بعضی از مواد و متریالها در صنعت ساخت و ساز بتنی بسیار کاربردی هستند و در بخشهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند. این محصولات دارای ویژگیهای خاصی هستند که باعث شده به شدت مورد توجه صنعتگران بتن قرار گیرند و طرفداران زیادی در بازار داشته باشند.
آیا شما با افزودنیهای بتن و ویژگیهای آنها آشنا هستید و از نحوه استفاده آن اطلاعاتی در دست دارید؟ ژل میکروسیلیس یکی از این مواد است که ویژگیها و کاربردهای متنوع آن باعث شده تا به یکی از محصولات پرطرفدار در بین صنعتگران تبدیل شود. در ادامه در این مورد مطالبی را با شما به اشتراک میگذاریم.
استفاده از ژل میکروسیلیس PCE شرکت وندشیمی برای ساخت بتن خودمتراکم
ژل میکروسیلیکا (Microsilica Slurry) که با نام دوده سیلیس (Silica Fume) نیز شناخته میشود، این یک پودر ریز با اندازه ذرات از 0.1 تا 5 میکرون به شمار میرود و دارای سطح بالایی تا 20000 متر مربع بر کیلوگرم است. ژل میکروسلیکا به دلیل خاصیت پوزولانی به عنوان ماده سیمانی مکمل و جایگزین سیمان در بتن استفاده میشود.
ساختار ژل میکروسیلیس از ذرات سلیکا آمورف تشکیل شده که با هیدروکسید کلسیم (Ca(OH)2) در حضور آب بسیار واکنش پذیر هستند. ذرات واکنش پذیر سیلیس ژل هیدرات سیلیکات کلسیم اضافی (C-S-H) را تشکیل میدهند که به مقاومت و دوام بتن کمک میکند. ماهیت آمورف این محصول به این معنی است که ساختار بلوری مشخصی مانند سایر کانیها مانند کوارتز یا فلدسپات ندارد.
این محصول در مقادیر کم به بتن اضافه میشود که معمولاً بین 5 تا 15 درصد وزنی مواد سیمانی است. افزودن آن باعث بهبود خواص مکانیکی بتن مانند مقاومت فشاری، مقاومت خمشی و مقاومت در برابر سایش میشود. همچنین نفوذپذیری بتن را کاهش میدهد و آن را در برابر نفوذ آب و حملات شیمیایی مقاوم میکند.
واکنش پوزولانی بین میکروسلیکا ژل و Ca(OH)2 در طول زمان و با خشک شدن بتن رخ میدهد. محصولات واکنش شامل ژل اضافی C-S-H و ژل هیدرات سیلیکات کلسیم (C-A-S-H) است که به تراکم و تقویت بتن کمک میکند. این واکنش همچنین Ca(OH)2 را مصرف میکند که در دسترس بودن آن را برای سایر واکنشهایی که میتواند منجر به تخریب بتن شود کاهش میدهد.
ژل میکروسلیکا را میتوان در انواع مختلف بتن مانند بتن با مقاومت بالا HPC، بتن خود متراکم SCC، شاتکریت و بتن پیش ساخته استفاده کرد. استفاده از آن میتواند میزان سیمان مورد نیاز در این کاربردها را کاهش دهد که میتواند منجر به صرفه جویی در هزینه و کاهش انتشار کربن مرتبط با تولید سیمان شود.
در مجموع، ژل میکروسلیکا یک ماده پوزولانی بسیار واکنش پذیر است که میتواند خواص مکانیکی و دوام بتن را بهبود بخشد. ساختار بی شکل و اندازه ذرات کوچک آن، آن را به یک ماده سیمانی مکمل مؤثر تبدیل میکند که میتواند به پایداری تولید بتن کمک نماید.
این ژل یک ماده پوزولانی بسیار واکنشپذیر است که میتواند به عنوان ماده سیمانی مکمل در بتن و ملات های پایه سیمانی استفاده شود. انواع مختلفی از ژل میکروسلیس مورد استفاده در بتن و سیمان وجود دارد که شامل موارد زیر هستند.
این نوع میکروسلیکا از جمعآوری بخارها و گازهای تولید شده در حین تولید فلز سیلیکون یا آلیاژهای فروسیلیس تولید میشود. بخارهای جمعآوریشده برای حذف ناخالصیها و تولید یک پودر ریز پردازش میشوند که میتواند در بتن استفاده گردد (Silica Fume).
پودر میکروسیلیس یا سیلیکافیوم
این نوع میکروسیلیس با متراکم کردن پودر میکروسیلیس متراکم نشده با استفاده از فرایندی به نام گلوله سازی تولید میگردد. میکروسلیکا متراکم شده در مقایسه با میکروسیلیکا چگال نشده، جریانپذیری و ویژگیهای جابهجایی را بهبود بخشیده است.
میکروسیلیس دوغاب از مخلوط کردن میکروسلیکا غلیظ نشده یا متراکم شده با آب برای تشکیل دوغابی تولید میشود که میتواند به مخلوطهای بتن اضافه گردد.
نانو سیلیس نوعی میکروسیلیس به حساب میآید که دارای ذراتی با اندازه در محدوده نانومتری (کمتر از 100 نانومتر) است. واکنشپذیری بالایی دارد و میتواند مقاومت و دوام بتن را بهبود بخشد. شرکت وندشیمی نانو سیلیس را در ۲ اندازه نوع مختلف با اندازه ذرات ۵۰ و ۲۰ ارائه می دهد. محلول نانو سیلیس ۵۰ شیری رنگ و نانو سیلیس ۲۰ بی رنگ می باشد و هر دو به صورت مایع در بازار ارائه می شوند.
سیلیس کلوئیدی نوعی نانو سیلیس به شمار میرود که به صورت کلوئیدی در آب تثبیت میشود. میتوان از آن به عنوان یک افزودنی در مواد مبتنی بر سیمان برای بهبود خواص مکانیکی آنها استفاده کرد.
در ادامه، انواع مختلفی از این ژل های میکروسیلیس مورد استفاده در بتن و ملات های پایه سیمانی وجود دارد که هر کدام خواص و مزایای منحصربهفرد خود را دارند. انتخاب نوع مورد استفاده به عواملی مانند کاربرد، ویژگیهای عملکرد مطلوب و ملاحظات در هزینه بستگی دارد.
استفاده از ژل میکروسیلیس آب بند شرکت وندشیمی در ساختار بتن مخازن آب
نحوه استفاده از این محصول را به صورت مرحله به مرحله در زیر توضیح خواهیم داد.
مقدار ژل میکروسیلیس مورد استفاده در بتن به خواص مطلوب محصول نهایی بستگی دارد. به طور کلی دوز 5-10 درصد وزنی سیمان توصیه میشود. البته برای دستیابی به کیفیت های بالای بتن می بایست ۵ الی ۱۵ درصد وزن سیمان پودر میکروسیلیس در ساخت بتن استفاده شود و باید توجه داشت که بخشی از ژل های میکروسیلیس آب می باشد که باید در طرح اختلاط بتن لحاظ شود و نهایتا از آب مصرفی تولید بتن کم شود. مرکز تحقیقات بتن (متب) به عنوان آزمایشگاه همکار سازمان ملی استاندارد در ایران فعالیت می نمایید و مصرف کنندگان می توانند ژل ها و پودرهای میکروسیلیس خود را برای تست و تعیین میزان Sio2 موجود در آن به این آزمایشگاه ارسال کنند تا از کیفیت آن اطمینان حاصل نمایند.
افزایش روانی اسلامپ بتن با استفاده از ژل روان کننده میکروسیلیس تولیدی شرکت وندشیمی ساختمان
ژل میکروسیلیس باید به همراه سایر اجزاء مانند سیمان، سنگدانهها و آب به مخلوط اضافه شود. باید اطمینان حاصل شود که ژل میکروسیلیس به طور یکنواخت در سراسر مخلوط توزیع شده است.
ژل باید حداقل به مدت 5 دقیقه کاملاً با بتن مخلوط شود تا اطمینان حاصل گردد که این محصول به خوبی پراکنده شده و کاملاً هیدراته شده است. معمولا ژل میکروسیلیس در پای کار به بتن داخل تراک میکسر اضافه می شود و در آن زمان می توان سرعت دوران جام تراکم یکسر را افزایش داد.
افزودن ژل میکروسلیس میتواند بر قوام مخلوط بتن تاثیر بگذارد، بنابراین نظارت دقیق بر آن و تنظیم محتوای آب در صورت لزوم بسیار مهم است. از أنجایی که بخشی از ژل از آب تشکیل شده است، اضافه کردن آن به بتن باعث افزایش روانی اسلامپ بتن خواهد شد.
پس از جایدهی بتن در قالب، باید به درستی عمل آوری شود تا ژل میکروسیلیس به طور کامل واکنش داده و به مقاومت و دوام محصول نهایی (بتن) کمک کند.
افزودن ژل میکروسیلیس به بتن و ملات های پایه سیمانی میتواند مقاومت فشاری، مقاومت خمشی و مقاومت در برابر حملات شیمیایی محصول نهایی بتن را بهبود بخشد.
ژل میکروسلیکا معمولاً در کاربردهای بتن با کارایی بالا مانند پلها، تونلها و ساختمانهای بلند استفاده میشود. همچنین میتوان از آن در محصولات بتنی پیش ساخته، شاتکریت، بتن های خودمتراکم، بتن های پریتر سه بعدی و سایر کاربردهایی که به مقاومت و دوام بالا نیاز است استفاده کرد.
استفاده از ژل میکروسلیکا در بتن میتواند نفوذپذیری را کاهش داده و مقاومت سایشی را افزایش می دهد و آن را برای استفاده در محیطهای خشن و فعال مانند سازههای دریایی و تأسیسات صنعتی ایده آل میکند.
این محصول علاوه بر مزایای مقاومتی و دوامی میتواند کارایی بتن را نیز بهبود بخشد. اندازه ذرات ریز و سطح بالای آن میتواند به کاهش مقدار آب مورد نیاز در مخلوط کمک کند که میتواند قوام را بهبود بخشد و خطر ترک خوردگی انقباض را کاهش دهد.
به طور کلی، استفاده از ژل میکروسلیکا در بتن طیف وسیعی از مزایایی را ارائه میدهد که میتواند به بهبود عملکرد و طول عمر سازههای بتنی کمک کند. استفاده از آن به طور فزایندهای در پروژههای ساختمانی در سراسر جهان رایج میشود زیرا سازندگان به دنبال ایجاد زیرساختهای بادوامتر و پایدارتر هستند.
میزان مصرف ژل میکروسیلیس الیاف دار در بتن بسته به خواص مورد نیاز در محصول نهایی متفاوت است. به طور معمول، ژل میکروسیلیس الیافی به مقدار 5٪ تا 15٪ وزن سیمان به بتن اضافه میشود. با این حال، برخی از موارد ممکن است به مقادیر بالاتر یا کمتری نیاز داشته باشند.
هنگامی که این افزودنی به بتن اضافه میشود، فضاهای بین ذرات سیمان را پر میکند و در نتیجه ساختاری متراکمتر و فشردهتر ایجاد میکند. این امر مقاومت فشاری، دوام و مقاومت بتن در برابر آب و مواد شیمیایی را بهبود میبخشد. همچنین نفوذپذیری بتن را کاهش میدهد و آن را کمتر در معرض ترک خوردگی و آسیب قرار میدهد. استفاده از ژل های میکروسیلیس به میزان های بالا ( حدود ۷ الی ۱۰ درصد وزن سیمان) در ساخت مخازن آب و استخرها توصیه می شود همچنین چون مصرف آن فضاهای خالی میان سنگدانه ها و خمیر سیمان را بیشتر پر می کند و نقش فیلر را ایفا می کند باعث دستیابی به سطوح بتنی بسیار یکدست تر و زیبایی تر می شود و مناسب برای تولید بتن های دکوراتیو و پنل های بتنی می باشد.
استفاده از این ماده در بتن به ویژه در کاربردهای با کارایی بالا مانند پلها، تونلها و سازههای دریایی مفید است. در این کاربردها، بتن باید در شرایط سخت مقاومت کند و یکپارچگی سازهای خود را برای سالیان متمادی حفظ کند.
با افزودن این محصول به مخلوط بتن در زمان تولید بتن، مهندسان میتوانند اطمینان حاصل کنند که سازههای به دست آمده استانداردهای عملکردی مورد نیاز را برآورده میکنند یا از آنها فراتر میروند.
در نتیجه مصرف ژل میکروسیلیس در بتن به کاربرد خاص و خواص مطلوب محصول نهایی بستگی دارد. با این حال، این افزودنی بتن میتواند به طور قابل توجهی مقاومت فشاری، دوام و مقاومت آن در برابر آسیب را بهبود بخشد و آن را به یک ماده ارزشمند در بسیاری از پروژههای ساختمانی تبدیل کند.
قیمت این ژل به عوامل مختلفی بستگی دارد و هنگام خرید آن سعی کنید تا نوع باکیفیت آن را انتخاب کنید.
ویژگیها و کاربردهای این محصول باعث محبوبیت آن در بین صنعتگران بتن شده؛ وند شیمی ساختمان یکی از مراجع معتبر برای خریداری این محصول به شمار میآید که به مدت بیش از ۴۰ سال است که در زمینه تولید و عرضه افزودنی های بتن فعالیت می نماید.
قیمت ژل میکروسیلیس با توجه به نوع افزودنی های تشکیل دهنده أن مانند (فوق روان کننده، الیاف، اصلاح کننده ویسکوزیته بتن و ...) در محدوده قیمتی ۸.۰۰۰ تومان الی ۱۸.۰۰۰ تومان به ازای هر یک کیلوگرم می باشد و در بسته بندی های ۲۰، ۲۰۰ و ۱۰۰۰ کیلوگرمی ارائه می شوند. برای استعلام قیمت میتوانید با شماره 02188790910 تماس بگیرید.
بسته بندی ۲۰ کیلویی ژل میکروسیلیس
این ژل پرکاربرد در کیفیتهای متفاوتی تولید میشود که و بسیار مهم است که نوع با کیفیتی از آن تهیه کنید تا خروجی کار شما هم در سطح مطلوبی باشد. به همین منظور باید از فروشگاه معتبری اقدام به خرید آن نمایید. وند شیمی این محصول را باکیفیت بالایی و با بالاترین درصدهای سیلیس Sio2 بالای ۹۲٪ در اختیار مشتریان خود قرار میدهد و مرجع مطمئنی برای خرید ژل میکروسیلیس است.
جمع بندی
به طور کلی ژل میکروسیلیس و کاربردهای مختلف آن در صنعت ساخت و ساز بتنی آن را به یک ماده اصلی و مهم در صنعت بتن تبدیل کرده است. شما میتوانید از کارشناسان واحد فنی و مهندسی شرکت وند شیمی ساختمان در انتخاب محصول برای پروژه های خود کمک بگیرید تا بهترین نتایج مد نظر را در پروژهها داشته باشید.
پاسخ ها