طرز تهیه مربا ازگیل خوشمزه و پرخاصیت
در این مقاله از ، با طرز تهیه مربا ازگیل و خواص ازگیل آشنا می شوید. مربا ازگیل یکی از خوشمزه ترین و پرخاصیت ترین مرباهایی است که می توانید آن را به راحتی در منزل تهیه کنید و در هر فصلی از سال مصرف کنید. این مربا را می توان به روش های مختلفی تهیه کرد، اما در اینجا به ساده ترین، محبوب ترین و رایج ترین دستور آن می پردازیم.
مربای ازگیل یکی از خوشمزه ترین و پرخاصیت ترین مرباهاست که می توانید آن را تهیه کنید. این مربا طرز تهیه آسانی دارد و با کمی حوصله می توانید آن را در منزل خودتان به سادگی آماده کنید. در ادامه به شما دو روش مختلف برای تهیه مربای ازگیل، به روش شمالی و ساده، آموزش می دهیم.
ازگیل پاک کرده | 1 کیلو |
شکر | 1 کیلو |
آب | 2 لیوان |
آبلیمو 2 قاشق غذا خوری | یا جوهر لیمو نوک قاشق چای خوری |
برای تهیه مربا ازگیل ابتدا، ازگیل ها را پاک کنید و بشویید و سپس سر و ته آن را بزنید و هسته های آن را جدا کنید. آن ها را داخل قابلمه ای مناسب بزیزید. در پایان شکر را روی ازگیل ها بریزید و اجازه بدهید به مدت 10 ساعت به همین صورت قرار بگیرند تا آب بیندازند.
پس از گذشت این زمان 2 لیوان آب را به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار بدهید. زمانی که شکر حل شد، حرارت را کمی زیاد کنید و مربا را به جوش برسانید. سپس شعله را کم کنید و به آرامی مربا را بجوشانید تا غلیظ شود و اجازه بدهید مربا بپزد و قوام بیاید، در پایان آبلیمو را به آن اضافه کنید و بعد از 2 تا قل شعله را خاموش کنید.
روی درب مربا را پارچه بپوشانید و اجازه بدهید خنک شود، اصلا درب قابلمه را نبندید زیرا عرق می کند و باعث کپک زدن مربا می شود.
پس از خنک شدن مربا را داخل شیشه هایی تمیز و خشک بریزید و درب آن را محکم ببندید و داخل یخچال نگهداری کنید.
مراحل درست کردن مربا ازگیل
• در حین پخت شکرهای چسبیده به دیواره قابلمه را داخل مربا نریزید و با هم مخلوط نکنید، زیرا مربا شکرک می زند.
• بهتر است مربا را کمی شل تر بردارید زیرا ازگیل ها کمی آب مربا را می کشند و غلیظ تر می شود.
• اگر مربا شما سفت شد کمی آب جوش داخل آن بریزید و بعد از چند قل آن را خاموش کنید.
• در این دستور ازگیل داخل مرباهای شما درشت هستند. اگر تمایل دارید ازگیل ها به صورت پوره باشند می توانید قبل از پخت پوست آن ها را بگیرید تا در حین پخت له شوند. در غیر این صورت می توانید مربا را به روش بالا بپزید و در پایان و یا ابتدای کار آن را داخل مخلوط کن به صورت پوره در آورید. به دلیل اینکه پوست کردن ازگیل کاری زمان بر و دشوار است من پوره کردن آن را ترجیح می دهم.
• میزان شکر به سلیقه و شیرینی و ترشی ازگیل شما بستگی دارد می توانید آن را کمتر یا بیشتر کنید.
• برای پخت مربا ازگیل می توانید از وانیل نیز استفاده کنید.
• در صورت تمایل می توانید از هل و گلاب در پایان پخت نیز استفاده کنید.
• برای پخت مربا ازگیل می توانید از زعفران استفاده کنید.
نکاتی برای درست کردن مربا ازگیل
ازگیل یا لوکوآت، میوه ای خوش طعم، سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر است که فواید بی شماری برای سلامتی به ارمغان می آورد. در اینجا به برخی از مهم ترین خواص این میوه شگفت انگیز اشاره می کنیم:
ازگیل به دلیل دارا بودن ویتامین C، آنتی اکسیدان ها و ترکیبات ضدالتهابی، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و به مبارزه با عفونت ها کمک می کند.
مطالعات نشان داده است که ازگیل می تواند به بهبود حافظه و عملکرد شناختی کمک کند و از بروز بیماری آلزایمر جلوگیری کند.
ازگیل با دارا بودن پتاسیم و فیبر، به تنظیم فشار خون و کلسترول خون کمک می کند و از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی پیشگیری می کند.
ازگیل منبع غنی کلسیم و ویتامین K است که برای سلامت استخوان ها و دندان ها ضروری هستند.
ازگیل به دلیل دارا بودن آهن، به تولید گلبول های قرمز خون کمک می کند و از کم خونی و کمبود آهن جلوگیری می کند.
ازگیل به دلیل فیبر بالا، به هضم غذا کمک می کند و از یبوست جلوگیری می کند.
ازگیل به تنظیم هورمون های زنانه کمک می کند و می تواند در رفع بی نظمی های قاعدگی موثر باشد.
ازگیل به دلیل دارا بودن ویتامین C و آنتی اکسیدان ها، به سلامت پوست و مو کمک می کند و از پیری زودرس جلوگیری می کند.
ازگیل به دلیل دارا بودن منیزیم، به آرامش اعصاب و عضلات کمک می کند و می تواند در درمان بی خوابی موثر باشد.
طرز پخت مربا ازگیل
توجه داشته باشید که هسته های ازگیل سمی هستند و باید قبل از مصرف جدا شوند.
ازگیل طبعی سرد و تر دارد، بنابراین افراد با طبع سرد و تر باید در مصرف آن احتیاط کنند.
دقت کنید مربا ازگیل دارای شکر است و نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.
علاوه بر موارد ذکر شده، ازگیل خواص دیگری نیز دارد، از جمله:
– سم زدایی بدن
– تصفیه خون
– دفع سنگ کلیه
– کاهش فشار خون
– تنظیم قند خون
– ضد التهاب
– ضد سرطان
ازگیل را می توان به روش های مختلفی مصرف کرد، از جمله:
– به صورت خام
– مربا
– کمپوت
– لواشک
– آجیل
– دمنوش
از این میوه خوشمزه و پرخاصیت استفاده کنید و از فواید بی شماری آن بهره مند شوید.
ازگیل، میوه ای خوش طعم، سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر است که فواید بی شماری برای سلامتی به ارمغان می آورد. در اینجا با طرز تهیه مربا ازگیل و خواص بی شمار ازگیل آشنا می شوید.
گردآوری : بخش آشپزی
پاسخ ها