رسپی ترشی بیور
ترشی بیوَر، ترشی فلفل محلی همدانی است که با فلفل بیور که طعم تندی ملایمی دارد تهیه می شود. در این مطلب از شما را با دستور تهیه ترشی بیور آشنا می کنیم.
بیوَر یا فلفل همدانی ، نوعی فلفل با تندی ملایم است که بیشتر در شهر همدان استفاده می شود. از فلفل بیوَر میتوانید به صورت خام ، کبابی یا در ترشی استفاده کنید.
فلفل بیور | 500 گرم |
سرکه | 750 میلی لیتر |
نمک | 1 تا 2 قاشق غذا خوری |
ترشی بیور همدانی
فلفل ها را بشویید و آبکش کنید و هر کدام را با سوزن سوراخ کنید تا سرکه به داخلشان نفوذ کند سپس در قابلمه بریزید و رویش را با آب پر کنید و 2 قاشق غذا خوری نمک اضافه کرده و چند ساعت تا یک شب بگذارید در آب نمک بماند تا تلخیشان گرفته شود و آبکشی کنید.
قابلمه ای بزرگ و پر آب را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید سپس بیورها را داخل آب جوش بریزید و 30 ثانیه بجوشانید و آبکش کنید. ( بیشتر از این زمان بیورها له شده و ظاهرشان خراب می شود )
زمانی که آب فلفل ها کاملا گرفته شد به مدت 3ساعت روی پارچه حولهای پهن کنید تا خشک شوند.
فلفل های همدانی را داخل شیشه بریزید و رویشان را با سرکه پرکنید و در شیشه را محکم کنید و در گوشه ای خنک قرار دهید.
بعد از 7 – 10 روز ترشی جا می افتد.
افزودن نمک به این ترشی کاملا سلیقه ای است.
فلفل بیور | ۱ کیلو |
سرکه | ۲ لیوان |
نمک | ۲ قاسق غذا خوری |
سیر | ۱ بوته |
آب | به میزان لازم |
ترشی بیور با سیر
فلفل بیرور را بشویید و آبکش کنید.
مقداری آب با یک قاشق چایخوری نمک در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید زمانی که به جوش آمد فلفل ها را در قابلمه ریخته و 5 دقیقه بجوشنید تا تلخی اش گرفته شود.
فلفل ها را آبکشی کرده با دستمال آشپزخانه خشک کنید و به همراه 4 لیوان آب و سرکه و نمک روی حرارت بگذارید و 10 دقیقه بپزید و سپس کناری بگذارید تا خنک شود.
سیرها را پوست گرفته به فلفل ها اضافه کنید و داخل شیشه بریزید و درش را ببندید .
10 روز در یخچال بگذارید تا ترشی بیور همدانی جا بیوفتد.
میتوانید از سبزیجات معطر مثل نعنا و ترخون یا تخم گشنیز در این ترشی استفاده کنید.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی
پاسخ ها