شیرالات لوگیس ای هانس گروهه بسته به موقعیت، توپ. اهرم هم گذاری جریان و دمای آب خارج شونده از شیر را کنترل می کند.شیرها وسایلی هستند. که برای باز و بسته کردن مسیر .تنظیم دستی سیالات کنترل سطح مایعات و تنظیم و کنترل فشار سیالات در مدار. لوله کشی به کار برده می شوند.در این مقاله ما انواع شیرآلات بهداشتی را با توجه. به نوع اتصال ،جنس و کاربرد آن ها بررسی می کنیم.
انواع شیرها از نظر نوع اتصالشیر پیسوار کرمه : در شیر پیسوار کرمه یک زاویه ی 90درجه.بین ورودی آب و. خروجی وجود دارد.این شیر معمولا .رابط بین شبکه ی اصلی لوله کشی و شیرهای سرویس بهداشتی است و جریان آب .از شبکه ی لوله کشی به وسیله این شیر قطع یا وصل می گردد.شیر پیسوار به وسیله ی مهره های برنجی و یا. کرمی با لوله ی ارتباطی کرمه یا خرطومی به شیرهای توکاسه ای وصل میشوند.
3)شیر مخلوط ها:یک نوع از انواع شیرهای مخلوط به. صورت تو کاسه ای ، روی دستشویی یا ظرفشویی قرار میگیردو به وسیله ی. شیرهای پیسوار به لوله کشی متصل می گردد .نوع دیگر آن ها ،شیرهای دیواری هستند که مستقیما به لوله کشی متصل می شوند.طرز کار این شیرها ،تقریبا .مشابه شیرهای ساده است ، با این تفاوت که آب .سرد و گرم ، پس از عبور از سوپاپ مربوط به خود ، در محفظه ی شیر مخلوط و به وسیله ی لوله ی کرمی منحنی شکل به خارج هدایت می گردد.شیر مخلوط درانواع مختلف طراحی شده اند و بعضا کاربردهای متفاوتی دارند.
مثلا دوش ها یک نمونه از شیرهای مخلوص دیواری هستند که به علم دوش و سردوش مجهز می شوند.شیرهای دنده ای : که توسط یک فیتینگ دنده ای مانند مغزی به شبکه لوله کشی یا دستگاه ها متصل میشوند.شیرهای فلنجی : به وسیله فلنج و پیچ و مهره و به کارگیری. واشر به شبکه لوله کشی یا دستگاه ها متصل میگردد.شیرهای جوشی : کاربرد آن ها بیشتر در صنعت تبرید میباشد که با جوش اکسی استیلن به شبکه ی .لوله کشی یا دستگاه ها متصل می شوند.)شیرهای ساده : شیرهای ساده در انواع و اشکال مختلف ساخته می شوند .
مهم ترین آن ها شیر کرمه ی دنباله کوتا ، شیر کرمه دنباله بلند ،شیر برنجی معمولی و شیر برنجی با سرشیلنگی می باشد.این شیرها ،برای شست و شوی روی لوازم بهداشتی و یا برداشت آب ،در محل مناسب نصب می گردد.طرز کار و ساختمان شیر ساده :شیر ساده از سه قسمت بدنه ،دسته و صفحه فلزی تشکیل می شود.در داخل بدنه ، یک مقر(نشیمنگاه)برای هدایت جریان آب تعبیه شده است که دارای یک طوقه ی لب تخت (در بعضی موارد مخروطی) می باشد.جریان آب به وسیله صفحه ی فلزی که امکان نشستن روی مقر شیر را دارد قطع و وصل می گردد.
بدین ترتیب که هنگام بستن شیر ،با دروان .دسته ی آن ،پیچ متصل به ساقه ی شیر حرکت کرده ، صفحه ی فلزی را به مقر شیر می چسباند.در این وضعیت یک واشر لاستیکی که معمولا روی صفحه ی. فلزی را می پوشاند با عث آب بندی کامل می گردد.برعکس در هنگام بازکردن شیر ، حرکت معکوس دسته ،پیچ را از صفحه فلزی دور می کند . در نتیجه فشار آب ،صفحه از مقر خود جدا شده ،مجرای آب باز می شود.
شیرهای برنجی: شیرهای برنجی را که معمولا تا قطر 100 میلی متر در مصارف عمومی و صنعتی کاربرد دارند از .جنس آلیاژ برنج به کیفیت های مختلف از نظر فشار کار ساخته و به بازار عرضه می نمایند.شیرهای برنجی با روکش .کرم نیکل: شیرهای برنجی با روکش کرم نیکل را که .معمولا در قطرهای پایین و در تاسیسات و سیستم های بهداشتی کابرد دارند از آلیاژ برنج می سازند ولی برای کسب زیبایی و جلوه ی بهتر آن ها را آبکاری نیکل کرم میکنند.
شیرهای چدنی معمولا در قطرهای 50 میلی متر به بالا .و از جنس آلیاژ چدن چکش خوار برای فشار کارهای مختلف ساخته می شوند و در تاسیسات تهویه ی مطبوع و کارهای صنعتی کاربرد دارند.این نوع شیر آب ها، قطعات بیشتر از دیگر انواع شیر آب های. بدون واشر مانند شیر آب دیسکی و اهرمی دارند، به همین دلیل احتمال نشت در آنها وجود دارد.دیسکیز زمانی که تقاضا برای لوله کشی داخلی به وجود آمد، شیر آب های فشاری نیز وجود داشتند. این نوع شیر آب ها در خانه های قدیمی پیدا می شوند
مدل های ارتقا یافته آنها اغلب در سینک خانه های جدیدتر امروزه استفاده می شنود. این شیرهای آب معمولا قیمت بالایی ندارند اما ممکن است نشت کنند. شیر آب دارای واشر فشاری، با دستگیره گرم و سرد جداگانه. خود و نیاز آنها برای سفت شدن توسط شما، برای بسته شدن شان .کاملا از دیگر انواع شیرهای آب قابل تشخیص هستند. این شیرها با استفاده از یک میله فشاری، که نوعی از پیچ. با یک واشر در انتهای آن دارد، به سوپاپ فشار وارد می کند.
سه نوع اول (توپی، دیسکی، کارتریج) هر. سه از انواع شیرآلات بدون واشر هستند، چرا که از واشرهای لاستکی یا نئوپرین. استفاده نمی کنند. آخری، (فشاری) بسیار شبیه به شیر آب معمولی است. به هر نوع نگاهی بیندازید و مروری بر نحوه کار آنها و تفاوت های شان داشته باشید.شیرآلاتی که در آشپزخانه نصب می شوند با توجه به علم خود به دو. صورت علم ثابت و علم متحرک (شاوری) ساخته می شوند. در انتخاب شیر با علم ثابت باید ارتفاع ظرفشویی را مد نظر قرار داد. ارتفاع آبریز شیر باید به حدی باشد که به آسانی بتوان ظروف بزرگ را شست.
شیرهای ظرفشویی باید بلند و به شیلنگ و سردوش متحرک مجهز باشند. در انتخاب علم متحرک نیز باید به آسان بودن حرکت سردوش، رسوب زدایی آن و حرکت شلنگ متحرک توجه نمود.مهمترین نکته در انتخاب شیر حمام توجه به نوع سوپاپ تغییر. جهت آب است که آن را از حالت دوش به حالت وان تبدیل می کند. این سوپاپ ها با فشار آب کار می کنند، به همین دلیل تولید کنندگان به منظور .جلوگیری از ایجاد مشکل در عملکرد شیرها هنگام کاهش فشار آب، سوپاپ هایی تولید نموده اند که در حالت دوش قفل می شوند و به فشار آب وابسته نیستند.
شیرآلات روشویی باید به گونه ای طراحی شوند که طول لوله یا قسمت خروجی آب آنقدر. جلو باشد که به راحتی بتوان دست ها را شستشو داد، در واقع فضای کافی برای حرکت دست ها وجود داشته باشد. ارتفاع آن نیز باید به اندازه ای باشد. که دست ها به کاسه روشویی برخورد نکنند و به راحتی بتوان شستشو را انجام داد. شیرآلاتی که در روشویی نصب می شوند باید از آب کاری و مغزی مناسب برخوردار باشند. اندازه آنها نیز استاندارد باشد تا مشکلی حین شستشو پیش نیاید.
شیرآلات با توجه به مدل و کارایی خود دارای قیمت های متفاوت در بازار هستند. اگر به فروشگاه های عرضه کننده شیرآلات ساختمانی. مراجعه کنید با برندهای مختلف رو به رو خواهید شد که هر کدام از نظر کیفیت با یگدیگر متفاوت هستند. محبوب ترین برندهایی که در بازار کشور .در حوزه شیرآلات عرضه می شوند شامل قهرمان، شایان، گروهه، کلار، شودر، کسری، البرز روز، راسان و کی دبلیو سی می باشند. اکثر مردم هنگام خرید شیر آب آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی بیشتر به نوع برند و جلوه .ظاهری آن توجه می کنند در صورتی که برند تنها ملاک خرید نمی باشد.
قیمت شیرآلات به کارایی و مواد به کار رفته در تولید آنها بستگی دارد. مثلاً موادی که در آبکاری شیر ظرفشویی به کار می روند باید. از مقاومت کافی در برابر کلر و آهک برخوردار باشند. مغزی شیرآلات نیز باید کیفیت لازم را داشته باشد تا عمر مفید شیر آب طولانی تر شود. بنابراین با آگاهی از ملاک های خرید شیرآلات می توانید آنها را طبق سلیقه خود انتخاب نمائید.
در سطح شهر اصفهان فروشگاه های متعددی برای خرید انواع شیرآلات وجود دارند که با مراجعه به آنها می توانید شیرآلات مورد نظر خود را خریداری نمائید. خیابان فیض از جمله مکان هایی است که مجموعه ای از عرضه کنندگان شیرآلات در آن مشغول به فعالیت هستند. در این فروشگاه ها می توانید با مشاهده مدل ها و کاتولیگی که در اختیار شما قرار می گیرد نسبت به خرید اقدام نمائید. به زودی در این سایت مراکز خرید شیرآلات و برندهای باکیفیت اعلام خواهند شد و شما می توانید به صورت تلفنی یا حضوری محصول مورد نظر خود را سفارش دهید.
شیرآلاتی که در ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند از جنس سرب خشک یا آلیاژهای برنجی می باشند که با روکش های مختلف ظاهری متفاوت پیدا کرده اند. سرب از نظر بهداشتی مورد تایید نیست و با گذشت زمان دچار خوردگی می شود. اگر شیرآلات سربی به خوبی آبکاری نشوند پس از مدتی به دلیل قرار گرفتن در معرض آب آلودگی های خطرناک ایجاد می کنند که برای سلامتی انسان مضر است. موادی که در تولید شیرآلات مورد استفاده قرار می گیرند باید در برابر آب تا دمای ۹۰ درجه سانتی گراد مقاومت داشته باشند و همچنین دچار خوردگی نشوند.
علاوه بر آن نباید تغییری در طعم و رنگ آب ایجاد شود و یا رشد باکتری سلامت انسان را به خطر بیندازد. در حال حاضر به دلیل بهداشتی نبودن فلز سرب اکثر کارخانجات تولید کننده شیرآلات از آلیاژ برنج برای ساخت این محصول استفاده می کنند.پوشش خارجی یا همان روکش شیرآلات نیز از جنس مس، برنج، استیل و یا برنز است که از بین آنها استیل پر کاربردترین روکش است و سایر متریال ها به صورت سفارشی مورد استفاده قرار می گیرند. استیل ضد زنگ در مقایسه با سایر روکش ها مقاومت بالایی در برابر پوسیدگی دارد و لکه های آب را کمتر در معرض دید قرار می دهد.
روکش های برنز، مس و برنج برای ایجاد تنوع در شیرآلات مورد استفاده قرار می گیرند و با داشتن رنگ های قرمز و زرد جذابیت خاصی به آنها می افزایند.شیرآلات دو فلکه ای که جزء شیر آب های قدیمی و سنتی می باشند مجهز به دو دسته برای خروج آب گرم و آب سرد هستند. در حال حاضر با ورود شیرآلات متنوع در بازار، کارخانجات تولید شیرآلات دو فلکه ای را متوقف نموده اند زیرا کمتر کسی علاقمند به استفاده از آنها در خانه خود می باشد. نصب این نوع شیرها نیز نسبت به سایر شیر آب ها سخت تر است.
آبکاری تاثیر بسیاری در مقاومت و طول عمر شیرآلات ایفا می کند. در حال حاضر آبکاری PVD بهترین نوع آبکاری شیرآلات است که در آن قسمت خارجی شیرآلات توسط اتم های باردار فلز مورد نظر بمباران شده و به طور شیمیایی پوشیده می شود. این فرآیند رسوب سازی با بخار نام دارد که علاوه بر بالا بردن کیفیت شیرآلات در برابر خوردگی، زنگ زدگی و … طول عمر آن را نیز افزایش می دهد.
این نوع شیرآلات طرحی ساده و عاری از هر نوع پیچیدگی دارند. در استفاده از این شیرآلات برای باز و بسته کردن آب از یک دستگیره استفاده می شود. شیرآلات تک دستگیره برای مکان هایی که نیاز به آب گرم نمی باشد مناسب می باشند.درباره پرداختکاری:شیرآلات دو دستگیره ای درواقع قدیمی ترین انواع شیرآلات بکار رفته در سرویس بهداشتی و آشپزخانه ها هستند. شیر آب دارای دو دستگیره در دو طرف خود است. امکان تنظیم فشار آب با هر دستگیره وجود دارد. اما هر دستگیره یا برای آب سرد و یا فقط برای آب گرم اختصاص می یابد.
بنابراین مخلوط کردن آب سرد و گرم بایستی با چرخاندن هر دو دستگیره انجام شود. استفاده از شیرآلات دو دستگیره ای به دلیل میزان تماس بالای دست ها با دستگیره در مکان های عمومی توصیه نمی شود.پرداختکاری خود دارای دو مرحله، سمبادهزنی وشیرآلات هوشمند همان شیرآلات چشمی هستند که حتما تجربه استفاده از آنها را در اماکن عمومی داشته اید. زیرا سطح بهداشت استفاده از این شیرآلات بسیار بالا است. ضمن این که دارای مکانیسم ویژه برای صرفه جویی در مصرف آب هستند.
مکانیسم عملکرد این شیرآلات به این صورت است که ابتدا باید یک جسم ثابت در میدان دید آنها قرار بگیرد تا سنسور تعبیه شده درون شیر با دریافت امواج مادون قرمز اجازه خروج آب را بدهند.برای مخلوط کردن و تنظیم آب سرد و گرم یک اهرم در کنار این شیرها قرار گرفته است. همچنین شیر های چشمی دارای یک وبلاتور هستند که وظیفه آن مخلوط کردن آب با هوا است. این کار باعث می شود تا حجم کمتری از آب از شیر خارج شود و در نتیجه به صرفه جویی در مصرف آب کمک کند. شیرآلات هوشمند یا همان چشمی به وسیله برق و باطری کار می کند .
در واقع همان شیرالات تک دستگیره ای هستند که مدت زیادی است جایگزین شیرآلات دو دستگیره ای شده اند. یک دلیل محبوبیت این مدل از شیرآلات سطح بهداشت بالای استفاده از آنها است. دلیل دیگر سهولت استفاده از آن ها برای مصرف کنندگان است. در این مدل از شیرآلات بهداشتی عملیات مخلوط کردن آب سرد و گرم و همچنین تنظیم فشار آب تنها با همان یک دستگیره انجام می شود.
در زمان قطعی برق باطری آنها فعال می شود. پولیش میباشد. در مرحله سمبادهزنی سطح قطعات ماشینکاری شده، توسط نوارهای چرخان سمباده ساییده میشوند تا پلیسهها و ناهمواریهای سطح کار، صاف و یکدست شوند. سپس در قسمت پولیش با همراهی واکسهای پولیش سطح کار براق و صیقلی میشود تا برای مرحله آبکاری آماده شوند.
فرآیند آبکاری دارای سه بخش آمادهسازی قطعات، آبکاری نیکل و آبکاری گرم است.گر سری به بورس انواع شیرآلات و تجهیزات سرویس های بهداشتی زده باشید متوجه شده اید که مدل های بسیار زیاد و متنوعی از این اقلام در بازار وجود دارد که ممکن است انتخاب را برای شما سخت کند. شیرآلات امروزه نه تنها برحسب جنس بلکه بر اساس عملکرد و تکنولوژی روز در انواع مختلف طراحی و تولید می شوند. در این مقاله انواع شیرآلات بهداشتی به همراه کاربرد آنها توضیح داده شده است تا در هنگام خرید شیرآلات و نصب آنها بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.
برای دست آوردن یک سطح فلزی مناسب برای آبکاری نخستین عملی که با دقت باید صورت گیرد تمیز کردن قطعه است. زیرا چسبندگی خوب زمانی
بوجود میآید که فلز پایه، سطحی کاملاً تمیز و مناسب داشته باشد. بدین علت تمام لایهها و یا قشرهای مزاحم دیگر از جمله کثیفیها، لکههای روغنی واکس، لایههای اکسید که روی قطعه در درجههای بالا ایجاد میشوند را باید از بین برد. عملیات آمادهسازی شامل، چربیزدایی، تمیز کردن توسط اسید رقیق و آبکشی است.
نیکل رنگی سفید شبیه به نقره دارد که کمی مایل به زرد است و به راحتی صیقلپذیر و دارای خاصیت انبساط و انقباض و جوشپذیری بوده و مغناطیسی میباشد. آبکاری با نیکل اساساً به منظور ایجاد یک لایه براق برای یک لایه بعدی مانند کروم و به منظور فراهم آوردن جلای سطحی خوب و مقاومت در برابر خوردگی برای قطعات برنجی و حتی بر روی پلاستیکهایی که با روشهای شیمیایی فلزکاری شدهاند به کار میرود. در مرحله آبکاری نیکل، قطعه را آن قدر در وان الکترولیت نگه میدارند که لایهای از نیکل به ضخامت حداقل ۱۰ میکرون بر روی آن تشکیل شود.
روکشهای لایه کروم رنگی شبیه نقره، سفید مایل به آبی دارند. قدرت انعکاس سطح کروم کاری شده و کاملاً صیقلی شده در حد ۶۵% است. این عدد برای نقره ۸۸% و نیکل ۵۵۵% میباشد. در حالی که خاصیت انعکاس نقره و نیکل با گذشت زمان ضایع میشود در مورد کروم تغییری حاصل نمیشود. لایههای کروم قابل جوشکاری نبوده و رنگکاری و نقاشی را نمیپذیرد. کروم در مقابل گازها و مواد قلیایی و نمکها مقاوم است. از این رو پوشش بسیار خوبی برای شیرآلات بهداشتی محسوب میشود. اما در برابر اسیدها ضعیف میباشد.
به همین دلیل برای تمیز کاری شیرآلات فقط و فقط باید از سرکه رقیق شده با آب استفاده کرد. با توجه به اینکه پوششهای کروم الکترولیتی سطح مورد آبکاری را بطور کامل نمیپوشانند از این رو کروم کاری تزئینی هرگز به تنهایی مورد استفاده قرار نمیگیرد بلکه همواره آن را به عنوان پوشش نهایی بر روی روکشی که حفاظت سطح را در مقابل خوردگی ضمانت مینماید به کار میرود. معمولاً به عنوان پایه محافظ از نیکل استفاده میشود. در مرحله آبکاری کروم قطعه را آن قدر در وان الکترولیت نگه میدارند که لایهای از کروم به ضخامت حداقل ۰/۳ میکرون بر روی آن تشکیل شود.
در مرحله مونتاژ شیرآلات بهداشتی اهرمی پس از کنترل مشخصات ظاهری قطعه آبکاری شده کارتریجهای عمدتاً اروپایی بر روی شیرآلات نصب میشوند. پس از آن تست فشار تحت فشار ۵۵ اتمسفر طبق استاندارد ملی ایران انجام میشود. پس از مرحله تست شیرآلات خشک و تمیز شده سپس تقسیم بندی و آماده ارائه به مصرفکننده میگردد.
منبع : هانس گروهه
پاسخ ها