انواع هلو
او بیان کرد: از انواع هلو میتوان هلو انجیری، کتابی، زعفرانی و کاردی را نام برد. میوه هلو داراى هیدرات کربن، کلسیم، منیزیم، آهن، ویتامینهای A و C، اسیدهای سیتریک، مالیک و وینیک، ریبوفلاوین و نیاسین است.
این متخصص طب سنتی افزود: هسته هلو دارای مادهای روغنى شبیه بادام تلخ است و به علت داشتن اسید سیانیدریک خاصیت سمى دارد، بنابراین باید از مصرف آن خوددارى شود.
مزاج هلو
علی اصل ممقانی تاکید کرد: نام هلو در کتابهای طب سنتی «خوخ» و مزاج (طبع) آن سرد و تر است، بنابراین مصرف این میوه به افراد با مزاج گرم و خشک پیشنهاد میشود.
او تصریح کرد: افراد گرم مزاج به ویژه کسانی که طبعشان صفراوی (گرم و خشک) بوده، به طور معمول عطش دارند، بنابراین مصرف هلو برای آنها مناسب است و به رفع تشنگی کمک میکند همچنین خوردن هلو در افراد گرم مزاج و صفراوی که اشتهای خوبی ندارند، نقشی موثر در افزایش اشتها دارد.
این متخصص طب سنتی مصرف هلو را در افرادی که به یبوست ناشی از خشکی مزاج دچار هستند، مفید دانست و گفت: خوردن این میوه به مبتلایان به اختلال خواب و استرس پیشنهاد میشود.
علی اصل ممقانی اظهار کرد: در مبتلایان به سردرد ضرباندار که مشکلشان با گرسنگی، بیخوابی، گرما و عصبانیت تشدید میشود، هلو میوهای مناسب است. از دیگر خواص هلو این میوه میتوان به رفع بوی بد دهان اشاره کرد.
او بیان کرد: مصرف هلو به علت مدر (ادرارآور) بودن در مبتلایان به سنگ کلیه مفید است. در زنان باردار هم خوردن این میوه در اواخر دوره بارداری زایمان را آسان مىکند.
این متخصص طب سنتی افزود: افرادی که احساس گرما همراه با تشنگی شدید، یبوست، خشکی و تلخی دهان دارند، برای رفع مشکلشان باید شبها حدود یک لیوان آب هلوی رسیده را صاف کرده و صبح با کمی شکر آن را میل کنند.این ترکیب صفرای اضافی، مواد زائد و غلیظ را از بدن دفع میکند.
علی اصل ممقانی تاکید کرد: خوردن هلو بلافاصله پس از غذا، فرآیند هضم را مختل میکند، بنابراین بهتر است یک تا ۲ ساعت پس از وعده غذایی استفاده شود. همچنین وقتی بسیار گرسنهاید و معده شما خالی است، از مصرف این میوه پرهیز کنید.
او تصریح کرد: نوشیدن آب بلافاصله پس از مصرف هلو مضر است و افراد باید از مصرف غذاهای ترش پس از خوردن هلو اجتناب کنند.
علی اصل ممقانی یادآوری کرد: هلو کاردى دیر هضم بوده و مصرف آن ممکن است نفخ و دلدرد را به دنبال داشته باشد. افرادی که مزاج (بلغم) سرد و تر دارند یا دستگاه گوارش آنها سرد است، به طور معمول با نشانههایی مانند، احساس سرما در بدن، نفخ، آروغ زدن، رفلاکس معده، نداشتن احساس تشنگی و خواب زیاد مواجه میشوند؛ این اشخاص در صورت مصرف هلو بهتر است آن را به همراه عسل یا مربای زنجبیل میل کنند.
پاسخ ها