netwarestudio281

netwarestudio281

برگشت درمان ارتودنسی به چه دلیلی اتفاق می افتد؟

بعد از سپری شدن دوره ارتودنسی دندان و با برداشتن براکت های ارتودنسی، در اغلب موارد شاهد برگشت درمان ارتودنسی هستیم. این اتفاق به این دلیل رخ می دهد که دندان های ما از یک حافظه پیروی می کنند و همیشه تمایل دارند که به موقعیت قبلی خود بازگردند. متخصصان ارتودنسی به این شرایط عود ارتودنسی می گویند. این برگشت دندان ها به دلایل مختلفی اتفاق می افتد که قصد داریم در این مقاله به توضیح این موارد بپردازیم.

دلایل برگشت درمان ارتودنسی دندان چیست؟

دلایل اینکه ممکن است دندان ها بعد از درمان ارتودنسی به جای ابتدایی خود برگردند، شامل موارد زیر می شود:

ناتمام گذاشتن درمان ارتونسی

عدم تکمیل درمان ارتودنسی یکی از مهم ترین دلایلی است که برگشت درمان ارتودنسی اتفاق می افتد. برخی از بیماران به دلیل طولانی شدن پروسه درمانی، خسته می شوند و یا توان مالی پرداخت هزینه ارتودنسی دندان را ندارند و درمان خود را نصفه رها می کنند.

رویش دندان عقل

در اغلب مواقع، ارتودنسی کودکان و نوجوانان هنگامی به پایان می رسد که هنوز دندان عقل آنها رویش نکرده است. اگر دندان عقل کج رویش کند، می تواند بر روی سایر دندان ها تاثیر منفی بگذارد. اما جای نگرانی نیست زیرا متخصصین ارتودنسی به بیماران نوجوان خود نگهدارنده هایی می دهند که از حرکت دندان ها به موقعیت قبل از درمان جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید: کشیدن دندان عقل

ادامه پیدا کردن عادات بد

افراد ممکن است قبل از شروع درمان خود عادات بدی داشته باشند و بعد از پایان درمان هنوز هم از عادات بد خود دست نکشیده باشند. این عادات ممکن است بی اهمیت به نظر برسند، اما می توانند نتیجه ارتودنسی را تحت تاثیر خود قرار دهند. عاداتی مانند:

  • دندان قروچه های شبانه
  • گاز زدن خوراکی های چسبناک و سفت
  • سیگار کشیدن
  • از دست دادن معاینات دندانپزشکی
  • عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

تمام عادات نامناسب بالا می توانند باعث شکست درمان ارتودنسی شوند. زیرا توجه ناکافی به سلامت دهان و دندان می تواند باعث بیماری لثه و پوسیدگی دندان ها شود و یا بر روی تراز بودن دندان ها تاثیر بگذارد.

آیا نگهدارنده ها از برگشت درمان ارتودنسی جلوگیری می کنند؟

بعد از به پایان رسیدن دوره درمان، متخصص ارتودنسی در اکثر مواقع یک دستگاه نگهدارنده دندان را که هم به صورت ثابت و هم به صورت متحرک وجود دارد، تجویز می کند. نگهدارنده ها به تثبیت موقعیت دندان ها در آرایش جدید دندانی کمک می کنند. از آنجایی که بعد از برداشتن بریس ها، استخوان ها و بافت های نرم دهان به زمان کافی برای سازگاری با تغییرات جدید نیاز دارند، بنابراین استفاده از نگهدارنده ها الزامی است.

منبع: implantdr.ir

netwarestudio281
netwarestudio281

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋