متخصص ارولوژی یک پزشک است که بر تشخیص، درمان و یا پیشگیری بیماریهای دستگاه ادراری و سیستم تولید مثل تمرکز دارد. چنانچه افراد از مشکلات و بیماریهای مربوط به مثانه، مجرای ادرار، حالب، کلیهها و غدد فوق کلیه رنج ببرند، به متخصص کلیه و مجاری ادرای مراجعه میکنند. ارولوژیست در مردان اختلالات مربوط به اپیدیدیم، آلت تناسلی، پروستات، کیسه اسکروتوم و بیضه را تشخیص میدهد. سپس به درمان آنها میپردازد.
بیمارهایی که متخصص ارولوژی قادر به درمان آنها است
بیماران معمولا برای تشخیص و درمان اختلالات و مشکلات زیر به متخصص ارولوژی مراجعه میکنند:
عفونتهای مجاری ادراری و تناسلی (UTIs): این عفونت ها اغلب هنگامی رخ میدهد که باکتریها از دستگاه گوارش به مجرای ادرار نفوذ پیدا میکنند. علائم آن ها شامل ادرار غیرطبیعی، درد، بیاختیاری ادراری، تهوع، استفراغ، تب و لرز است. عفونت مجری ادراری بیشتر بر زنان تاثیر میگذارد.
بیاختیاری ادراری: اختلال در سیستم ادراری میتواند منجر به از دست رفتن غیرمستقیم کنترل مثانه شود. در زنان، این عارضه ممکن است ناشی از تضعیف عضلات کف لگن در دوران بارداری باشد.
ناباروری مرد: میتواند ناشی از آسیب به دستگاه تناسلی مرد و انواع اختلالات اسپرم باشد یکی از علل رایج آن واریکوسل است.
بیماری کلیه: آسیب کلیه میتواند منجر به تورم در دست و مچ پا، فشار خون بالا و سایر علائم شود.
پیوند کلیه: ممکن است فرد بعد از نارسایی کلیه، پیوند کلیه داشته باشد.
انکولوژی اورولوژی: درمان سرطانهایی که مربوط به سیستم تولید مثل و مجاری ادراری در مردان هستند. مانند سرطان مثانه و سرطان پروستات.
پرولاپس مثانه: زمانی که بافتها و عضلات کف لگن دیگر قادر به حمایت از اندامهای موجود در داخل آن نیستند، اندامها می توانند از حالت و پوزیشن طبیعی خود خارج شوند.
پروستات بزرگ: رشد بیش از حد سلولهای غده پروستات.
اختلال نعوظ
بیماری Peyronie
Cystitis interstitial یا سندرم مثانه دردناک
سنگ حالب
التهاب پروستات
بیضه نزول نکرده
زخم مجرای ادراری
درمان مشکلات مجاری ادراری کودکان: شامل درمان مشکلات اورولوژی در کودکان است که برای متخصص اطفال بیش از حد پیچیده است.
پاسخ ها