نوا محاجر

نوا محاجر

شعر و کتاب و کتابخونه یعنی بهشت

کاشت حلزون یا کاشت حلزون؛ دروازه ای به دنیای صداها

کاشت حلزون گوش یا ایمپلنت حلزون گوش؛دروازه ای به سوی دنیای اصوات



کاشت حلزون گوش, ایمپلنت حلزون گوش

کاشت حلزون گوش وسیله ای برای کمک به افراد کم شنوا یا ناشنوا

 

کاشت حلزون گوش یا ایمپلنت حلزون گوش وسیله‌ای الکترونیکی است که به افراد کم شنوا یا ناشنوا کمک می‌کند تا صدا را بشنوند. این وسیله جایگزینی برای سیستم شنوایی طبیعی که آسیب دیده است، محسوب می‌شود. در این مقاله از به بررسی بیشتر کاشت حلزون گوش، نحوه عملکرد، مزایا و معایب آن می‌پردازیم.

کاشت حلزون گوش یک دستگاه الکترونیکی است که به بهبود شنوایی کمک می‌کند. این کاشت می‌تواند برای افرادی که دچار کم شنوایی شدید ناشی از آسیب گوش داخلی هستند و با سمعک نمی‌توانند به خوبی بشنوند، انتخاب مناسبی باشد.

 

کاشت حلزون گوش، صدا را از بخش آسیب دیده گوش عبور داده و مستقیماً به عصب شنوایی (عصب حلزون) می‌رساند. در اکثر افراد کم شنوا که مشکل آن‌ها مربوط به گوش داخلی است، عصب شنوایی سالم است اما انتهای عصبی به نام سلول‌های مویی در قسمت حلزونی شکل گوش داخلی آسیب دیده‌اند.

 

کاشت حلزون گوش از یک پردازشگر صدا که پشت گوش قرار می‌گیرد و صداهای اطراف را دریافت می‌کند، تشکیل شده است. این پردازشگر، سیگنال‌های صدا را به گیرنده‌ای که زیر پوست پشت گوش قرار داده شده، ارسال می‌کند. گیرنده، سیگنال‌های صدا را از طریق یک سیم نازک متصل به خود، پایین می‌فرستد.  این سیم، الکترودهای صوتی ریزی را نگه می‌دارد که در قسمت حلزونی شکل گوش داخلی قرار داده شده‌اند.

 

سیگنال‌ها، عصب حلزون را تحریک می‌کنند. عصب نیز سیگنال‌ها را به مغز می‌فرستد. مغز این سیگنال‌ها را به عنوان صدا درک می‌کند. این صداها شبیه شنیدن طبیعی هستند، اما کاملاً مشابه نیستند. درک و تشخیص کلمات از طریق سیگنال‌های دریافتی از کاشت حلزون گوش به زمان و تمرین نیاز دارد. با این حال، اکثر افراد با کاشت حلزون گوش در طی ۳ تا ۶ ماه استفاده، پیشرفت قابل توجهی در درک گفتار خواهند داشت.

 

کاشت حلزون گوش, ایمپلنت حلزون گوش

کاشت حلزون گوش می تواند به کودکان کم شنوا یا ناشنوا کمک کند

 

چرا از کاشت حلزون گوش استفاده می‌شود؟

کاشت حلزون گوش می‌تواند شنوایی را در افرادی که دچار کم شنوایی شدید هستند و دیگر سمعک برایشان مفید نیست، بهبود بخشد. این کاشت به آن‌ها کمک می‌کند تا بهتر صحبت کنند، بشنوند و در نهایت کیفیت زندگی‌شان را بالا ببرد.

 

کاشت حلزون را می‌توان در یک گوش (کاشت یکطرفه) یا در هر دو گوش (کاشت دوطرفه) قرار داد. بزرگسالان اغلب در ابتدا از یک کاشت حلزون و یک سمعک استفاده می‌کنند. با وخیم‌تر شدن کم شنوایی در گوشی که از سمعک استفاده می‌کند، ممکن است به استفاده از دو کاشت حلزون روی بیاورند. برخی افراد که در هر دو گوش کم شنوایی شدید دارند، همزمان در هر دو گوش از کاشت حلزون استفاده می‌کنند.

 

کاشت حلزون اغلب برای کودکان مبتلا به کم شنوایی شدید در هر دو گوش، به طور همزمان در هر دو گوش قرار داده می‌شود. این کار بیشتر برای نوزادان و کودکانی که در حال یادگیری صحبت کردن هستند، انجام می‌شود.

 

افرادی که از کاشت حلزون گوش استفاده می‌کنند، بهبود موارد زیر را گزارش کرده‌اند:

• درک گفتار بدون نیاز به نشانه‌های دیداری مانند لب‌خوانی

• شنیدن صداهای روزمره و تشخیص آن‌ها، از جمله صداهای هشدار خطر

• توانایی گوش دادن در مکان‌های پر سر و صدا

• تشخیص جهت صدا

• شنیدن برنامه‌های تلویزیونی و برقراری تماس تلفنی

• برخی افراد می‌گویند وزوز یا زنگ گوش (طنين) در گوش کاشته شده، بهبود می‌یابد.

 

شرایط لازم برای دریافت کاشت حلزون گوش:

• کم شنوایی‌ داشته باشید که بر برقراری ارتباط با دیگران تأثیر بگذارد.

• نتایج آزمایش‌های شنوایی نشان دهد که سمعک برایتان مفید نیست.

• تمایل به یادگیری نحوه استفاده از کاشت و پیوستن به دنیای شنوایی داشته باشید.

• درک محدودیت‌ها و توانایی‌های کاشت حلزون گوش در زمینه شنوایی

 

کاشت حلزون گوش, ایمپلنت حلزون گوش

یک فرد با کاشت حلزون گوش در پشت گوش خود

 

ریسک‌های کاشت حلزون گوش

عمل جراحی کاشت حلزون گوش ایمن است، اما خطرات نادری هم به دنبال دارد که عبارتند از:

√ عفونت پرده‌های اطراف مغز و نخاع (مننژیت باکتریایی): برای کاهش خطر ابتلا به مننژیت، اغلب قبل از جراحی واکسیناسیون انجام می‌شود.

√ خونریزی

√ ناتوانی در حرکت دادن صورت در طرف جراحی (فلج عصب صورتی)

√ عفونت در محل جراحی

√ عفونت دستگاه

√ مشکلات تعادل

√ سرگیجه

√ مشکلات چشایی

√ ایجاد یا تشدید وزوز یا زنگ گوش (طنين)

√ نشت مایع مغزی (نشت مایع مغزی-نخاعی)

√ درد بلندمدت، بی حسی یا سردرد در محل کاشت

√ بهبود نیافتن شنوایی با کاشت حلزون گوش

 

موارد دیگری که ممکن است با کاشت حلزون گوش اتفاق بیفتد، عبارتند از:

√ از دست دادن باقی‌مانده‌ی شنوایی طبیعی در گوش کاشته شده: از دست دادن √ باقی‌مانده‌ی شنوایی طبیعی در گوش کاشته شده، امری رایج است. این افت شنوایی تأثیر زیادی بر کیفیت شنیدن با کاشت حلزون ندارد.

√ خرابی دستگاه: به ندرت ممکن است برای تعویض کاشت حلزونی که خراب شده یا به خوبی کار نمی‌کند، نیاز به جراحی مجدد باشد.

 

آمادگی برای کاشت حلزون گوش

قبل از جراحی کاشت حلزون گوش، جراح شما جزئیاتی را برای کمک به آمادگی‌تان ارائه می‌دهد. این جزئیات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

قطع مصرف داروها یا مکمل‌ها: پزشک به شما می‌گوید کدام داروها یا مکمل‌ها را باید قطع کنید و برای چه مدت.

محدودیت در خوردن و آشامیدن: پزشک به شما خواهد گفت که چه زمانی باید خوردن و آشامیدن را متوقف کنید.

 

کاشت حلزون گوش, ایمپلنت حلزون گوش

کاشت حلزون گوش می تواند کیفیت زندگی افراد کم شنوا یا ناشنوا را بهبود بخشد

 

چه انتظاری داشته باشید

قبل از عمل 

قبل از کاشت حلزون گوش، به احتمال زیاد موارد زیر را خواهید داشت:

• آزمایش‌های شنوایی، گفتار و احتمالاً تعادل

• معاینه فیزیکی

• اسکن MRI یا CT از گوش‌ها و سر برای بررسی حلزون و گوش داخلی

 

شما با یک متخصص مراقبت بهداشتی آموزش دیده در زمینه کم شنوایی به نام "شنوایی‌شناس" و یک جراح گوش، حلق و بینی (ENT) همکاری خواهید کرد تا بهترین نوع کاشت حلزون را برای خود انتخاب کنید. تمام کاشت‌های حلزون گوش دارای دو قسمت داخلی و خارجی هستند. قسمت داخلی را "کاشت داخلی" و قسمت خارجی را "کیت خارجی" می‌نامند. گزینه‌های موجود عبارتند از:

• کاشت حلزون گوش داخلی با یک واحد خارجی که پشت گوش در یک طرف سر قرار می‌گیرد. واحد خارجی دارای پردازشگر گفتار، میکروفون، آهنربا و فرستنده در یک دستگاه واحد است. این واحد در صورت نیاز قابل شارژ است.

• کاشت حلزون گوش داخلی با یک پردازشگر صدای خارجی که روی گوش قرار می‌گیرد و یک آهنربا و فرستنده که پشت گوش است. این پردازشگر دو قسمت کوچک دارد که با یک سیم کابل نازک به هم متصل شده‌اند.

 

محققان به دنبال ساخت یک سیستم کاملاً قابل کاشت هستند. تمام قسمت های کاشت حلزون در زیر پوست قرار می گیرند که در آن دیده نمی شوند.

 

در طول عمل

جراحی کاشت حلزون گوش اغلب با دارویی به نام بیهوشی عمومی انجام می‌شود که باعث ایجاد حالتی شبیه خواب می‌شود. با بیهوشی عمومی، دردی احساس نمی‌کنید و از جراحی آگاه نیستید. جراح شما پشت گوشتان برش کوچکی ایجاد می‌کند. سپس جراح سوراخ کوچکی در قسمت استخوان جمجمه به نام ماستوئید ایجاد می‌کند، جایی که دستگاه داخلی در آنجا قرار می‌گیرد. سپس جراح سوراخ کوچکی در حلزون ایجاد می‌کند. آن‌ها این کار را برای عبور دادن الکترود دستگاه داخلی انجام می‌دهند. آن‌ها پوست را بخیه می‌زنند تا دستگاه داخلی زیر پوست قرار گیرد.

 

بعد از عمل

ممکن است شما یا کودکتان برای مدت کوتاهی موارد زیر را تجربه کنید:

• فشار یا ناراحتی روی گوشی که دستگاه کاشته شده است.

• سرگیجه یا حالت تهوع

اکثر افراد می‌توانند در همان روز جراحی به خانه بروند. اگر بزرگسال هستید، برای رفتن به خانه به کسی نیاز دارید که شما را برساند. نمی‌توانید در همان روزی که بیهوشی عمومی دریافت کرده‌اید، رانندگی کنید. انتظار داشته باشید که در چند هفته اول برای بررسی بهبودی، به یکی از اعضای تیم کاشت حلزون گوش خود مراجعه کنید.

 

روشن کردن دستگاه

حدود 1 تا 4 هفته پس از جراحی، یک شنوایی‌شناس دستگاه را روشن می‌کند. گاهی اوقات ممکن است این کار زودتر، حتی در همان روز بعد از جراحی انجام شود. شنوایی‌شناس:

• اندازه پردازشگر صدا را برای قرارگیری مناسب تنظیم می‌کند.

• قطعات کاشت حلزون گوش را بررسی می‌کند تا مطمئن شود که کار می‌کنند.

• صداهایی را که شما یا کودکتان می‌شنوید، بررسی می‌کند.

• نحوه مراقبت و استفاده از دستگاه را به شما می‌گوید.

• دستگاه را تنظیم می‌کند تا بهترین صدا را بشنوید.

 

توانبخشی

این مرحله شامل آموزش مغز شما برای درک صداهایی است که از طریق کاشت حلزون گوش می‌شنوید. در ابتدا، گفتار و صداهای رایج اطرافتان با آنچه به خاطر می‌آورید، متفاوت به نظر می‌رسد. 

مغز شما برای درک صداهای جدید و درک گفتار به زمان نیاز دارد. این فرآیند همچنان ادامه دارد. بهترین کار این است که هر زمان بیدار هستید، پردازشگر گفتار را روشن داشته باشید.

البته باید آن را هنگام شنا یا دوش گرفتن، خاموش کنید.

 

بازدیدهای منظم پیگیری، که اغلب مادام العمر انجام می‌شود، به شما کمک می‌کند تا بهترین بهره را از کاشت حلزون گوش خود ببرید. این بازدیدها شامل بررسی شنوایی، برنامه‌ریزی دستگاه و انجام آزمایش‌های دیگر است.

 

کاشت حلزون گوش, ایمپلنت حلزون گوش

جراحی کاشت حلزون گوش توسط جراحان متخصص انجام می شود

 

نتایج جراحی کاشت حلزون گوش

نتایج جراحی کاشت حلزون گوش در افراد مختلف متفاوت است. علت کم شنوایی شما می‌تواند بر عملکرد کاشت حلزون تأثیر بگذارد. همچنین مدت زمانی که دچار کم شنوایی شدید بوده‌اید و اینکه قبل از کم شنوایی صحبت کردن یا خواندن را یاد گرفته باشید، بر نتایج تأثیر می‌گذارد.

 

کاشت حلزون گوش معمولاً در افرادی که قبل از کم شنوایی صحبت کردن و خواندن را بلد بوده‌اند، بهتر عمل می‌کند. کودکانی که با کم شنوایی شدید به دنیا می‌آیند، اغلب بهترین نتایج را با دریافت کاشت حلزون در سن کم به دست می‌آورند. به این ترتیب، آن‌ها می‌توانند در حین یادگیری گفتار و زبان، شنوایی بهتری داشته باشند.

 

برای بزرگسالان، بهترین نتایج اغلب با فاصله کمتر بین کم شنوایی و جراحی کاشت حلزون مرتبط است. بزرگسالانی که از بدو تولد کم شنوا بوده اند یا اصلاً نشنیده‌اند، به طور کلی کمک کمتری از کاشت حلزون گوش دریافت می‌کنند. با این حال، برای اکثر این بزرگسالان، شنوایی پس از دریافت کاشت حلزون تا حدی بهبود می‌یابد.

 

نتایج احتمالی شامل موارد زیر است:

شنیدن واضح‌تر: با گذشت زمان، بسیاری از افراد با استفاده از دستگاه، شنوایی واضح‌تری پیدا می‌کنند.

بهبود وزوز گوش: در حال حاضر، وزوز گوش، دلیل اصلی برای کاشت حلزون گوش نیست. اما کاشت حلزون گوش ممکن است در حین استفاده، وزوز گوش را بهبود بخشد. به ندرت، داشتن کاشت می‌تواند باعث بدتر شدن وزوز گوش شود.

 

کاشت حلزون گوش, ایمپلنت حلزون گوش

نتایج جراحی کاشت حلزون گوش در افراد مختلف متفاوت است

 

سوالات متداول درباره کاشت حلزون گوش 

1. کاشت حلزون گوش برای چه کسانی مناسب است؟

کاشت حلزون گوش می تواند برای افرادی که کم شنوایی شدید یا عمیق دارند و سمعک برای آنها مفید نیست، مناسب باشد. این شامل افراد در هر سنی از جمله کودکان و بزرگسالان می شود.

 

2. عمل کاشت حلزون گوش چگونه انجام می شود؟

جراحی کاشت حلزون گوش معمولاً با بیهوشی عمومی انجام می شود. جراح یک برش کوچک پشت گوش شما ایجاد می کند و سپس دستگاهی را در استخوان جمجمه شما قرار می دهد. الکترود کوچکی از دستگاه در حلزون شما قرار داده می شود تا عصب شنوایی شما را تحریک کند.

 

3. بعد از عمل کاشت حلزون گوش چه اتفاقی می افتد؟

اکثر افراد می توانند در همان روز جراحی به خانه بروند. شما باید در چند هفته اول برای معاینات بعدی به پزشک خود مراجعه کنید. در حدود 1 تا 4 هفته پس از جراحی، یک متخصص شنوایی دستگاه شما را روشن می کند و آن را تنظیم می کند تا بهترین شنوایی را داشته باشید.

 

4. آیا جایگزینی برای کاشت حلزون گوش وجود دارد؟

هیچ جایگزینی برای کاشت حلزون گوش برای افرادی که کم شنوایی شدید یا عمیق دارند وجود ندارد. با این حال، گزینه های دیگری برای کمک به افراد کم شنوا به منظور بهبود شنوایی آنها وجود دارد، مانند سمعک و سیستم های شنوایی از راه استخوان.

 

5. آیا کاشت حلزون گوش دردناک است؟

اکثر افراد در طول جراحی کاشت حلزون گوش درد کمی احساس می کنند. بعد از عمل، ممکن است کمی درد یا ناراحتی در ناحیه جراحی داشته باشید، اما این درد معمولاً با دارو قابل کنترل است.

 

6. آیا می توانم بعد از کاشت حلزون گوش فعالیت های ورزشی انجام دهم؟

بله، شما می توانید بعد از کاشت حلزون گوش اکثر فعالیت های ورزشی را انجام دهید. با این حال، مهم است که از فعالیت هایی که می تواند به سر شما ضربه بزند، مانند فوتبال یا بوکس، خودداری کنید.

 

سخن پایانی

یک کاشت حلزون گوش ممکن است زندگی را تغییر دهد. اگر فرزند شما با کم شنوایی به دنیا آمده است، کاشت حلزون گوش می تواند اولین قدم او به دنیای صداها باشد. اگر کم شنوایی متوسط، شدید یا عمیق دارید، ممکن است راهی برای بازگشت به دنیایی باشد که فکر می کردید دیگر نمی شنوید. اما جراحی کاشت حلزون گوش فقط آغاز است. شما یا فرزندتان ممکن است به گفتار درمانی توانبخشی نیاز داشته باشید تا به مغز کمک کند تا پردازش صدا را دوباره یاد بگیرد. ممکن است سفر شما کمی طول بکشد، بنابراین دانستن اینکه تیم شنوایی شما در هر قدم از مسیر همراه شما خواهد بود، می تواند مفید باشد.

 

گردآوری:بخش سلامت  

  

نوا محاجر
نوا محاجر شعر و کتاب و کتابخونه یعنی بهشت

شاید خوشتان بیاید

پاسخ ها

نظر خود را درباره این پست بنویسید
منتظر اولین کامنت هستیم!
آیدت: فروش فایل، مقاله نویسی در آیدت، فایل‌های خود را به فروش بگذارید و یا مقالات‌تان را منتشر کنید👋