فرهنگ کشور ترکیه بسیار مشابه با فرهنگ ایرانی است. تطابق فرهنگ و همسایگی آن با ایران سبب شده است که سالانه بسیاری از افراد برای اخذ اقامت در ترکیه از طریق ازدواج اقدام کنند. البته ناگفته نماند که اقامت در ترکیه از طریق ازدواج تنها یکی از راههای مهاجرت به ترکیه است. ازدواج در ترکیه ممکن است برای بسیاری از افراد خارجی یک رویا باشد زیرا ترکیه کشوری است با مکانهای رومانتیک، سواحل زیبا، استراحتگاه ها، شهرهای بزرگ و البته هتل های دوست داشتنی می-باشد. همچنین ترکیه، کشوری است که دارای موقعیت جغرافیایی منحصر به فردی است. بخشی از آن در آسیا و بخشی از آن در اروپا قرار دارد و در طول تاریخ به عنوان یک پلی بین دو قاره ی آسیا و اروپا عمل کرده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر از شرایط ازدواج در ترکیه کلیک کنید
مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج
مهاجرت به ترکیه از طریق ازدواج
شرایط اقامت در ترکیه از طریق ازدواج
اگر شما هم قصد اقامت در ترکیه از طریق ازدواج را دارید، احتمالا میدانید که قبل از هر چیز باید شرایط قانونی و مراحل اخذ اقامت را طی کنید. به این ترتیب پس از گذشت ۳ الی ۵ سال از زندگی مشترک خود، میتوانید اقامت دائم در این کشور داشته باشید. همانگونه که میدانید ترکیه یک کشور آسیایی- اروپایی (اوراسیایی) است. بنابراین اخذ هرگونه ویزا یا اقامت در این کشور باید مطابق با قوانین مربوط به آن باشد. هنگام اقدام برای اخذ اقامت ازدواج ترکیه، شما و همسر ترکتان باید کمتر از ۱۸ سال نداشته باشید. لازم به ذکر است که داشتن رضایت نامه کتبی یا گواهی فوت پدر برای ازدواج دختران زیر ۱۸ سال الزامی است. متقاضی اقامت ازدواج باید قصد ازدواج با شخصی را داشته باشد که ساکن کشور ترکیه و شهروند آن است.
بنابراین این فرد نباید شهروندی ترکیه را از طریق پناهندگی اخذ کرده باشد. برای اخذ اقامت ترکیه باید بعد از ورود به ترکیه با همسر خود زندگی مشترک داشته باشید. از نظر قوانین ترکیه متقاضی اقامت ازدواج باید شرایط ازدواج در این کشور را داشته باشد. این بدان معنی است که وضعیت تاهل شما باید کاملا مشخص باشد. در صورتی که متقاضی قبلا ازدواج کرده باشد، برای اخذ اقامت در ترکیه از طریق ازدواج حداقل باید ۳۰۰ روز از طلاق او گذشته باشد(این قانون برای خانمها صادق است.) هنگام اقدام برای اخذ اقامت در ترکیه از طریق ازدواج متقاضی باید ثابت کند که توانایی پرداخت هزینه های زندگی خود در این کشور را دارد.
قوانین کشور ترکیه برای ازدواج افراد
هر چند که ایرانیان برای سفر به ترکیه به اخذ ویزا نیاز ندارند. اما طبیعتا در صورت ازدواج در این کشور باید برای اقامت دائم اقدام کنند. اما متاسفانه در سالهای اخیر برخی از افراد با ازدواجهای صوری برای دریافت اقامت اقدام نمودهاند. از این رو ترکیه نیز قوانین سفت و سختی را برای اخذ اقامت ازدواج تعیین کرده است. از نظر قانون ترکیه، شهروندان ترک میتوانند پس از رسیدن به سن قانونی با فردی از ملیت دیگر ازدواج کنند. پس از ازدواج نیز امکان اخذ اقامت در ترکیه را برای همسر خود خواهند داشت. اما ارائه گواهی رسمی ازدواج به سفارت این کشور الزامی است.
ازدواج در ترکیه پروسه سادهای دارد. پس از ازدواج نیز سند ازدواج بینالمللی به شما داده میشود. هنگام ثبت ازدواج در صورتی که هر دو طرف ازدواج به زبان ترکی مسلط نباشند، یا اگر عاقد با زبان فارسی آشنایی نداشته باشد، حضور یک مترجم برای ترجمه توافق نامه ازدواج به زبان انگلیسی الزامی است. لازم به ذکر است که در کشور ترکیه، توافقنامه ازدواج به زبان ترکی قرائت میشود و زبان انگلیسی در این کشور به رسمیت شناخته شده نیست. افراد متقاضی اقامت در ترکیه از طریق ازدواج قبل از گرفتن اقامت لزوما باید با ویزای توریستی در خاک کشور ترکیه بمانند. مدت زمان اقامت توریستی در ترکیه نیز نهایتا ۸۹ روز است. بنابراین هر ۳ ماه یک بار باید فرد مورد نظر به وطن خود بازگردد و مجددا وارد خاک ترکیه شود. سروش کاتب نوین
ازدواج دو فرد با ملیت یکسان
اگر هر دو عروس و داماد تابعیت ترکیه را نداشته باشند و هر دو فرد ملیت یکسان داشته باشند، ازدواج آنها در صورتی صورت می گیرد که توسط مقامات ترکیه یا سفارتخانه یا کنسولگری کشورشان انجام شود. لطفا توجه داشته باشید که همه سفارتخانه ها و کنسولگری ها ممکن است ازدواج در ترکیه را انجام ندهند. بنابراین باید سفارتخانه ها و یا کنسولگری های کشور خود را بررسی کنید. برای ازدواج توسط مقامات ترکیه، باید سندی را از مقامات کشور خود دریافت کنید که صلاحیت شما برای ازدواج را تأیید نماید. این سند می تواند به صورت مجوز ازدواج یا بیانیه (Evlenme Ehliyet Belgesi) باشد که می توان از گروه های نمایندگان دیپلماتیک کشورمربوطه (معمولاً کنسولگری) مستقر در ترکیه تهیه کرد.
ازدواج بین دو ملیت مختلف
در مواردی که طرفین دارای تابعیت های مختلفی هستند و هیچ یک از آنان شهروند ترکیه نیستند، ازدواج آنها باید توسط یک مقام ترکیه انجام شود. در همین راستا ، اتباع خارجی باید مدارکی را از مقامات مربوطه در کشور خود تهیه کنند که صلاحیت ازدواج آنان را تأیید نماید. این سند می تواند به صورت مجوز ازدواج یا بیانیه (Evlenme Ehliyet Belgesi) از گروه های نمایندگان دیپلماتیک کشورهای مربوطه در ترکیه (معمولاً کنسولگری) تهیه شود.
منبع:
https://vrgl.ir/gmytT
پاسخ ها