسماگیری را پلاسمای بازیافتی میگوییم این پلاسما فریز شده و نگهداری میشود بخشی از آن در اختیار بیماران نیازمند قرار میگیرد و بخش اضافه آن برای تولید داروهای مشتق از پلاسما به کمپانیهای تولید داروهای پلاسما ارسال میشود.
او در تشریح روش دوم گرفتن پلاسمای خون افزود: روش دوم گرفتن پلاسما، روش پلاسما فرزیس است که فرد به مدت یک ساعت زیر دستگاهی مینشیند و سپس خون او وارد دستگاه شده و پلاسمای خون جدا میشود و مجددا خون به بدن فرد بر میگردد که در این روش از هر فرد میتوان نیم لیتر پلاسما دریافت کرد.
مدیرکل سازمان انتقال خون استان کرمان با تاکید بر اینکه این کار فقط در استان انجام میشود و کسانی که در شهرستانها هستند با مراجعه به پایگاههای شهرستان خود یا خون اهدا کنند یا با مراجعه به پایگاه انتقال خون استان در بلوار ۲۲ بهمن، پلاسمای خود را اهدا کنند.
میرزایی عنوان کرد: در حال حاضر وضعیت اهدای خون استان تقریبا خوب و مطلوب است، اما از نظر بعضی از گروههای خونی هم، چون گروه خونی A منفی کمبود داریم. او از کسانی که خون آنها A منفی است درخواست کرد که با اهدای خون خود این کمبود را جبران کنند.
او بیان کرد: در سال حدود ۷۰ هزار اهدای خون داریم که ۶۲ درصد آنها اهدا کننده مستمر هستند و یک درصد شاخص هستند.
مدیرکل سازمان انتقال خون استان همچنین از تمامی اهدا کنندگان و تمامی دستگاههایی که از طریق اطلاع رسانی و آگاهی دادن به مردم آنها را تشویق به اهدای خون کردند تا کمبود ذخایر خونی را جبران کنند تشکر و قدردانی کرد.
پاسخ ها