نحوه صحیح نشستن کودکان
نشستن نوزاد یکی از مرحله های رشدی کودک است و خبر از قدرت گرفتن کمر او می دهد. این موضوع دیر یا زود به وقوع می پیوندد و والدین باید به دنبال روش هایی جهت آموزش این موضوع به کودک خود به شکل اصولی و صحیح باشند. در ادامه این مطلب از به توضیح موارد مربوط به این توانایی کودک می پردازیم.
نوزادان می توانند در سن چهار ماهگی بدون کمک دیگران سرشان را تکان دهند یا بر روی شکم غلت بزنند. به همین ترتیب زمینه برای رشد و تکامل بیشتر عضلات فراهم می شود به گونه ای که نوزاد با گذشت زمان به عضلات قدرت دهد و بنشیند.
با رسیدن سن نوزاد به ۶ ماه؛ باید توانایی نگه داشتن بدن در حالت نشسته را به دست آورده باشد. البته در نوزادان مختلف سن به دست اوردن توانایی نشتسن متفاوت است گاهی آنها در سنین بالاتر توانایی نشستن را پیدا می کنند این مسئله ای طبیعی است.
زمانی که کودک به ۷ ماهگی رسید توانایی تنهایی نشستن به شکل صاف و درست را به دست می آورد زیرا عضلات پشت و گردن کودک قوی شده اند. در این سن نوزاد می تواند هنگام غذا خوردن روی یک صندلی کودک بنشیند.
رشد و تکامل کودک همچنان ادامه دارد تا زمانی که او به سن ۹ ماهگی می رسد و می تواند بدون هیچ کمکی از حالت خوابیده روی زمین به حالت نشسته تغییر حالت دهد. او می تواند در حالت نشسته بدنش را برای رسیدن و یا انتخاب یک شیء تغییر دهد و با چرخیدن یا برگشتن خود را به وسیله مورد نظرش برساند.
زمانی که کودک به سن یک سالگی رسید توانایی کامل نشستن را به دست می آورد، او وقتی می خواهد بنشیند نیازی به کمک ندارد. همچنین عضلات کودک برای راه رفتن به اندازه کافی تکامل پیدا کرده اند به همین دلیل می تواند بدون نیاز به تقلا بنشیند.
ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که کودک ابتدا سینه خیز می رود یا می نشیند؟ پاسخ این است که کودک تا سن ۶ ماهگی یاد خواهد گرفت که چگونه باید بنشیند و ممکن است در سن ۹ ماهگی توانایی سینه خیز رفتن را به دست آورد. هنگامی که کودک روی شکم می خوابد یا می نشیند، در واقع زمینه را برای سینه خیز رفتن فراهم می کند زیرا این گونه فعالیت ها می توانند عضلات کودک را قوی کنند تا بتواند وزن خود را بلند کند و در نتیجه خود را از زمین جدا کند. اما چگونه می شود نشستن را به کودکان یاد داد؟ در ادامه به تفسیر این موضوع می پردازم.
طرز نشستن صحیح کودک
کودک تنها زمانی می تواند به تنهایی بنشیند که عضلاتش به اندازه کافی قدرت پیدا کرده باشند، بنابراین کودک نمی تواند بدون گذراندن دوره رشد و نمو این کار را انجام دهد، بنابراین شما می توانید با آشنا کردن او با نشستن عضلات او را آماده کند تا زمانی که به طور کامل این توانایی را بدست آورد.
در صورتی که کودک شما با مراحل نشستن آشنا باشد انجام آن برایش راحت تر خواهد بود. در ادامه به ارائه توصیه هایی جهت آموزش نشستن به شکل صحیح به کودک که می تواند او را با راحتی بیشتری تشویق به این کار کند اشاره می شود:
اولین گام برای نشستن کامل و بدون نقص با توانایی کودک برای نگه داشتن سر آغاز می شود، بهترین شیوه برای رسیدن به این توانایی دمر خواباندن کودک است در این صورت عضلات گردن و کمر تقویت می شد.
برای این کار می توانید کودک را دمر بخوابانید و اسباب بازی مورد علاقه اش را جلوی او قرار دهید تا تشویق شود و با بلند کردن سرش به آن نگاه کند، با یاد گرفتن نشستن این کار را تکرار کنید در این صورت یاد می گیرد تا در حالت نشسته بدن خود را نگه دارد همچنین آن را بچرخاند. با تکان دادن اسباب بازی ها کاری کنید که هنگامی که دمر خوابیده با چشم آنها را دنبال کند و سپس بدنش را تکان دهد.
یکی از راه های آموزشی برای نشستن نوزاد این است که خودتان این کار را برای او انجام دهید. کودک خود را روی یک سطح نرم مانند تشک قرار دهید و سپس او را بچرخانید. همین کار سبب ایجاد حس جهت یابی برای حرکت می شود، باید توجه کرد که این وضعیت نباید طولانی شود، هر گاه که احساس کردید که نوزاد ناراحت و اذیت است موقیعیت او را تغییر دهید.
روش صحیح نشستن به نوزادان
هنگامی که کودکتان به سن ۶ ماهگی رسید، می توانید از طریق تقلید کردن، نشستن را به نوزاد آموزش دهید. بهترین راه برای انجام دادن این تقلید این است که بدنتان را به عنوان تکیه گاه برای کودک قرار دهید، با نشستن روی یک تخت یا تشک نرم و قرار دادن اسباب بازی کودک رو به رویش او را تشویق کنید که بنشیند. کودک خود را در بغل بگیرید و کمرش را به خودتان تکیه دهید سپس اسباب بازی مورد علاقه اش را روبروی کودک قرار دهید تا بازی کند. همین فعالیت سبب می شود عضلات کمر تقویت شود و کودک به نشستن عادت کند.
کودک از ۹ ماهگی می تواند وضعیت نشسته را یاد بگیرد، در این زمان باید او را شویق کنید تا در حد توانش موقعیت خود را حفظ کند. قرار دادن یک شیء مورد علاقه به صورتی که به آن دسترسی داشته باشد می تواند او را در حالت نشسته نگه دارد، همچنین می توانید با نشستن در کنار کودک و بازی با یک توپ ساده او را در حالت کنجکاوی قرار دهید.
هرگونه حرکتی که عضلات را مورد استفاده قرار دهد، سبب قوی شدن آنها می شود، در نتیجه احتمال نشستن کودک و یادگیری این فعالیت را افزایش می دهد. علاوه بر این موضوع فعالیت هایی مانند غلت زدن، چهاردست و پا رفتن و روی شکم خوابیدن از جمله روش هایی است که سبب قوی تر شدن عضلات کودک می شود، تشویق کردن کودک برای انجام هر چه بیشتر این موارد سبب بهتر و زودتر آموختن نشستن می شود.
روش صحیح آموزش نشستن به کودک
• سن مناسب برای این بازی؛ ۶ ماهگی است.
• نحوه بازی: کودک را روی یک سطح نرم بخوابانید، در همین حال پاهای کودک را به آرامی بالا بیاورید، سپس پاها را با حالت پدال دوچرخه حرکت دهید، در همین حین می توانید صداهای هیحان انگیز از خود در بیاورید این کار سبب می شود کودک به وجد بیاید. توجه داشته باشید بعد از هر ۵ مرتبه دوچرخه زدن چند ثانیه به کودک خود استراحت دهید.
از مزایای این فعالیت می توان به تقویت ماهیچه های پشت پا اشاره کرد.
• سن مناسب برای این بازی: ۸ ماهگی است.
• نحوه بازی: کودک را بنشانید سپس دست هایش را بالا بگیرید و به آرامی کودک را در حالت ایستاده قرار دهید. این کار را ۳ تا ۴ بار تکرار کنید سپس چند ثانیه به کودک استراحت داده و مجدد این بازی را تکرار کنید.
از مزایای این بازی می توان به تقویت عضلات شکم، ران و پشت اشاره کرد، باید توجه کرد کودک باید در سن ۸ ماهگی بدون نیاز به کمک بنشیند و تلاش کند که بایستد. توجه کنید کودک شما بدن ظریفی دارد و باید مراقب باشید که صدمه ای نبیند این فعالیت ها نباید زیاد از حد تکرار شوند زیرا ممکن است سلامت کودک به خطر بیوفتد.
روش صحیح آموزش نشستن به کودک
• سن مناسب برای این بازی؛ ۴ ماهگی است یعنی زمانی که کودک بتواند سر خود را نگه دارد.
• نحوه بازی: کودک را روی پاهایش قرار دهید به گونه ای که پاها روبروی شما قرار داشته باشند، سپس بازوهای کودک را بگیرید و او را به سمت بالا بکشید به صورتی که دراز و نشست شکمی صورت بگیرد، توجه داشته باشید که این کار باید به شکل آرام صورت بگیرد، برای هیجان انگیز شدن و ریتم دادن به این بازی بهتر است همراه با فعالیت با صدای بلند شعر و آواز بخوانید.
از مزایای انجام این فعالیت می توان به تاثیر مثبت بر عضلات شکم و پشت اشاره کرد، این عضلات می توانند کودک را برای نشستن تقویت کند.
گردآوری: بخش کودکان
پاسخ ها