غار باستانی عشق آباد بردسکن
غار جهنم بردسکن، غاری تاریخی متعلق به 50 میلیون سال پیش است که دیدنی های طبیعی خیره کننده ای دارد. در این مطلب از شما را با این غار آشنا می کنیم.
غار جهنم بردسکن ، غاری باستانی نزدیک به عشق آباد بردسکن و طبس است. علت نام گذاری این غار به دلیل گرمی داخل آن است نه به دلیل ترسناک بودن غار ، داخل غار جهنم بردسکن بسیار زیبا و دیدنی است.
براساس نظر دکتر آریامنش ، دکترای زمین شناسی و استاد دانشگاه ، عمر این غار حدود 50 میلیون سال است. وجود سنگها و قندیل های بسیار بزرگ و زیبا در داخل غار بی شک عمری چند صد ساله دارند که چشم هر بازدید کننده ای را خیره می کند.
غار جهنم بردسکن در کجاست
غار جهنم در 195 کیلومتری طبس و 85 کیلومتری عشق آباد بردسکن در دهستان کوه یخاب قرار دارد. غار جهنم در شمال کوه سفید تپه طاق از توابع بخش دستگردان شهرستان طبس در استان خراسان جنوبی و در فاصله 15 کیلومتری جاده عشق آباد بردسکن است.
برای رسیدن به غار جهنم باید از روستای ته طاق ، جاده خاکی 40 کیلومتری را طی کنید.
کشف غار جهنم بردسکن
حدود 50 سال پیش این غار توسط آقای نجفی کشف شد ولی مردم به دلیل ناشناخته بودن غار از رفت و آمد به آن اجتناب میکردند ، در سال 1377 دو نفر از بزرگان روستای عشق آباد به اداره آب و فاضلاب منطقه مراجعه نمودند و به مسئول وقت اعلام کردند که غاری مخوف و افسانه ای در حاشیه عشق آباد قرار دارد که به غار جهنم معروف است و کسی نزدیک آن نمی شود.
گروهی 10 نفره از مسئولین محلی روستا و اداره آب و فاضلاب به سرپرستی آقای رستمی ، بخشدار دستگردان برای اولین بار ، پا به این غار گذاشتند و با تجهیزات لازم این غار را مورد کاوش و بررسی قرار دادند.
قندیل های مرمری در غار جهنم بردسکن
غار جهنمی در واقع یک غار چاه است ، 50 متر عمق و 350 متر طول دارد. تا چندی پیش کمتر کسی جرات می کرد پا به درون این چاه 50 متری بگذارد.
برای ورود به داخل غار باید حتما تجهیزات کوهنوردی و غار نوردی و 30 متر طناب همراه داشته باشید.
قندیل های مرمری داخل غار یکی از زیباترین مناظری است که میتواند چشمان شما را خیره کند و در نگاه اول غار علیصدر همدان را برای شما تداعی می کند.
غار جهنمی ایران 4 دهانه دارد و همچنان فعالیتهای شیمیایی درونش ادامه دارد و جزو غارهای آهکی کاملا زنده و فعال در ایران شناخته می شود.
بازدید از غار جهنم بردسکن
هنگام بازدید اکتشافی غار در سال 1387 ، مخزن آبی درون غار با وسعت 6 * 2 متر وجود داشت ، با وجود خشکسالی های اخیر هنوز حوضچه انتهایی غار ، آب دارد. در حال حاضر در انتهای فصل آبان ، عمق آب داخل غار به 20 – 40 سانتی متر می شود.
در این غار بقایای استخوانهای حیوانات مختلف از جمله کلک ، بز ، سگ ، کفتار و مار کشف شده است که روی آنها را لایه ای کلسیت گرفته است.
گل کلمی های سفید ، سوزنی های بلوی ، فلاوستون ها ، اسفنجی ها و دراپری های کوچک از دیدنی های بصری زمین شناسی غار جهنی هستند.
در سال 1394 باری برداشت سنگ مرمر از غار ، صدماتی به دهانه غار وارد شد که واکنش های زیادی در رسانه ها و بین دوست داران محیط زیست به پا کرد.
عکس های غار جهنم بردسکن
با وجودی که غار جهنمی در انجمن غار ایران به عنون یک اثر طبیعی ارزشمند ثبت شده است ولی ظاهرا جایگاه زیست انسانی و باستان شناسی ندارد و نمیتوان محدودیت معدنی برای فعالیت اقتصادی در آن وضع کرد.
با پیگیری های کنکاشگران محیط زیست برای حفظ طبیعی غار جهنمی به عنوان یک جاذبه طبیعی برای ایرانگردی ، فعالیت معدنی تا شعاع 1 کیلومتری دهانه غار ممنوع شد ولی با این وجود مجوز حفاری و بهره برداری منگنز و مرمر در محدوده نزدیک غار صادر گردید و یک معدنکار متخلف دهانه غار را به طور کامل تخریب کرد.
گردآوری : بخش گردشگری
پاسخ ها