جراح با توجه به شرایط بیمار و نوع مشکل، روش مناسب برای درمان پروستات را انتخاب می کند، این روش ها عبارتند از:
در این روش جراح متخصص ارولوژی با اعمال بیهوشی عمومی یا بی حسی نخاعی و با ایجاد برش در سطح پوست به طور مستقیم به پروستات و بافت های اطراف آن دسترسی دارد.
این روش ها نسبت به سایر روش ها تهاجمی تر است و مدت زمان بستری شدن در بیمارستان و دوره نقاهت در آن بیشتر است. جراحی باز به دو صورت انجام می شود:
در این روش با ایجاد برش بین ناحیه مقعدی و کیسه بیضه، جراح به پروستات دسترسی پیدا می کند و بخش های آسیب دیده پروستات را از بدن خارج می کند.
جراح با ایجاد یک برش بین قسمت پایینی شکم و بیضه به صورت مستقیم به پروستات دسترسی دارد و می تواند بخش های آسیب دیده آن را خارج کند.
در این روش با ایجاد یک برش کوچک در زیر شکم و وارد کردن دستگاهای لاپاراسکوپی به داخل بدن، می توان تمامی مراحل جراحی را به صورت غیر مستقیم انجام داد.
بیشتر بخوانید : سرطان پروستات
جراحی لاپاراسکوپی کم روش کم تهاجم تری نسبت به جراحی باز است و دوره نقاهت آن کوتاه تر است. این روش نیز به دو صورت انجام می شود:
در این روش برای عمل پروستات، باید تحت بیهوشی عمومی یا بی حسی نخاعی قرار بگیرد و با ایجاد یک برش کوچک در زیر شکم و وارد کردن لوله باریک لاپاراسکوپی مجهز به دوربین و ابزار جراحی کوچک، می توان به راحتی به پروستات دسترسی داشت.
دوربین متصل به لوله، تصاویر داخل بدن را بروی مانیتور برای جراح به نمایش می گذارد و جراح با کمک این تصاویر به صورت غیر مستقیم به پروستات و بافت های اطراف آن دسترسی دارد و با کمک ابزار کوچک متصل به لوله و مشاهده تصاویر ارسال شده برای برش و خارج کردن بخش آسیب دیده اقدام می کند.
در عمل پروستات با کمک بازوی رباتیک نیز با ایجاد یک برش کوچک و وارد کردن یک بازوی رباتی دوربین دار و بدون مداخله دست جراح، عمل پروستات انجام می شود.
دوربین بازوی رباتیک، تصاویر را بر روی مانیتور متصل به خود نمایش می دهد و بازوی رباتی عمل جراحی را با کمترین دخالت جراح انجام می دهد و قسمت های آسیب دیده پروستات را خارج می کند و جراح بیشتر بر روی فرایند جراحی نظارت دارد.
منبع : وبسایت دکتر سعید صادق زاده
پاسخ ها