خواص فیجوآ برای سلامتی چیست؟
در این مقاله از ، با خواص فیجوآ برای سلامتی آشنا می شوید. فیجوا، که با نامهای فوجیا و ازگیل ژاپنی نیز شناخته میشود، میوهای بومی مناطق معتدل و گرمسیری آمریکای جنوبی است که به تدریج در سایر نقاط جهان، از جمله ایران، نیز کاشته میشود. این میوهی مغذی با طعمی خاص و عجیب، به گنجینهای از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها تبدیل شده و فواید بیشماری برای سلامتی به ارمغان میآورد.
Feijoa یک میوه کوچک است که به نام گواوا آناناس نیز شناخته می شود. باغبانان این گیاه را به دلیل ویژگی های جذابش دوست دارند. میوه Feijoa همچنین ممکن است برخی از مزایای سلامتی بالقوه داشته باشد.
گیاه فیجوآ بومی برزیل، پاراگوئه، آرژانتین و اروگوئه است. همچنین می توان آن را در بخش هایی از اروپا مانند ایتالیا و اسپانیا یافت. در ایالات متحده، اغلب در کالیفرنیا و فلوریدا رشد می کند. این میوه محبوب در نیوزلند است و میوه آن به کشورهای دیگر صادر می شود.
نامهای دیگر فیجوآ شامل فوجیا، ازگیل ژاپنی، آناناس چینی، گواوا برزیلی، گواوا آناناس، گواوا انجیر و گواواستین است.
میوه فیجوآ کمی گلابی شکل، بیضی یا مستطیلی است. طول آن از حدود 1 تا 2.5 اینچ و عرض آن 1 تا 2 اینچ است. دارای پوست سبز نازکی است که ممکن است هاله ای نارنجی یا قرمز داشته باشد. میوه فیجوآ قبل از رسیدن کامل عطری قوی دارد.
گوشت میوه فیجوآ سفید و آبکی است. مرکز نیمه شفاف است. هر میوه حدود 20 تا 40 دانه کوچک دارد، اگرچه ممکن است برخی از آنها بیش از 100 دانه داشته باشند. این دانه های کوچک واقعاً هنگام خوردن میوه قابل توجه نیستند.
چندین گونه مختلف از فیجوآ وجود دارد. آنها بسته به اندازه گیاه و شکل میوه کمی متفاوت هستند.
از سال 1351 درخت فیجوا در مناطقی از استانهای گیلان و مازندران کاشته شد. اکنون استانهای گیلان و مازندران پیشگام کاشت و تولید میوه فیجوا در ایران هستند. آبان ماه زمان برداشت این میوه خوشمزه در شهرستانهای تالش، عباس آباد و آستارا است. به دلیل مقاوم بودن درخت فیجوا به سرما کاشت آن در اکثر مناطق شمالی کشور به صورت محدود رواج دارد.
از خاصیت فیجوا می توان به سرشار بودن از ویتامین C اشاره کرد
Feijoa منبع خوبی از ویتامین C، پتاسیم و فیبر غذایی است. یک فنجان تکه های نیم اینچی (205 گرم) فیجوآ حاوی:
کالری: 125
کربوهیدرات: 31 گرم
فیبر: 13 گرم
کلسیم: 35 میلی گرم
منیزیم: 18 میلی گرم
پتاسیم: 353 میلی گرم
ویتامین C: 67 میلی گرم
فولات: 47 میکروگرم
در طب سنتی از چای تهیه شده از برگ های گیاه فیجوآ برای درمان وبا و اسهال خونی استفاده می کردند.
مزایای علمی نشان داده شده فیجوآ عبارتند از:
فعالیت های ضد باکتری، ضد قارچی و آنتی اکسیدانی
مطالعات آزمایشگاهی نشان داده اند که عصاره فیجوآ دارای ترکیبات گیاهی است که دارای خواص آنتی اکسیدانی است. محققان می گویند که پوست فیجوآ سطح آنتی اکسیدانی بالاتری نسبت به گوشت دارد.
آنتی اکسیدان ها موادی هستند که ممکن است به جلوگیری از برخی اشکال آسیب سلولی، از جمله آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد کمک کنند. رادیکال های آزاد مولکول های ناپایداری هستند که در طی فرآیندهای طبیعی بدن یا به دنبال قرار گرفتن در معرض آلاینده هایی مانند تشعشعات تشکیل می شوند.
کارشناسان می گویند بهتر است آنتی اکسیدان ها را از رژیم غذایی سرشار از میوه ها و سبزیجات دریافت کنید. مصرف مکمل های آنتی اکسیدانی با دوز بالا ممکن است با خطرات سلامتی مرتبط باشد.
اسانس های پوست فیجوآ همچنین دارای اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی بالقوه ای در برابر باکتری ها و قارچ های خاصی مانند استافیلوکوکوس اورئوس هستند که باعث عفونت استاف می شوند.
در مطالعات آزمایشگاهی، محققان دریافتند که عصاره میوه فیجوآ دارای اثرات ضد سرطانی بر روی سلولهای سرطانی خاص مانند سلولهای سرطان معده است. سرطان معده پنجمین سرطان شایع در سراسر جهان است.
محافظت در برابر بیماری های التهابی روده از فایده های فیجوآ است
بیماری التهابی روده (IBD) یک بیماری التهابی مزمن است که درمان موفقیت آمیز آن دشوار است. با این حال، دانشمندان می گویند که افزودن عصاره feijoa به رژیم غذایی شما ممکن است مزایایی در مدیریت IBD داشته باشد. Feijoa دارای ترکیباتی به نام پلی فنول است که دارای خواص ضد التهابی است. این ترکیبات ممکن است اثرات محافظتی در برابر IBD داشته باشند.
میوه فیجوا دارای مقدار قابل توجهی فیبر غذایی است. فیبر موجب جذب آب در معده و تحریک حرکات لوله گوارش میشود و به هضم آسان غذا کمک میکند. از فواید فیبر موجود در فیجوا رفع یبوست، جلوگیری از بروز بیماری بواسیر یا هموروئید و پیشگیری از ابتلا به سرطان روده بزرگ است. همچنین فیبر میتواند از کلسترول شریانها و عروق خونی بکاهد. پس برای جلوگیری از یبوست و داشتن دستگاه گوارش سالم از خوردن میوه خوشمزه فیجوا غافل نشوید؛ چرا که یک لیوان آب میوه فیجوا حاوی ۱۶ گرم فیبر غذایی است.
پتاسیم یک ماده مغذی ضروری است که بدن شما برای عملکرد سلولی به آن نیاز دارد. به عملکرد صحیح عضلات و اعصاب شما کمک می کند و به تنظیم ضربان قلب شما کمک می کند. افزودن بیشتر غذاهای غنی از پتاسیم مانند فیجوآ به رژیم غذایی می تواند به کاهش فشار خون و خطر سکته کمک کند.
اکثر آمریکایی ها حتی نیمی از پتاسیم توصیه شده روزانه 4700 میلی گرم را دریافت نمی کنند و پزشکان می گویند که شما نباید مکمل های پتاسیم را بدون نسخه مصرف کنید. در عوض، شما باید پتاسیم خود را از غذاهایی که می خورید، از جمله فیجوآ دریافت کنید.
فیبر غذایی نه تنها از یبوست جلوگیری می کند، بلکه ممکن است به شما کمک کند:
• سلامت روده را حفظ کنید
• خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی و سرطان را کاهش دهید
• سطح قند خون را کنترل کنید
وقتی غذاهای پرفیبر مانند فیجوآ می خورید، کمتر غذا می خورید و مدت طولانی تری سیر می مانید. همچنین خوردن این غذاها به زمان بیشتری نیاز دارد. این بدان معنی است که این غذاها می توانند به شما در دستیابی به وزن سالم کمک کنند.
مردان باید حدود 30 تا 38 گرم فیبر در روز را هدف قرار دهند. زنان باید حداقل 21 تا 25 گرم در روز بخورند.
میوه فیجوا، سرشار از ویتامینها و آنتیاکسیدانها، هدیهای ارزشمند برای داشتن پوستی سالم و شاداب است. ماسکهای حاوی عصاره این میوه، التهابات پوستی را التیام میبخشند، شفافیت و لطافت را به ارمغان میآورند و لکههای پوستی را کمرنگ میکنند.
ضد التهاب: فیجوا با خاصیت ضد التهابی، قرمزی و التهاب پوست را کاهش میدهد و از ایجاد جوش و آکنه جلوگیری میکند.
ضد باکتری: این میوه با خواص ضد باکتریایی، به حفظ سلامت پوست کمک میکند و از رشد باکتریهای مضر که عامل ایجاد جوش و آکنه هستند، جلوگیری میکند.
شفاف کننده: فیجوا سرشار از ویتامین C است که به روشن شدن پوست و از بین بردن لکههای قهوهای کمک میکند.
مرطوب کننده: این میوه با آبرسانی پوست، خشکی و زبری آن را از بین میبرد و پوستی نرم و لطیف به ارمغان میآورد.
روغن زیتون | 1 قاشق غذاخوری |
فیجوا رنده شده | نصف میوه |
ماست کم چرب | 1 قاشق غذاخوری |
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
تمام مواد را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.
ماسک را به آرامی روی پوست صورت و گردن بمالید.
20 دقیقه صبر کنید و سپس با آب ولرم بشویید.
از میوه ی فیجوآ می توانید مربا یا مارمالاد تهیه کنید
مانند سایر میوههای استوایی، فیجوآ سرشار از فولات است. فولات شکل طبیعی ویتامین B9 است. نسخه مصنوعی فولات به نام اسید فولیک شناخته می شود. مقدار توصیه شده روزانه فولات برای بزرگسالان 400 میکروگرم است. اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید، باید 400 میکروگرم تا 1000 میکروگرم فولات دریافت کنید.
فولات در دوران بارداری بسیار مهم است زیرا می تواند از نقایص مادرزادی لوله عصبی مانند اسپینا بیفیدا جلوگیری کند. فولات همچنین ممکن است کمک کند:
• خطر ابتلا به برخی سرطان ها را کاهش دهید
• خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهید
• افسردگی را درمان کنید
طعم فیجوآ کمی شبیه ترکیب گواوا و آناناس است. گوشت آن کمی تند و دانه دار است. پوست اغلب قبل از مصرف برداشته می شود، اما خوراکی است.
Feijoa بهتر است روی درخت رسیده شود. میوه را می توان زمانی که هنوز سفت است چید، سپس در دمای اتاق قرار بدهید تا برسند. با این حال، به احتمال زیاد به خوبی میوه های رسیده در درخت نخواهد بود.
میوه های رسیده را در یخچال نگهداری کنید. حدود یک هفته باقی می ماند و پس از آن کیفیتش کاهش می یابد.
گوشت فیجوآ به راحتی قهوه ای می شود (اکسید می شود). پس از پوست کندن، میوه را در محلول آب نمک یا آب با آب لیموی تازه فرو کنید.
میوه Feijoa عمدتا به صورت تازه مصرف می شود. آن را از وسط نصف کنید و مانند خوردن کیوی، گوشت آن را با قاشق جدا کنید.
از سوی دیگر، در برزیل، یافتن فیجوآ به صورت ژله ای یا کنسرو شده رایج است. همچنین از آن نوشیدنی های الکلی و آبمیوه تهیه می کنند.
Feijoa همچنین می تواند پخته شود:
– سرخ کردنی ها
– پیراشکی
– پای
– تارت
– پودینگ
– پر کردن شیرینی
– طعم دهنده برای بستنی
اگر میوه های زیادی دارید، می توانید آنها را به شکل های زیر درست کنید:
– مربا
– ژله
– سس
– یک نوع ترشی با ادویه
– میوه های کریستالیزه
– نوشیدنی گازدار
گلبرگ های ضخیم این گیاه طعمی تند دارد و می توان آن را به صورت تازه نیز مصرف کرد. آنها را می توان بدون آسیب رساندن به میوه چید.
فیجوا، میوهای گرمسیری با نامهای دیگر مانند فوجیا، ازگیل برزیلی و آناناس چینی، بومی آمریکای جنوبی است و به دلیل طعم منحصر به فرد و خواص سلامتی فراوان، به تدریج در سراسر جهان محبوبیت پیدا میکند. این میوهی مغذی، سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهاست و فواید متعددی برای سلامتی به ارمغان میآورد.
فیجوا، میوهای خوشطعم و مغذی، با خواص بینظیری است که میتواند به سلامت و شادابی شما کمک کند. با افزودن این میوهی شگفتانگیز به رژیم غذایی خود، از فواید بیشماری برای سلامتیتان بهرهمند شوید.
گردآوری: بخش آشپزی
پاسخ ها